Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου: "Για την καρδιά και το συκώτι του" της Λένας Διβάνη

Παρουσίαση βιβλίου: "Για την καρδιά και το συκώτι του" της Λένας Διβάνη

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου: "Για την καρδιά και το συκώτι του" της Λένας Διβάνη

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024 19:00

Ευριπίδης στη Στοά

Παρουσίαση βιβλίου

03.04.2024

Τετάρτη 19.00

Για την καρδιά και το συκώτι του

Λένα Διβάνη

Η σύζυγος, η ερωμένη και η μάνα ενός κλινικά νεκρού άντρα μάχονται μέχρι τελικής πτώσεως μεταξύ τους για το ποια δικαιούται να δώσει (ή να αρνηθεί να δώσει) τα όργανά του για μεταμόσχευση.

Η καθεμιά στην ουσία μάχεται να αποδείξει ότι ο άντρας είναι δικός της, ενώ στην πραγματικότητα και οι τρεις ικανοποιούσαν απλώς τις ανάγκες του.

Εκείνος, όσο ζούσε, δεν ανήκε παρά μόνο στον εαυτό του. Εκείνες όμως στροβιλίζονται σαν δορυφόροι γύρω του ακόμα και μετά τον θάνατό του.

Η μάχη τους θα έχει πολλές ανατροπές και μοιραίο τέλος.

Η Λένα Διβάνη θα μας παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «Για την καρδιά και το συκώτι του» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει και αντίτυπα των βιβλίων της.

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στη Στοά

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Λένα Διβάνη ήταν καθηγήτρια της Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή Αθηνών μέχρι που παραιτήθηκε το 2022. Έχει δημοσιεύσει πέντε ιστορικές μελέτες και πολλά άρθρα για τη σύγχρονη Ελλάδα και τη σχέση της με τις Μεγάλες Δυνάμεις και τους Βαλκάνιους γείτονές της. Παράλληλα έχει δημοσιεύσει δώδεκα μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων, που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν διασκευαστεί για την τηλεόραση, έναν συγκεντρωτικό τόμο με τα θεατρικά της έργα και τέσσερα παιδικά βιβλία. Τα βιβλία της Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947) και Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας (Εκδόσεις Πατάκη, 2019) έχουν διασκευαστεί σε σενάριο και έχουν παρουσιαστεί από την ίδια στο Cosmote History. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου. Στις ελεύθερες ώρες της γυρίζει τον κόσμο με τα πόδια.

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση