Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Blog / Ανακοινώθηκε το βραβείο Pulitzer λογοτεχνίας 2023

Ανακοινώθηκε το βραβείο Pulitzer λογοτεχνίας 2023

Ανακοινώθηκε το βραβείο Pulitzer λογοτεχνίας 2023

Για πρώτη φορά, μετά από 105 χρόνια που μετρά ο θεσμός των βραβείων, το βραβείο Pulitzer λογοτεχνίας θα μοιραστούν δύο συγγραφείς: η Barbara Kingsolver για το βιβλίο της “Demon Copperhead” και ο Hernan Diaz για το βιβλίο του “Trust”.
Το μυθιστόρημα “Demon Copperhead” της Kingsolver, αποτελεί μια σύγχρονη αναδιατύπωση του κλασικού έργου του Dickens, “David Copperfield” και ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού αγοριού που μεγαλώνει στα Απαλάχια και έρχεται αντιμέτωπο με τη φτώχεια, τον εθισμό, τις θεσμικές αποτυχίες και την ηθική κατάρρευση. Μάλιστα, επιλέχθηκε από την Oprah Winfrey το περασμένο φθινόπωρο για τη λέσχη βιβλίων της, ενώ αναφερόμενη σε αυτό η Washington Post μίλησε γι την «κορυφαία κυκλοφορία του 2022».
Το “Trust” του Diaz είναι μια ιστορία για τον πλούτο και την απάτη στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1920, που εξερευνά την οικογένεια, τον πλούτο και τη φιλοδοξία, μέσα από αφηγήσεις σε διαφορετικά λογοτεχνικά στιλ. Το βιβλίο κέρδισε επίσης το βραβείο Kirkus για τη μυθοπλασία, βρέθηκε στη μακρά λίστα για το Βραβείο Booker, ενώ χαρακτηρίστηκε από τους New York Times και την Washington Post ως «ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς».

Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με τίτλο "Παρακαταθήκη".

 

 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση