Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Τα νέα μας / Παρουσίαση βιβλίου: "Για όλα υπάρχει ένας μύθος" του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Παρουσίαση βιβλίου: "Για όλα υπάρχει ένας μύθος" του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου: "Για όλα υπάρχει ένας μύθος" του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 19:00

Ευριπίδης στη Στοά

Παρουσίαση βιβλίου

26.4.2023

Τετάρτη 19:00

Για όλα υπάρχει ένας μύθος

Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

Πώς γίνεται ολόκληρος θεός του πολέμου να είναι δειλός; Πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η εκδίκηση μιας απατημένης θεάς που ψάχνει να ξεσπάσει; Πόσο κακό είναι ικανή να κάνει μια μητέρα που αναζητά τη χαμένη της κόρη; Ποιο μυστικό μπορεί να κρύβει ένα διάσημο τέρας που, μέχρι να τιμωρηθεί σκληρά και άδικα, ήταν μια κοπέλα ξακουστή για την ομορφιά της; Τι ανάγκασε τους πανίσχυρους θεούς του Ολύμπου να εγκαταλείψουν το παλάτι τους φοβούμενοι για τη ζωή τους;

Αν νομίζετε ότι οι αρχαίοι μύθοι ανήκουν στο παρελθόν, κάνετε λάθος.

Η ελληνική μυθολογία μπορεί να είναι αρχαία, αλλά είναι πάντα επίκαιρη και βρίσκεται παντού γύρω μας.

Δεν με πιστεύετε;

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου παρελαύνουν μύθοι μια συλλογή με περισσότερους από τριάντα αρχαίους μύθους για κάθε σημαντική πτυχή της ζωής μας. Πριν ο πόλεμος, το μίσος, η εκδίκηση, ο πλούτος, η φιλία ή ο θάνατος παιδέψουν εμάς, είχαν απασχολήσει τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι κατέγραψαν τις σκέψεις τους μέσα στους μύθους, που επιβίωσαν μέχρι σήμερα.

Μετά από 1.000.000 ώρες προβολών στο YouTube και τη μεγαλύτερη παρέα μυθολογίας και αρχαιολογίας του ελληνικού διαδικτύου με πάνω από 125.000 ακόλουθους, το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας υπόσχεται να σας πείσει ότι, όπου και να κοιτάξετε, θα δείτε τα απομεινάρια μιας πανάρχαιας ιστορίας και ότι… για όλα υπάρχει ένας μύθος!

Ο δημιουργός του καναλιού The Mythologist, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του «Για όλα υπάρχει ένας μύθος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό.

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στη Στοά!

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: 

Ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος είναι πτυχιούχος αρχαιολόγος και μεταπτυχιακός φοιτητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ναύπακτο, όπου και ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον πολιτισμό και την τέχνη μέσα από την ενασχόλησή του με τη μουσική και το θέατρο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια ανά την Ελλάδα, ενώ έχει εργαστεί ως καθηγητής φιλόλογος και αρθρογράφος. Είναι εμπνευστής του διαδικτυακού εκπαιδευτικού project «The Mythologist» το οποίο μετρά πλέον έναν χρόνο ζωής και έχει ως στόχο τη διάδοση της Ελληνικής Μυθολογίας στο διαδίκτυο με σύγχρονο τρόπο, μέσα από την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το Instagram. Στα βίντεό του εξιστορεί δημοφιλείς αλλά και λιγότερο γνωστές ιστορίες της αρχαίας ελληνικής αλλά και παγκόσμιας μυθολογίας, συνδυάζοντας την επιστήμη με το χιούμορ και την pop κουλτούρα.

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση