Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου: Η πτώση 2011: "Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς" του Παντελή Καψή

Παρουσίαση βιβλίου: Η πτώση 2011: "Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς" του Παντελή Καψή

Παρουσίαση βιβλίου: Η πτώση 2011: "Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς" του Παντελή Καψή

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023 19:00

Ευριπίδης στην Κηφισιά

Παρουσίαση βιβλίου

6.3.2023

Δευτέρα 19.00

Η πτώση 2011: Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς

Παντελής Καψής

Η εκλογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα φαινόμενο το οποίο απέκτησε διεθνείς διαστάσεις. Στάθηκε μάλιστα η αφορμή για την καθιέρωση ενός καινούργιου όρου στον πολιτικό διάλογο: pasokification. Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο δεν ήταν το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που υπέγραψε μνημόνιο. Το ίδιο έκαναν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αφού προηγουμένως έκαναν το καθένα τη δική του kolotoumba - ένας ακόμα πολιτικός όρος η πατρότητα του οποίου ανήκει στη χώρα μας. Όμως δεν είχαν την ίδια τύχη. Η αναζήτηση της αιτίας είναι το αντικείμενο του βιβλίου.

Μια μελέτη για τα αίτια, τα λάθη και τις σπασμωδικές κινήσεις που οδήγησαν στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς. Ο Παντελής Καψής θα μας παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Η πτώση 2011: Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Γεννήθηκε πριν από 60 και κάτι χρόνια στην Αθήνα. Από μικρό παιδί αγαπούσε τον αθλητισμό και μέχρι το πανεπιστήμιο ήταν μια καθημερινή του ενασχόληση. Μετά άρχισαν τα γνωστά, πολιτικές νεολαίες, τσιγάρα, ξενύχτια, έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα στη διάρκεια του οποίου έγινε δημοσιογράφος, ακολουθώντας μια οικογενειακή παράδοση τριών γενεών. Ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη του ρεπορτάζ, πέρασε από το ραδιόφωνο και από την τηλεόραση, κατά βάση όμως ήταν άνθρωπος των εφημερίδων, έφτασε να διευθύνει "ΤΑ ΝΕΑ" και μετά "ΤΟ ΒΗΜΑ". Όταν έκλεισε τον πρώτο του δημοσιογραφικό κύκλο μπήκε για λίγο στην πολιτική, αρχικά σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος του Λουκά Παπαδήμου και στη συνέχεια στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχοντας την ευθύνη για την αποτυχημένη τελικά προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΕΡΤ με σεβασμό στη δημοσιογραφική της ανεξαρτησία. Σήμερα είναι σχολιαστής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αρθρογραφεί για τα πολιτικά μας πράγματα και ασχολείται ερασιτεχνικά με το τρέξιμο. Τρέχει ο ίδιος και γράφει στην Athens Voice και στο longrun.mediaglobe.gr, το σάιτ που έχει δημιουργήσει. 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση