Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου: "Στέφανος Μάνος. Τομή στην αδράνεια" του Αρη Πορτοσάλτε

Παρουσίαση βιβλίου: "Στέφανος Μάνος. Τομή στην αδράνεια" του Αρη Πορτοσάλτε

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου: "Στέφανος Μάνος. Τομή στην αδράνεια" του Αρη Πορτοσάλτε

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 19:00

Ευριπίδης στην Κηφισιά

Παρουσίαση βιβλίου

17.10.2022

Δευτέρα 19.00

Στέφανος Μάνος. Τομή στην αδράνεια

Αρης Πορτοσάλτε

Κυριακάτικες συναντήσεις στο αίθριο που βλέπει στον κήπο του Στέφανου Μάνου, τα βήματα, το ήθος και η ακεραιότητα του οποίου δεν έγιναν ποτέ αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Πάντα με καφέ, μπισκότα και κάποιες φορές στον δίσκο κομμάτια από το φίνο κέικ καρότου, με αλεύρι αμυγδάλου, καλυμμένα με το τραγανό γλάσο λεμονιού. Το κέικ του Μάνου και η συνταγή ίδια, απαράλλαχτη, χρόνια. Αλλά και στην πολιτική, ως Υπουργός δούλεψε πάντα με την ίδια συνταγή: αυτή του Στέφανου Μάνου.

Μια πραγματικά ελεύθερη συζήτηση, με την οποία ο πολιτικός δεν θέλει να υπενθυμίσει, απλώς, το πέρασμά του από την κεντρική σκηνή, τη διαδρομή του μέσα στα κόμματα, αλλά να φρεσκάρει τη μνήμη στις προηγούμενες και να γνωστοποιήσει στις νεότερες γενιές ποια συγκεκριμένα πράγματα σκέφτηκε και έκανε ως Υπουργός και τι αντίκτυπο είχαν στην ποιότητα της ζωής μας. Και να επιμείνει πως η πολυτιμότερη ιδιότητα του πολιτικού είναι η εντιμότητα και οι καθαρές κουβέντες, χωρίς δολοπλοκίες.

Για κάθε εθισμένο στην πολιτική αναγνώστη η αφήγηση του Στέφανου Μάνου είναι απολαυστική. Γιατί ο Μάνος, αν και σε προχωρημένη ηλικία, εξακολουθεί να φέρει τα χαρακτηριστικά του εφήβου που θέλει να ανατρέψει και του σοφού που προσπαθεί να συμβουλεύσει.

Ο συγγραφέας Αρης Πορτοσάλτε θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο «Στέφανος Μάνος. Τομή στην αδράνεια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πρώτη ύλη, συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο και πολιτικό σχολιαστή, Πάσχο Μανδραβέλη. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο Στέφανος Μάνος.

Την συζήτηση θα συντονίζει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου.

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στην Κηφισιά


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Αρης Πορτοσάλτε γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1963. Είναι Έλληνας δημοσιογράφος και διευθύνων σύμβουλος του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100.3 και του τηλεοπτικού καναλιού ΣΚΑΪ. Είναι δημοσιογράφος από το 1984. Το 1989 ξεκίνησε να εργάζεται σε εφημερίδες. Στη συνέχεια έγινε ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΚΑΪ 100.3. Από το 1991 παρουσιάζει δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο, όπου έχει δική του ραδιοφωνική εκπομπή. Επίσης, συμμετέχει ως σχολιαστής σε δελτία ειδήσεων του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ. Ήταν επίσης ο συντονιστής του προγράμματος 1821: Η γέννηση ενός έθνους κράτους (2011) στο ΣΚΑΪ.

 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση