Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Blog / Ανακοινώθηκε ο νικητής του Booker Prize για το 2023

Ανακοινώθηκε ο νικητής του Booker Prize για το 2023

 

«Θρίαμβος της συναισθηματικής αφήγησης»

Το Prophet Song, του Paul Lynch, κερδίζει το βραβείο Booker 2023

Το Prophet Song του Paul Lynch ανακηρύχθηκε νικητής του βραβείου Booker 2023. Ο συγγραφέας παρέλαβε το τρόπαιό του από  τον Shehan Karunatilaka, τον νικητή του 2022, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Old Billingsgate του Λονδίνου την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Ο Λιντς είναι ο πέμπτος Ιρλανδός συγγραφέας που κερδίζει το βραβείο Booker, μετά τους ?ιρις Μέρντοχ, Τζον Μπάνβιλ, Ρόντι Ντόιλ και Αν Ενράιτ.

 

Η πρόεδρος των κριτών Esi Edugyan περιέγραψε το νικητήριο βιβλίο ως «συγκλονιστικό και αληθινό», προσθέτοντας ότι οι αναγνώστες «δεν θα ξεχάσουν σύντομα τις προειδοποιήσεις του»

«Ένα κρίσιμο βιβλίο για τη σημερινή εποχή μας»,  το Prophet Song καταγράφει μερικές από τις μεγαλύτερες κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες της εποχής μας, από την άνοδο του πολιτικού εξτρεμισμού μέχρι τα παγκόσμια δεινά των προσφύγων.

 

Το “Prophet Song” κυκλοφορεί στα αγγλικά από τις εκδόσεις Oneworld.

Το “Prophet Song” είναι ένα συναρπαστικό και εκρηκτικό πορτρέτο μιας χώρας - και μιας συνηθισμένης οικογένειας - στο χείλος της καταστροφής.

Ένα σκοτεινό βράδυ στο Δουβλίνο, η επιστήμονας και μητέρα τεσσάρων παιδιών Eilish Stack ανοίγει την εξώπορτα της για να βρει το GNSB στο κατώφλι της. Δύο αξιωματικοί της νεοσύστατης μυστικής αστυνομίας της Ιρλανδίας θέλουν να μιλήσουν με τον σύζυγό της...

Τα πράγματα καταρρέουν. Ιρλανδία βρίσκεται στο έλεος μιας κυβέρνησης που στρέφεται προς την τυραννία. Η Eilish βρίσκεται παγιδευμένη στην εφιαλτική λογική μιας κοινωνίας που καταρρέει – δέχεται επίθεση από απρόβλεπτες δυνάμεις πέρα από τον έλεγχό της και αναγκάζεται να κάνει ό,τι χρειάζεται για να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη.

 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση