Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Τα νέα μας / Δύο νέα έργα του Δημήτρη Κοροβέση στον Ευριπίδη στην Κηφισιά!

Δύο νέα έργα του Δημήτρη Κοροβέση στον Ευριπίδη στην Κηφισιά!


Στη βιτρίνα του Ευριπίδη στην Κηφισιά σας περιμένουν δύο νέα έργα μεγάλης κλίμακας του ζωγράφου-designer
Δημήτρη Κοροβέση!

Πολλά μπορούν να συμβούν με μια καρέκλα, αλλά καμιά καρέκλα δεν θα φανερώσει τίποτε από αυτά...

Οι καρέκλες του Δημήτρη Κοροβέση σπάνε αυτόν τον κανόνα.

Η “ Φαντασιακή Εύα” κοιτάζει κλεφτά τη θηλυκότητα ενώ η “Αισθητή Απουσία” αναπολεί... Με αυτή τους τη μεταμόρφωση, τα οικεία μας αντικείμενα ανοίγονται σε προσωπικές νοηματοδοτήσεις.

Έργα μικρής κλίμακας του Δημήτρη Κοροβέση θα βρείτε στο Art Point του Ευριπίδη στην Κηφισιά. Υπέροχα μεταλλικά γλυπτά (καράβια, μουσικά όργανα, ανθρώπινες φιγούρες) όλα ζωγραφισμένα στο χέρι είναι η ιδανική επιλογή δώρου για κάθε περίσταση. Ανακαλύψτε τα όλα εδώ!

 

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Κοροβέση:

Η εικαστική μου διαδρομή ξεκινά από τα παιδικά χρόνια με αντιγραφές παιδικών κόμικς. Ακολούθησαν σπουδές γραφιστικής στον Αθηναϊκό Τεχνολογικό Όμιλο και στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Ρώμης. Εκεί, εκτός από τα μαθήματα ζωγραφικής στη σχολή, μαθήτευσα στους δρόμους, τα μουσεία και τη ζωή της αιώνιας πόλης.

Αργότερα, με απορρόφησε η διαφήμιση και άφησα τα πρώιμα οράματα να ωριμάσουν. Σχεδίασα αρκετές εκδόσεις και καταναλωτικά προϊόντα, πάντα με το αίτημα της διαφορετικής πρότασης.

Για πολλά χρόνια ασχολήθηκα με το creative direction σε διαφημιστικές εταιρίες και το post production, computer animation, industrial design, τη συγγραφή κειμένων και βιβλίων, την επιμέλεια εκδόσεων, την διδασκαλία γραφιστικής κ.ά. Αυτό όμως, που δεν με άφησε ποτέ, ήταν η ανάγκη για προσωπική εικαστική έκφραση. Δημιούργησα τις δικές μου εικαστικές ιστορίες σε 15 ατομικές εκθέσεις και 2 performances στην Ελλάδα και την Αμερική. Έργα μου κοσμούν ιδιωτικές συλλογές σ΄όλον τον κόσμο. Η δουλειά μου έχει εκδοθεί σε 5 μονογραφίες και σχεδιαστικές μου προτάσεις (ενυπόγραφες) υπάρχουν σήμερα σε εκατομμύρια ελληνικά σπίτια. Οι πολλές και διαφορετικές ενασχολήσεις μου με έκαναν να πιστεύω ότι συγκατοικώ με πολλούς “εαυτούς”. Παράξενο, αλλά θα το καταλάβετε εάν ρωτήσετε το παιδί μέσα σας…