Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Blog / 5+1 βιβλία για να βελτιώσετε την επικοινωνία με τα παιδιά σας

5+1 βιβλία για να βελτιώσετε την επικοινωνία με τα παιδιά σας

Σε μια εποχή που οι δυσκολίες και οι προκλήσεις είναι πολλές, το κτίσιμο ενός στενού συναισθηματικού δεσμού με τα παιδιά μας είναι υψίστης σημασίας. Η ουσιαστική επικοινωνία ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία χτίζοντας μια υγιή σχέση με τα παιδιά.

Συχνά οι γονείς στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους και να τα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση δυσκολιών της καθημερινότητας βρίσκονται σε αδιέξοδο νιώθοντας ανήμποροι να χειριστούν την αρνητική τους συμπεριφορά, τον φόβο, τον θυμό ή τη στενοχώρια τους.

Ερωτήματα όπως: Πώς μπορώ να βάλω όρια με αγάπη και ενσυναίσθηση; Μπορεί να υπάρξει πειθαρχία χωρίς φωνές; Πώς μπορώ να αποφύγω το αίσθημα θυμού που μου προκαλεί η αρνητική συμπεριφορά του παιδιού μου; είναι μερικά από αυτά που βασανίζουν το μυαλό κάθε γονέα που θέλει να έχει μια υγιή και ισότιμη σχέση με το παιδί του γεμάτη αγάπη, υποστήριξη και κατανόηση των συναισθημάτων.

Εμείς σας προτείνουμε 5+1 βιβλία που ξεχωρίσαμε και ελπίζουμε πως θα σας βοηθήσουν να δώσετε απαντήσεις σε αυτά και σε ακόμα περισσότερα ερωτήματα και θα σας δείξουν τρόπους για να βελτιώσετε την επικοινωνία με τα παιδιά σας.

 

 

Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας, Rebecca Rolland, EdD, εκδόσεις Διόπτρα

Η Rebecca Rolland, EdD, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Χάρβαρντ, λογοθεραπεύτρια και μητέρα, εξοπλίζει τους ενηλίκους με πολύτιμα πρακτικά εργαλεία για να τους βοηθήσει να έχουν παραγωγικές και ουσιαστικές συζητήσεις με παιδιά όλων των ηλικιών – είτε πρόκειται για ένα πεισματάρικο νήπιο που θέλουμε να το πείσουμε για κάτι ή για έναν κλεισμένο στον εαυτό του έφηβο που θέλουμε να μας ανοιχτεί.

 

Πώς να μιλάτε στα παιδιά σας ώστε να σας ακούν και πώς να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν, Αντέλ Φέιμπερ, Ιλέιν Μάζλις, εκδόσεις Πατάκη

Το βιβλίο αυτό έχει βοηθήσει (κυριολεκτικά) εκατομμύρια γονείς να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στην επικοινωνία με τα παιδιά τους - και μαζί, λιγότερο σκληροί με τον εαυτό τους. Η προσέγγιση των βραβευμένων συγγραφέων Αντέλ Φέιμπερ και Ιλέιν Μάζλις βασίζεται από τη μια στον ρεαλισμό και από την άλλη στον αμοιβαίο σεβασμό, εξασφαλίζοντας μια ποιοτικότερη και λιγότερο αγχωτική επικοινωνία μεταξύ γονιού και παιδιού. 

 

Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας!, Τζίνα Θανοπούλου, εκδόσεις Μίνωας

Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων στη ζωή παιδιών, εφήβων, γονέων, ζευγαριών και οικογενειών, αναλύει σε αυτό το βιβλίο τις αξίες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς για να εμπνεύσουν τα παιδιά τους, σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων, ώστε να φέρουν ισορροπία, εξέλιξη και ευτυχία στη ζωή τους.
Η ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου έγκειται στο ότι δεν βασίζεται μόνο σε όσα μπορούν να διδάξουν οι γονείς στα παιδιά τους, αλλά στο τι μπορούν να διδαχθούν οι γονείς από τα παιδιά τους για τη χαρά και την ουσία της ζωής.

 

Δεν με καταλαβαίνεις!, Τάρα Πόρτερ, εκδόσεις Ψυχογιός

Σαν μια θερμή επιστολή από έναν σοφό φίλο ή μια μεγαλύτερη αδερφή, το βιβλίο αυτό κατανοεί τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα οι νέες γυναίκες και τις καθοδηγεί απέναντι στις προκλήσεις που θα βρουν στον δρόμο τους. Το βιβλίο είναι γραμμένο για τις έφηβες και τις νέες γυναίκες, ωστόσο, επειδή ακριβώς περιλαμβάνει εξηγήσεις για τον ίδιο τους τον εαυτό, αποτελεί απαραίτητο οδηγό και για τους γονείς: μια κλεφτή ματιά για το τι συμβαίνει μέσα τους, πέρα από τα νεύρα και τις διαμαρτυρίες: «Δε με καταλαβαίνεις!»

 

Το παιδί μου δε με ακούει! Πώς να βάλω όρια χωρίς φωνές; Battaille Nina, εκδόσεις Μεταίχμιο

Με απλές ασκήσεις και δραστηριότητες το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να ερμηνεύετε την αντίδραση του παιδιού για να διαμορφώνετε ανάλογα και τη δική σας στάση. Μέσα από τις σελίδες του θα βρείτε συμβουλές και τεχνικές για να θέσετε όρια µε ηρεμία και χωρίς αυταρχισμό. Ένας εύχρηστος, εικονογραφημένος οδηγός που συνδυάζει τη θεωρία µε την πράξη  και βοηθάει να κατανοήσετε τη συμπεριφορά του παιδιού, να βελτιώσετε την επικοινωνία σας μαζί του και να ανταποκριθείτε χωρίς άγχος στον γονεϊκό σας ρόλο.

 

Γίνε πιο θετικός γονέας σε 365 ημέρες, Παπαναστασίου Φώτης, εκδόσεις Πεδίο 

 

Βασιζόμενο στη θετική ανατροφή, µια σύγχρονη προσέγγιση που επιτρέπει στους γονείς να χτίσουν και να διατηρήσουν ισχυρούς δεσμούς µε το παιδί σε όλα τα στάδια της αναπτυξιακής του πορείας, το βιβλίο 365 – Γίνε πιο θετικός γονέας σε 365 ημέρες διαρθρώνεται σε 12 μήνες, καθένας από τους οποίους είναι αφιερωμένος σε έναν τομέα - στόχο που θα πρέπει να κατακτήσεις. Κάθε τομέας -στόχος, που παρουσιάζεται µε τρόπο αναλυτικό και εύληπτο, κρίνεται εξίσου σημαντικός για την ανατροφή του παιδιού.

 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση