Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου για παιδιά: "Μαρία Κάλλας, ζώντας μόνο για την τέχνη" της Δέσποινας Μπογδάνη Σουγιούλ

Παρουσίαση βιβλίου για παιδιά: "Μαρία Κάλλας, ζώντας μόνο για την τέχνη" της Δέσποινας Μπογδάνη Σουγιούλ

Παρουσίαση βιβλίου για παιδιά:

Παρουσίαση βιβλίου για παιδιά: "Μαρία Κάλλας, ζώντας μόνο για την τέχνη" της Δέσποινας Μπογδάνη Σουγιούλ

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 12:00

Ευριπίδης στην Κηφισιά

Εκδήλωση για παιδιά

11.11.2023

Σάββατο 12.00

Μαρία Κάλλας, ζώντας μόνο για την τέχνη

Δέσποινα Μπογδάνη Σουγιούλ

Η Σεσίλια Σοφία ?ννα Μαρία Καλογεροπούλου, γνωστή στο κοινό ως Μαρία Κάλλας, υπήρξε αναμφίβολα η μεγαλύτερη λυρική τραγουδίστρια του 20ού αιώνα. Παιδί μεταναστών, ξεκίνησε το μακρινό της ταξίδι από τη Νέα Υόρκη, όπου γεννήθηκε, για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Από εδώ ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο βαδίζοντας στα μαγικά μονοπάτια της μουσικής, έχοντας πάντα στην καρδιά της την αγάπη και το πάθος για το τραγούδι. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να μιλούν γι’ αυτήν σε ολόκληρο τον κόσμο με θαυμασμό. Κάθε της εμφάνιση ήταν μεγάλο πολιτισμικό γεγονός. Ωστόσο, η ζωή της υπήρξε ταραγμένη.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας ελάτε να ακολουθήσουμε τα βήματά της μέσα από το βιβλίο της Δέσποινας Μπογδάνη Σουγιούλ, «Μαρία Κάλλας, ζώντας μόνο για την τέχνη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Θα περπατήσουμε στα μονοπάτια του έργου μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας και ενός ευαίσθητου ανθρώπου.

 

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στην Κηφισιά!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: 

Η Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε πιάνο, μονωδία και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο. Τελείωσε το διετή μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών Carl Orff (Οrff Schulwerk - Επιμόρφωση Σχολή Μωραΐτη) και τους μεταπτυχιακούς κύκλους σπουδών Assessing for understanding, Practical strategies to take your students to higher levels (Harvard University, Graduate School of Education). Από το 1992 εργάζεται ως καθηγήτρια Μουσικής στο Κολλέγιο Αθηνών. Έχει εκπονήσει ερευνητικά προγράμματα με θέμα τη διαπλοκή του μαθήματος της Μουσικής Αγωγής με άλλα μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος, τη διδασκαλία της Παραδοσιακής Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, την εφαρμογή Αναλυτικών Προγραμμάτων άλλων χωρών κ.ά. Δημιούργησε και δίδαξε στο Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά και στο Τμήμα Μουσικοπαιδαγωγικής Εκπαίδευσης ενηλίκων στο Ωδείο "Φίλιππος Νάκας". Στη συγγραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνονται η συμμετοχή στη συγγραφική ομάδα των βιβλίων της Μουσικής Αγωγής για τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Δημοτικού, καθώς και η συγγραφή βιβλίων με θέμα το Σύστημα Orff, τη Μουσική Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τη διδασκαλία της φλογέρας. ?λλα βιβλία της είναι: "Αναζητώντας τη Μαρία Κάλλας", Εκδόσεις Πατάκη (υπό έκδοση), "Δεν είναι δύσκολο να μάθεις φλογέρα", εκδόσεις Φίλιππος Νάκας, Αθήνα,1997, "...και η παρέα κύκλους κάνει", εκδόσεις Φίλιππος Νάκας, Αθήνα, 1998, "Μαθαίνω μουσική... με αυτοκόλλητα", εκδόσεις Φίλιππος Νάκας, Αθήνα, 2004.

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση