Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Blog / ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Ο Μάρτιος ήρθε και μαζί του οι νέες κυκλοφορίες! Με τόσα υπέροχα βιβλία που κυκλοφορήσαν σκεφτήκαμε να σας βοηθήσουμε και να σας πούμε για τα βιβλία που μας ενθουσίασαν μέχρι τώρα!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας που μας πέρασε σκεφτήκαμε να επιλέξουμε εκπληκτικά νέα βιβλία από ελληνικές γυναικείες φωνές!

ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ

Κλαίρη Θεοδώρου

Το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο της Κλαίρης Θεοδώρου έρχεται στις 21 Μαρτίου και δεν αντέχουμε να περιμένουμε!

Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
25 Δεκεμβρίου 2016. Αυτή είναι η ημερομηνία στην οποία έχει σκαλώσει το μυαλό του επιθεωρητή Ρούπερτ Κίλερ, η μέρα όπου –με δική του υπαιτιότητα– όσοι αγαπά χάνονται για πάντα. Μια θάλασσα από πολύχρωμα post-it και μια εφαρμογή στο κινητό του υποκαθιστούν τη βραχεία μνήμη του. Πόσο αποτελεσματικός όμως μπορεί να είναι ένας αστυνομικός που δε θυμάται τι συνέβη λίγη ώρα νωρίτερα;

ΟΙ ΦΟΝΟΙ
Επτά ημέρες της Δημιουργίας, επτά θανάσιμα αμαρτήματα, επτά θύματα ή μήπως όχι; Όπως κι αν έχει, οι δολοφονίες αυτές φαντάζουν να προέρχονται από το ίδιο υλικό που υφαίνονται οι εφιάλτες. Και τα μεσαιωνικά βασανιστήρια της Ιεράς Εξέτασης έχουν μετεξελιχθεί στα χέρια του δράστη σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό και νοσηρό· σε τέχνη. Τη δική του τέχνη…

Εκείνος, εκείνη, ένας επιθεωρητής με διαταραγμένη μνήμη, μια Κινέζα συνεργάτιδα παθιασμένη με ένα ακραίο άθλημα και ένας καθηγητής Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής Ιστορίας αναζητούν έναν δολοφόνο που συνθέτει με τις πράξεις του μια ιδιότυπη «κόλαση».

Η κόλαση όμως τελικά δεν είναι οι άλλοι. Η κόλαση είναι εμείς οι ίδιοι. Όταν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε ξανά και ξανά τις χειρότερες στιγμές μας.

ΕΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΠΗΛΟ

Ελένη Γαληνού

Το νέο βιβλίο της πολυαγαπημένης σε όλους μας Ελένης Γαλανού έρχεται ένα βιβλίο με καλοκαιρινό αέρα για τη φιλία, τους ανεκπλήρωτες έρωτες, τα όνειρα και τα ένοχα μυστικά.  

Οι παθιασμένοι έρωτες γερνούν ανεκπλήρωτοι.

Οι πήλινοι Έρωτες μένουν μισοτελειωμένοι…

Ένα παιχνίδι και μια ανομολόγητη πράξη φέρνουν την απόλυτη ανατροπή. Οι δαίμονες ξυπνούν. Κανείς δεν πιστεύει αυτό που έχει συμβεί. Το γεγονός βαραίνει και τους τρεις, όμως το πληρώνει μόνο ένας.

 

ΑΠΟ ΗΛΙΟ ΣΕ ΗΛΙΟ ΑΝΕΣΠΕΡΟΣ

Μαίρη Κόντζογλου

Η διλογία της Μαίρης Κόντζογλου «Από ήλιο σε ήλιο» φτάνει στο τέλος της με τον Ανέσπερο και την ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου». 

Η «ματωμένη απεργία της Σερίφου» μπαίνοντας κάτω από το συγγραφικό μικροσκόπιο της Μαίρης Κόντζογλου γέννησε ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για έναν μεγάλο αγώνα, έναν έρωτα και τον τόπο που έθρεψε θεούς και ήρωες.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ

Laetitia Colombani

Το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο της Laetitia Colombani, συγγραφέα του παγκόσμιου bestseller Η Πλεξούδα είναι μια μια συγκινητική και ελπιδοφόρα ιστορία. Στην καρδιά μιας χώρας σαν την Ινδία, όπου τίποτα δεν είναι απλό, ξεκινά μια μεγάλη περιπέτεια όπου συνυπάρχουν η ελπίδα, η απογοήτευση, η αποφασιστικότητα απέναντι στις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις, με κινητήρια δύναμη το όνειρο, που δεν είναι άλλο από το να αλλάξει πραγματικά η μοίρα και η ζωή άπορων παιδιών.

ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΦΛΟΓΑ 

Rebecca Yarros

Οι επιπτώσεις από τις συγκλονιστικές ανακαλύψεις της Βάιολετ στην «Τέταρτη Πτέρυγα» συνεχίζονται σε αυτό το ανεπανάληπτο δεύτερο μέρος της σειράς φαντασίας της Yarros που κυριαρχεί στο TikTok.

 «Τον πρώτο χρόνο μερικοί από εμάς χάνουμε τη ζωή μας. Τον δεύτερο χρόνο οι υπόλοιποι χάνουμε την ανθρωπιά μας».
Ζέιντεν Ράιερσον

Όλοι περίμεναν ότι η Βάιολετ Σόρενγκεϊλ θα πέθαινε τον πρώτο χρόνο της στη Στρατιωτική Σχολή Μπασγκάιαθ - ακόμα και η ίδια η Βάιολετ.
Όμως η Επιλογή ήταν μόνο η πρώτη δύσκολη δοκιμασία, που είχε στόχο να ξεσκαρτάρει τους αδύναμους, τους ανάξιους και τους άτυχους.

Τώρα ξεκινάει η πραγματική εκπαίδευση και η Βάιολετ ήδη αναρωτιέται αν θα τα καταφέρει.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ

Paul Lynch

 

Νικητής του Booker Prize 2023

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Paul Lynch μας ταξιδεύει στην Ιρλανδία του 1970 όπου η νεοσύστατη ιρλανδική μυστική αστυνομία συλλαμβάνει τον σύζυγο της πρωταγωνίστριας μας την ?ιλις, επιστήμονα και μητέρα 4 παιδιών. Ο συγγραφέας μας σκιαγραφεί ένα λεπτοδουλεμένο και τρομακτικό όραμα της Ιρλανδίας που βρίσκεται στα χέρια μιας τυραννικής κυβέρνησης.

 

ΒΙΒΛΙΑ ΜΗ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ

ΜΕΤΑΞΥ ΣΕΒΡΩΝ ΚΑΙ ΛΩΖΑΝΗΣ - ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Βλάσης Αγτζίδης

Ο Βλάσης Αγτζίδης, διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικές Σχολής του ΑΠΘ μας αναλύει σε αυτό το βιβλίο τα βήματα που προκάλεσαν την μικρασιατική καταστροφή και τις μετέπειτα επιπτώσεις της. Στο βιβλίο αναλύονται οι δύο συνθήκες (Σεβρών και Λωζάννης), το γεωπολιτικό περιβάλλον εντός του οποίου υπογράφτηκαν, καθώς και οι πρόνοιές τους, ο Εθνικός Διχασμός και η διαχείριση της μικρασιατικής πρόκλησης, οι προσδοκίες και οι ματαιώσεις για το Ζήτημα του Πόντου, η στάση των Μεγάλων Δυνάμεων, οι αιτίες της μικρασιατικής καταστροφής και το τέλος της τραγωδίας. Παρακολουθούμε, επίσης, την τύχη των προσφύγων του '22 στην Ελλάδα (αποκατάσταση, αντιμετώπιση από τις πολιτικές δυνάμεις, σχέση με την αριστερά, εκλογική συμπεριφορά), καθώς και τους πρόσφυγες στη Ρωσία και στην ΕΣΣΔ.

ΑΘΗΝΑ - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Thomas N. Mitchell

«Μια φιλόδοξη και πολύ σημαντική ιστορία… ιδωμένη με βλέμμα διαυγές και γραμμένη κομψά και συναρπαστικά». Edith Hall, History Today

Η πρώτη δημοκρατία του κόσμου εγκαθιδρύθηκε στην Αθήνα πριν από 2.500 χρόνια και έκτοτε αποτέλεσε θεμέλιο κάθε δημοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης ανά τον κόσμο.
Σε αυτή τη συναρπαστικά γραμμένη ιστορία, ο Thomas N. Mitchell μάς δείχνει τι ήταν αυτό που ενέπνευσε αρχικώς τους αρχαίους Έλληνες ώστε να ιδρύσουν, κατά τον 5ο αιώνα, μια δημοκρατία, πώς αυτή κατέστησε εφικτή τόσο τη δημιουργία μιας ηγεμονίας, όσο και μια πολιτισμική επανάσταση που μεταμόρφωσε τον αρχαίο κόσμο, αλλά και τους λόγους της κατάρρευσής της έπειτα από διακόσια χρόνια.

OUTLIVE

 Peter Attia, MD

Σε αυτό το ριζοσπαστικό μανιφέστο μακροζωίας και ευζωίας ο Dr. Attia εξηγεί πώς το ταξίδι του τον έκανε να αναθεωρήσει την προσέγγισή του στην ιατρική και την περίθαλψη. Παρά τις επιτυχίες της η συμβατική ιατρική δεν έχει σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο στην καταπολέμηση των ασθενειών της γήρανσης. Όμως ο Dr Attia πιστεύει ότι η διάρκεια της ζωής και υγείας μας είναι πολύ πιο εύπλαστες από ό,τι πιστεύουμε. 

 

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΛΙΓΗ ΜΑΓΕΙΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

Fabrice Colin

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και τον Fabrice Colin έρχεται ένα μαγευτικό παραμύθι για τη δύναμη της ονειροπόλησης και της φαντασίας, γραμμένο από έναν μετρ του είδους, με εντυπωσιακή εικονογράφηση.

Όλα είναι γκρίζα γύρω από τον μικρό Πιερ, και η μητέρα του έχει χάσει το χαμόγελό της. Πώς να της φέρει πίσω τη χαρά, πώς να της προσφέρει τα χρώματα που της λείπουν;
Να όμως που μια συνάντηση μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή μας!

Για 6 ετών και άνω

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Lois Lowry

Το κλασικό πλέον βιβλίο του Lowry εξερευνά θέματα ψευδαίσθησης και εσωτερικού θάρρους, καθώς ο δωδεκάχρονος Jonas αρχίζει να αμφισβητεί τη φαινομενικά τέλεια κοινωνία στην οποία έχει μεγαλώσει.

Σε ένα τέλειο κόσμο, ο Τζόνας αρχίζει και παρατηρεί τα ψεγάδια του…

Πρόκειται για ένα κλασικό βιβλίο-σταθμό στο είδος της δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας, που έχει πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει χαρακτηριστεί από τη School Library Journal ως ένα από τα καλύτερα νεανικά μυθιστορήματα όλων των εποχών.

Για 12 ετών και άνω

ΦΩΣ - ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΦΩΤΑΥΓΕΙΑΣ

Jennifer N.R. Smith

Συνδυάζοντας τη φυσική ιστορία με τις επιστήμες, το Φως μελετά το πώς δουλεύει η βιοφωταύγεια και το τι μπορούμε να μάθουμε απ' αυτήν, συμπεριλαμβανομένων τρόπων να εμποδίσουμε την κλιματική αλλαγή και να μειώσουμε την μόλυνση του πλανήτη.

Για 9 ετών και άνω

 

 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση