Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου:"ΕΥ & Chef" του Δημήτρη Χατζηνικολάου

Παρουσίαση βιβλίου:"ΕΥ & Chef" του Δημήτρη Χατζηνικολάου

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου:"ΕΥ & Chef" του Δημήτρη Χατζηνικολάου

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 19:00

Ευριπίδης στην Κηφισιά

 Παρουσίαση βιβλίου

20.11.2023

Δευτέρα 19.00

Eu & Chef: Συνάντηση Κορυφής Οίνων και Εδεσμάτων Greek Wine &  Food Pairing

Δημήτρης Χατζηνικολάου

16 Σεφ και 92 οινοποιοί, 64 συνταγές και 256 κρασιά σε 325 σελίδες

Ένα μοναδικό Λεύκωμα για τον συνδυασμό προϊόντων της  Ελληνικής Οινοπαραγωγής με πρωτότυπες υπογεγραμμένες προτάσεις γαστρονομίας.

Μέσα σε 325 πολύχρωμες σελίδες, 16 εξαιρετικοί Chefs καταθέτουν 64 αγαπημένες τους συνταγές και ο δημοφιλής οινολόγος, Δρ. Δημήτρης Χατζηνικολάου επιλέγει 256 κρασιά από 92 βραβευμένους οινοποιούς, για να παντρέψει γεύσεις από όλη την επικράτεια, απαντώντας οινο-Λογικά, στο επίκαιρο ερώτημα του σύγχρονου pairing!

Με γλαφυρές ενότητες όπως: Ας σπάσουμε τους… κωδικούς, ταξίδι από τη διατροφή...στην απόλαυση, τα «προικιά» των συνταγών, γευσιγνώστης γίνεσαι ή γεννιέσαι; συμπληρωματικότητα & αντίθεση στο τραπέζι, η ένταση των εντάσεων και των ενστάσεων…ο συγγραφέας δημιουργεί ένα «μεθυστικό» εγχειρίδιο!

Ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου θα μας ξεναγήσει στα γευστικά ταξίδια κάθε «μάχιμου ουρανίσκου», στο νέο του Λέυκωμα «Ευ & Chef». Οι νέες επιλογές του με τους «χρυσούς γάμους» οίνων και εδεσμάτων, προκαλούν κάθε κλασσικό ή τολμηρό αναγνώστη, να γνωρίσει το αληθινό Ευ της ζωής.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Ηλίας Μαμαλάκης ενώ θα ακολουθήσει κέρασμα ενός οίνου: Έκπληξη!

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Οινολόγος, διπλωματούχος γευσιγνώστης, με master και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Bordeaux, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου σπούδασε με ειδική υποτροφία, ενώ για τις ερευνητικές του μελέτες του απονεμήθηκε τιμητικά η Γαλλική υπηκοότητα. Πρωτοπόρος οινο-δημοσιογράφος και συγγραφέας 15 βιβλίων θεωρείται ο πλέον χαρισματικός δάσκαλος οινογνωσίας, ενώ οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του εκπομπές συνεχίζουν να μας ξεναγούν στις ομορφιές του τόπου…  

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση