Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Τα νέα μας / Ο Ευριπίδης σας πηγαίνει θέατρο!

Ο Ευριπίδης σας πηγαίνει θέατρο!

Ο Ευριπίδης σας πηγαίνει θέατρο!

Αγοράστε τα εισιτήριά σας σε προνομιακές τιμές με την κάρτα μέλους Ευριπίδη!

Γιατί τα μέλη μας πάντα κερδίζουν!

 

 

«Το κουκλόσπιτο»
του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου
με τους Λένα Παπαληγούρα, Γιώργο Χριστοδούλου, Θανάση Δόβρη, Κώστα Βασαρδάνη, Βίκυ Κατσίκα, Όλγα Δαλέκου

Μετά την Αγριόπαπια, ένα ακόμη έργο του Ίψεν, ένα ακόμη αριστούργημα δραματικής τέχνης αλλά και υπαρξιακής ανάγνωσης του κόσμου έρχεται ως κεντρική παραγωγή στο θέατρο Πορεία, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του, Δημήτρη Τάρλοου. Πρόκειται για το Κουκλόσπιτο, που ο μεγάλος Νορβηγός έγραψε το 1879 και εξερράγη σαν βόμβα στην εποχή του, καθώς με τολμηρό τρόπο πραγματεύεται –ανάμεσα σε άλλα– την τραγική υποκρισία που μπορεί να διαποτίζει έναν γάμο, τα κίβδηλα ιδεώδη, τις συνέπειες της επιπολαιότητας (ακόμη και της αθώας), τα ζωτικά μας ψεύδη, την Αλήθεια που, όπως έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή»    

Αλήθεια που δυσκολεύεται να μεταδοθεί – πολύ περισσότερο σήμερα, στα χρόνια της ακραίας διασύνδεσης…

Το έργο που διαχρονικά θεωρείται ένα φεμινιστικό μανιφέστο είναι πολλά περισσότερα από αυτό, αφού οι ήρωες που ο Ίψεν έπλασε περίπου ενάμιση αιώνα πριν, μοιάζουν να μην έχουν χάσει ούτε σταγόνα από τη ζωντάνια και τον επαναστατικό τους οίστρο, ενώ τα πάθη τους συνεχίζουν να συνταράζουν τους σημερινούς θεατές, μιας και σε αυτά αναγνωρίζουμε κάτι από τον εαυτό μας.  

Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη αγοράστε το εισιτήριό σας στην προνομιακή τιμή των 15,00€
για τις παραστάσεις Τετάρτης 19:00, Πέμπτης και Παρασκευής 20:30

Η προσφορά ισχύει για ένα μέλος και έναν συνοδό

 

«Δόξα κοινή»

Σύνθεση κειμένου Στρατής Πασχάλης σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου

Με τους Μάιρα Γραβάνη, Θανάση Δόβρη, Αδελαΐδα Κατσίδε, Βίκυ Κατσίκα, Αυγουστίνο Κούμουλο, Λήδα Μανιατάκου, Διονύση Πιφέα, Αρετή Τίλη

Ο Δημήτρης Τάρλοου εμπνέεται από το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου Εις την Οδό των Φιλελλήνων και προτείνει μια παράσταση, στην οποία η ποίηση μετατρέπεται σε δράση, ο θάνατος σε ηδονή και το σκοτάδι διαλύεται κάτω από το υπέρλαμπρο ελληνικό φως.

Ο Στρατής Πασχάλης, που υπογράφει τη σύνθεση του κειμένου, ενώνει με μοναδικό τρόπο την ποίηση με το θέατρο.

Εις την Οδό των Φιλελλήνων γεννιέται ξαφνικά μια αντιφατική εικόνα: Ιούλιος, μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και την κίνηση του δρόμου διακόπτει μια επικήδεια πομπή. Οι επιβάτες ενός αστικού λεωφορείου, που περιμένουν την πομπή να περάσει, νιώθουν τις αισθήσεις τους να λιώνουν από τον συνωστισμό της σάρκας και τον ανελέητο καύσωνα. Ο ποιητής ταυτίζοντας τις δύο εικόνες, συνειδητοποιεί τη σχέση έρωτα και θανάτου. Αίφνης η ζωή αποκτά άλλο νόημα, αφού ο έρωτας –σε όλες τις εκφάνσεις του– συμβαίνει διαρκώς στα παρασκήνια της καθημερινότητας...

Το κείμενο της παράστασης αποτελείται από διαφορετικά ποιήματα, που καλύπτουν το σύνολο της λυρικής μας παράδοσης από τη Σαπφώ μέχρι τον Σολωμό, από τον Καβάφη μέχρι τον Ελύτη. Διαφορετικές μεταξύ τους ποιητικές διάλεκτοι, καθημερινές εικόνες, πανάρχαιες τελετουργίες, το γλωσσικό και το πολιτιστικό παρελθόν μας συναιρούνται για να υμνήσουν τον έρωτα, την απόλυτη αξία του ελληνικού πνεύματος, που καθιστά τα πάντα κ ο ι ν ά. Όπως και τη Δόξα. Κοινή.

Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη αγοράστε το εισιτήριό σας στην προνομιακή τιμή των 12,00€
για τις παραστάσεις Δευτέρας και Τρίτης στις 20:30

Η προσφορά ισχύει για ένα μέλος και έναν συνοδό

 

«Θάνατος στη Βενετία» του Τόμας Μαν σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου

Η αριστουργηματική νουβέλα έρχεται στο θέατρο Πορεία σε διασκευή του ποιητή Στρατή Πασχάλη και με την υπογραφή του Γιώργου Παπαγεωργίου, ενός σκηνοθέτη που έχει ξεχωρίσει για την ενασχόλησή του με τη δραματοποίηση σημαντικών πεζογραφημάτων, τη χειροποίητη σκηνική δραματουργία και τη χρήση της ζωντανής μουσικής και δραματουργίας. Εξελίσσοντας αυτή τη φόρμα, θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα αισθαντικό ηχητικό περιβάλλον επί σκηνής, το οποίο θα μυήσει τον θεατή στο μυσταγωγικό ταξίδι του ?ζενμπαχ και θα τον καταβυθίσει στα μύχια πάθη του. 

Γκούσταφ φον Aσενμπαχ, επιτυχημένος συγγραφέας που βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δημιουργική κρίση, έλκεται από την ιδέα ενός ταξιδιού στη Βενετία, ενός «εξωτικού» τόπου φορτισμένου με φιλήδονες προσδοκίες. Εκεί γοητεύεται από τον Τάτζιο, έναν νεαρό που παραθερίζει στο ίδιο ξενοδοχείο μ’ εκείνον και τον οποίο παρακολουθεί στα δαιδαλώδη στενά της πόλης εμμονικά και πάντα από απόσταση. Δεν πρόκειται, επομένως, για έναν έρωτα σαρκικό, αλλά για μια φιλοσοφική, σχεδόν πλατωνική και σίγουρα πεισιθάνατη αναζήτηση του Κάλλους. Η κατάβαση του ήρωα στις πιο σκοτεινές πλευρές της ύπαρξής του αποτελεί ταυτόχρονα την αφύπνισή του ως προς τον αυθεντικό πόθο. Όταν ο Aσενμπαχ μαθαίνει ότι η Βενετία πλήττεται από την πανδημία της χολέρας, αποφασίζει να μείνει ρισκάροντας τη ζωή του και ανανεώνοντας την πίστη ότι «η ομορφιά θα νικήσει».   

Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη αγοράστε το εισιτήριό σας στην προνομιακή τιμή των 15,00€
για τις παραστάσεις Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00, Τετάρτη στις 18:00, Κυριακή στις 21:30

Η προσφορά ισχύει για ένα μέλος και έναν συνοδό

  

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις:
www.poreiatheatre.com

Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5, Πλατεία Βικτωρίας
210 8210991, 210 8210082

 



«Dogville»

Του Lars Von Trier, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ

Με τους τους Έλλη Τρίγγου, Στέλιο Μάινα, Θοδωρή Κατσαφάδο, Νικολέτα Βλαβιανού, Βαγγέλη Αλεξανδρή , Ανδρέα Νάτσιο, Φωτεινή Παπαχριστοπουλου, Αλέξανδρο Μαυρόπουλο, Πάρη Λεόντιο, Νίνα Έππα

Στην απομονωμένη κωμόπολη Dogville καταφθάνει κυνηγημένη από εγκληματίες η γοητευτική Γκρέις (Έλλη Τρίγγου). Παρότι η παρουσία της μοιάζει να απειλεί τον φιλήσυχο χαρακτήρα του τόπου, οι ντόπιοι πείθονται να προστατέψουν την νεαρή φυγάδα, η οποία προσφέρει ως αντάλλαγμα την εργασία της στις καθημερινές δουλειές των κατοίκων. Κι ενώ στην αρχή η πόλη θα αγκαλιάσει την νεαρή κοπέλα, τα σύννεφα δεν θα αργήσουν να πυκνώσουν με τους κατοίκους του Dogville να δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο! ….. Όμως η Γκρέις δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη…

Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη αγοράστε το εισιτήριό σας στην προνομιακή τιμή των 15,00€
για τις παραστάσεις Δευτέρας και Τρίτης στις 20:00

Η προσφορά ισχύει για ένα μέλος και έναν συνοδό

 

«Ποντικοπαγίδα»

Της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή

Με τους Μάριο Αθανασίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Δημήτρη Πετρόπουλο, Νίκο Πολυδερόπουλο, Βαγγέλη Σαλευρή, Χάρη Τζωρτζάκη και Σάννυ Χατζηαργύρη.

Στη νέα προσαρμογή του έργου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή, μεταφερόμαστε, μια χιονισμένη μέρα στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας,  προτού μπουν τα κινητά τηλέφωνα στις ζωές μας! Οκτώ ήρωες που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα. Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με μεγάλές ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της!

Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη αγοράστε το εισιτήριό σας στην προνομιακή τιμή των 15,00€
για τις παραστάσεις Τετάρτης, Πέμπτης στις 20:00 Παρασκευής στις 19:00

Η προσφορά ισχύει για ένα μέλος και έναν συνοδό

 

Η κράτηση θέσεων γίνεται στα τηλέφωνα 210-0080900 (Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-18:00)

 

Η πληρωμή γίνεται:

  • Στο ταμείο του θεάτρου ΝΕΟΣ Ακάδημος (Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17): Δευτέρα έως Κυριακή 15:00-22:00
  • Στα γραφεία της Happy Productions (Λ.Μεσογείων 326, Αγία Παρασκευή – Μετρό Νομισματοκοπείο): Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-18:00
    Με κατάθεση στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: Τράπεζα Πειραιώς,
    IBAN GR8001720090005009099304231, Happy Productions.
  • Μέσω κάρτας κλικάροντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://pay.vivawallet.com/happyproductions και αναγράφοντας το ποσό της αξίας των εισιτηρίων. Ως περιγραφή αναφέρετε το όνομα σας και την παράσταση

Απαραίτητη η επίδειξη, την ημέρα της παράστασης, της κάρτας μέλους Ευριπίδη

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις:: www.neosakadimos.gr

Θέατρο Νέος Ακάδημος

Ιπποκράτους 17 και Ακαδημίας, Αθήνα

210-3625119

 

«Σλουθ»

Του Αντονι Σάφερ σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη

Με τους Σωτήρη Χατζάκη και Δημήτρη Μυλωνά

Ο απατημένος σύζυγος Αντριου Γουάικ (Σωτήρης Χατζάκης) και ο εραστής της γυναίκας του Μίλο Τιντλ ο οποίος διεκδικεί να την παντρευτεί (Δημήτρης Μυλωνάς), με γενναίες δόσεις χιούμορ αλλά και την ατμόσφαιρα ενός στιβαρού αστυνομικού έργου, μετατρέπουν τη σκηνή σε ένα πεδίο «μάχης».
Σε αυτήν την κωμικοτραγική αρένα που έχει στηθεί, η κοινωνική καταξίωση, η σεξουαλική υπεροχή, η αγωνία της φθοράς του χρόνου γίνονται οι καταλύτες που παρακινούν τους δύο άντρες σε ένα παιχνίδι αλληλοεξόντωσης…δίχως επιστροφή!
Θα υπάρξει άραγε νικητής;

Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη αγοράστε το εισιτήριό σας στην προνομιακή τιμή των 10,00€

για όλες τις ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή 21:00, Σάββατο: 18:00, Κυριακή 20:30

Η προσφορά ισχύει για ένα μέλος και έναν συνοδό

 

«Καλιφόρνια ντρίμιν 2-20 χρόνια μετά»

Του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά

Με τους Γιάννη Στόλλα, Σταύρο Καραγιάννη, ?ννα Ελεφάντη και Στέλλα Ράπτη

2002. Γράφεται το πρώτο, προφητικό για τον τόπο και τους ανθρώπους του, Καλιφόρνια Ντρίμιν.
2022. Γράφεται το Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά.
«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν». Κρίση. Κρίση. Κρίση. Κρίση.
Οι τέσσερις αγαπημένοι εικοσάρηδες του πρώτου Καλιφόρνια έχουν πλέον σαρανταρίσει. Για το κοινό που τους έχει ήδη γνωρίσει αλλά και για όσους κι όσες τους γνωρίσουν για πρώτη φορά, ο Ντίνος, ο ?ρης, η Βουβού και η Κική είναι ξανά εδώ όμως…μυαλό δεν βάζουν.
Πόσο προχώρησαν στη ζωή τους τα 20 χρόνια που μεσολάβησαν; Έχουν πετύχει ή έχουν αποτύχει; Δουλεύουν ή είναι άνεργοι; Είναι ινφλουέσερς ή δεν τους ξέρει η μάνα τους; Έχουν λεφτά ή δεν έχουν στον ήλιο μοίρα; Πόσους φίλους έχουν στα σόσιαλ; Πόσα
like παίρνουν; Και τελικά, κατάφεραν να πάνε στην Καλιφόρνια για να ζήσουν επιτέλους το «αμέρικαν ντριμ» ή έφτασαν ως τη Λούτσα, ανεκδιήγητοι και ονειροπόλοι;
20 χρόνια μετά ο Βασίλης Κατσικονούρης ευτυχώς δεν ησυχάζει! Με κέφι και κοφτερή ματιά παρουσιάζει το νέο του έργο του οποίου το αστείρευτο χιούμορ, ο καταιγιστικός ρυθμός και οι διαρκείς ανατροπές κρατάνε επί σκηνής αμείωτο το ενδιαφέρον.
To Καλιφόρνια Ντρίμιν 2, 20 χρόνια μετά είναι ένα σαρκαστικό σχόλιο για την κρίση που δεν τελειώνει ποτέ, μια τραγελαφική κωμωδία για μια γενιά που ακόμα κι αν και θεωρείται «χαμένη», δεν σταματά να κυνηγά το όνειρο.

 

Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη αγοράστε το εισιτήριό σας στην προνομιακή τιμή των 10,00€ για όλες τις ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή 21:00, Σάββατο: 18:00, Κυριακή 20:30

Η προσφορά ισχύει για ένα μέλος και έναν συνοδό


«Όπου κι αν πας να μη χαθείς»

Του Νίκου Σκορίνη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και δραματουργική επεξεργασία Αννας Ελεφάντη

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε την περασμένη θεατρική σεζόν, θα παρουσιαστεί για δεύτερη χρονιά στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου.

Η μεταφορά του συγκλονιστικού και πολυδιάστατου αυτού μυθιστορήματος το οποίο έως σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 20.000 αντίτυπα, ήταν μια αληθινή πρόκληση, το σκηνικό όμως αποτέλεσμα δικαίωσε τους δημιουργούς καθώς αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή από το θεατρόφιλο κοινό.

Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη αγοράστε το εισιτήριό σας στην προνομιακή τιμή των 10,00€

για όλες τις ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη & Σάββατο 21:00, Κυριακή 17:00

Η προσφορά ισχύει για ένα μέλος και έναν συνοδό.

 

«Οιδίπους τύραννος»

Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία και ερμηνεία του ομώνυμου ρόλου, Θανάσης Σαράντος.

Ο Οιδίποδας, βασιλιάς της Θήβας, αναλαμβάνει να βρει τον δολοφόνο του Λαΐου ο οποίος, σύμφωνα με τον χρησμό, είναι υπεύθυνος για τον φοβερό λοιμό που έχει πλήξει την πόλη του. Στην πορεία, ανακαλύπτει πως όχι μόνο είναι ο ίδιος ο φονέας του προηγούμενου βασιλιά της Θήβας, αλλά και ο δολοφόνος του πατέρα του και σύζυγος της μητέρας του. Έπειτα από αυτή την αποκάλυψη της τραγικής αλήθειας, η Ιοκάστη απαγχονίζεται και ο Οιδίποδας αυτοτυφλώνεται. Ο Σοφοκλής στο πρόσωπο του Οιδίποδα σκιαγραφεί έναν βασιλιά στα όρια της αλαζονείας, τυφλωμένο από το «εγώ» και την υπέρμετρη πίστη του στη δύναμη της λογικής  –λόγοι ικανοί να τον οδηγήσουν στην ύβρη και από εκεί στην πτώση–, και την ίδια στιγμή έναν άνθρωπο γυμνό, μόνο απέναντι στο αναπάντητο υπαρξιακό ερώτημα: «ποιος είμαι;».. Ο «Οιδίπους Τύραννος» δείχνει εύστοχα την ικανότητα του ανθρώπου να διαχειρίζεται, στην πορεία των αιώνων, όλα τα δεινά που αποδόθηκαν σε πλανητική ανισορροπία ή θεϊκή τιμωρία, αλλά στην πραγματικότητα προκλήθηκαν λόγω της ανθρώπινης πλεονεξίας και ματαιοδοξίας».

Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη αγοράστε το εισιτήριό σας στην προνομιακή τιμή των 10,00€ κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 έως και τις 25 Απριλίου (δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις 10, 11, 17 και 18 Απριλίου λόγω Πάσχα).

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις:

https://amtheater.gr/

Από Μηχανής Θέατρο

Ακαδήμου 13, Αθήνα

210-5232097

 

 

 

«42497» του Γιώργου Καπουτζίδη, με τους Δημήτρη Γκοτσόπουλο, Μιχάλη Συριόπουλο, Γιούλη Τσαγκαράκη, Ανθή Σαββάκη, Μανώλη Κλωνάρη , Αποστόλη Ψαρρό, Ειρήνη Βαλατσού και η Κατιάνα Μπαλανίκα.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, μέσα από την γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή 19:00, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00

Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη αγοράστε το εισιτήριό σας στις εξής προνομιακές τιμές για τις παραστάσεις Τετάρτης -Πέμπτης -Παρασκευής -Σαββάτου (απογευματινή) 


 

ΖΩΝΗ Α : 20€ από 25€ που είναι η αρχική τιμή

ΖΩΝΗ Β: 16€  από 20€ που είναι η αρχική τιμή

ZΩΝΗ Γ: 12€ από 15€  που είναι η αρχική τιμή 

Θέατρο Ήβη
Σαρρή 27, Αθήνα
2103216382

 

 

  • Ο Χριστουγεννιάτικος κατάλογος του Ευριπίδη έφτασε!

    Η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκινάει και ο χριστουγεννιάτικος κατάλογος του Ευριπίδη είναι εδώ...

     

    Ο Χριστουγεννιάτικος κατάλογος του Ευριπίδη έφτασε!

    Η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκινάει και ο χριστουγεννιάτικος κατάλογος του Ευριπίδη είναι εδώ για να σας βοηθήσει να βρείτε βιβλία, δώρα και παιχνίδια για εσάς και τους αγαπημένους σας!

    Μπορείτε να τον ξεφυλλίσετε εδώ!

1

1 άρθρα