Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Blog / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

 

 

«Ε, ναι λοιπόν γράφω!

Έχεις στα συρτάρια σου, ή μάλλον στον υπολογιστή σου, μισοτελειωμένες ιστορίες; Γράφεις ποιήματα, στιχάκια ή ραπάρεις; Φτιάχνεις κόμικς, σενάρια, θεατρικά έργα ή ονειρεύεσαι να λες τις ιστορίες σου από το δικό σου blog; Γράφεις blog ή έχεις το δικό σου χειρόγραφο ημερολόγιο;

Θες να εκφραστείς με λέξεις θυμωμένες, ονειροπόλες, γελαστικές, λυπητερές, φευγάτες, τρελές, βαριεστημένες, βιαστικές, λέξεις μαχαίρια ή λέξεις που σώζουν;

Τα πάντα μπορείς να κάνεις με τις λέξεις.

Χίλιες ζωές να ζήσεις και άλλους τόσους εαυτούς να ανακαλύψεις.

Από κοντά και τα βιβλία, οι ιστορίες, τα ποιήματα και τα τραγούδια των συγγραφέων και ποιητών που αγάπησες. Τα αγαπημένα σου διαβάσματα και ακούσματα θα τα φέρουμε στο τραπέζι για να μας εμπνεύσουν.

Αν είσαι λοιπόν έφηβος ή έφηβη από 12 ως 16 ετών και έχεις κέφι να γράψεις, έλα στην ομάδα της δημιουργικής γραφής, σκέψης, ανάγνωσης κι ακρόασης «Ε, ναι λοιπόν γράφω».

 

Συντονίστριες: Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής και εφηβικής  λογοτεχνίας
Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου, φιλόλογος
Ημέρες και ώρες συνάντησης: Σάββατο 10:30-12:00 (20/10, 3/11, 10/11, 17/11, 24/11, 1/12, 8/12)
Κόστος συμμετοχής: 100 € (έκπτωση 10% για αδέρφια)
Τρόποι πληρωμής

  • Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με επιπλέον έκπτωση 5% πριν από την έναρξη των μαθημάτων (Τράπεζα Πειραιώς αριθμ. λογ/μού: 5054030983387, IBAN: GR48 0172 0540 0050 5403 0983 387. Στα στοιχεία της κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και η λέξη ΕΦΗΒΟΙ)
  • Με πιστωτική κάρτα έως και 6 άτοκες δόσεις στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά (εξαιρούνται οι κάρτες American Express και Εθνική).

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Διάθεση να γράψεις και να μοιραστείς με την ομάδα βιβλία, κόμικς, ιστορίες, ποιήματα ή τραγούδια που αγάπησες.

Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στο culture@evripidis.gr

 

 

 

Η Ελένη Σβορώνου είναι συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας. Βιβλία της έχουν αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά ("Ο Ψαροντουφεκάς", "Το πάτημα του Έλληνα", "Η μπαλάντα της Ζηνοβίας"¨) και έχουν συμπεριληφθεί στις μικρές λίστες των λογοτεχνικών βραβείων του "Αναγνώστη", του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων. Συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής για ενήλικες αλλά και για παιδιά και εφήβους. Αρθρογραφεί στο περιοδικό "Αναγνώστης" παρουσιάζοντας παιδικά και εφηβικά βιβλία. 
Έχοντας σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με ειδίκευση στη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, εργάζεται στο WWF Ελλάς ως υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. 

 

 

 

 

Η Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου, με σπουδές στην Ιστορία-Αρχαιολογία στην Αθήνα και στην Ιστορία Τέχνης στη Louvain-la-Neuve στο Βέλγιο, εργάζεται ως Φιλόλογος στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στο Καλλιτεχνικό Σχολείο του Γέρακα οργάνωνε και εμψύχωνε επί δέκα συναπτά έτη (2006-2016) ένα Λογοτεχνικό Εργαστήριο, όπου δίδαξε Δημιουργική Γραφή σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.  Έχει συγγράψει, με ανάθεση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τον Οδηγό Διδασκαλίας Δημιουργικής Γραφής για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία (2015). Από το 2016 εργάζεται ως Εκπαιδεύτρια Ελληνικού Γραμματισμού σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αθήνα. Παράλληλα, έχει ειδικευτεί στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας και για μια τριετία (2001-2004) δίδαξε ως Λέκτορας την Νέα Ελληνική στο τμήμα της Κλασικής Φιλολογίας του Παν/μίου Complutense της Μαδρίτης.

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση