Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκδήλωση για παιδιά: "Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη" της 'Αννης Πολυκράτη

Εκδήλωση για παιδιά: "Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη" της 'Αννης Πολυκράτη

Εκδήλωση για παιδιά:

Εκδήλωση για παιδιά: "Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη" της 'Αννης Πολυκράτη

Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 12:00

Ευριπίδης στη Στοά

Εκδήλωση για παιδιά

13.04.2024

Σάββατο 12.00

Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη

'Aννη Θεοχάρη

Ο βασιλιάς της Σάμου Πολυκράτης γίνεται τύραννος, στερεί την ελευθερία από τους υπηκόους του και απολαμβάνει πλούτο και πολυτέλεια. Ο βασιλιάς της Αιγύπτου γίνεται σύμμαχός του και τον συμβουλεύει σοφά να βάλει ένα μέτρο στις υπερβολές του, για να μην προκαλέσει τον θυμό των θεών.
Ο Πολυκράτης αποχωρίζεται ένα από τα πιο πολύτιμα αποκτήματά του, αλλά η μοίρα τoύ το φέρνει πίσω.
Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας μας;

Η ηθοποιός , συγγραφέας και εικονογράφος 'Aννη Θεοχάρη σας περιμένει να ταξιδέψετε στην μαγεία της μυθολογίας με το νέο της βιβλίο «Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

Θα ανακαλύψουμε παρέα τις πιο γνωστές ιστορίες του Ηρόδοτου και θα βρούμε εκείνα τα σημεία που ενώνουν τον αρχαίο κόσμο με το σήμερα.

Θα παίξουμε, θα τραγουδήσουμε, θα ζωγραφίσουμε και κυρίως θα μάθουμε πως όλοι εκείνοι «οι αρχαίοι» δεν είναι και τόσο μακριά μας τελικά.

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στη Στοά

Για παιδιά από 5 ετών και άνω

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η 'Aννη Θεοχάρη µεγάλωσε στο Λουτράκι και ζει στην Αθήνα. Όταν ήταν πολύ µικρή, έκανε το πρώτο της ταξίδι στη χώρα των Ξυσµένων Μολυβιών, όπου έµαθε να γράφει και να ζωγραφίζει. Από τότε δε σταµάτησε να ταξιδεύει και να επισκέπτεται όλες τις παράξενες και µυστικές χώρες. Αγαπηµένος της προορισµός το Παραµυθοµέρος! Εκεί έµαθε να παίζει θέατρο και να αφηγείται ιστορίες. Έχει µια µεγάλη βαλίτσα και εκεί φυλάει όλες τις γνώσεις και τις εµπειρίες που συγκεντρώνει από τα ταξίδια της. Η βαλίτσα αυτή είναι µαγική και δε γεµίζει ποτέ, έτσι έχει πάντα χώρο για κάτι καινούριο. Την κουβαλάει συνέχεια µαζί της και σε κάθε ευκαιρία την ανοίγει και µοιράζεται το περιεχόµενό της µε µικρούς και µεγάλους. Όταν µεγαλώσει, θα ήθελε να γίνει γιαγιά και να διηγείται στα εγγόνια της τις δικές της ιστορίες. Η 'Αννη έχει κάνει θεατρικές σπουδές και ασχολείται µε τα παιδιά κάνοντας θεατρικό παιχνίδι, δραµατοποιήσεις και αφηγήσεις παραµυθιών. Ταυτόχρονα διδάσκει θέατρο για παιδιά. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση