Εκτεταμένη αναζήτηση
ESPA

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Blog / Δύο σημαντικές διακρίσεις παιδικών βιβλίων!

Δύο σημαντικές διακρίσεις παιδικών βιβλίων!

 

Η κριτική επιτροπή των βραβείων Hans Christian Andersen 2022, των σημαντικότερων διεθνών βραβείων παιδικών βιβλίων, ανακοίνωσε την βραχεία λίστα των υποψηφίων συγγραφέων και εικονογράφων που με το έργο τους προσέφεραν σημαντικά στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία.

Η βραχεία λίστα των συγγραφέων: Marie-Aude Murail (ήταν και το 2020) από τη Γαλλία, María Cristina Ramos (ήταν και το 2020) από την Αργεντινή, Fatima Sharafeddine από τον Λίβανο, Peter Svetina (ήταν και το 2020) από τη Σλοβενία, Annika Thor από τη Σουηδία και Margaret Wild από την Αυστραλία.

Η βραχεία λίστα των εικονογράφων: Beatrice Alemagna από την Ιταλία, Ryoji Arai από την Ιαπωνία, Iwona Chmielewska (ήταν και το 2020) από την Πολωνία, Gusti από την Αργεντινή, Suzy Lee από τη Δημοκρατία της Κορέας και Sydney Smith από τον Καναδά.

Παράλληλα, η επιτροπή δημοσίευσε και μία λίστα είκοσι βιβλίων από τους υποψήφιους που δεν μπήκαν στη βραχεία λίστα, τα οποία πρέπει να μεταφραστούν σε όλες τις γλώσσες ώστε τα παιδιά σε όλο τον κόσμο να μπορούν να τα διαβάσουν. Στη δέκατη θέση αυτής της λίστας βρέθηκε το βιβλίο της Ίριδας Σαμαρτζή με τίτλο Τάτα;; που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος! Ανακαλύψτε το εδώ!

 

Μια ακόμα σημαντική διάκριση κέρδισε το βιβλίο Μια φορά κι έναν καιρό ήταν και θα είναι της Johanna Schaible που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης, το οποίο απέσπασε τη διάκριση του Special Mention στα Bologna Ragazzi Awards 2022. Ανακαλύψτε το εδώ!

 

 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση