Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου: "2049-Οδηγίες χρήσης για το μέλλον της ανθρωπότητας" του Δημήτρη Δημητριάδη και Γιάννη Σκορδά

Παρουσίαση βιβλίου: "2049-Οδηγίες χρήσης για το μέλλον της ανθρωπότητας" του Δημήτρη Δημητριάδη και Γιάννη Σκορδά

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου: "2049-Οδηγίες χρήσης για το μέλλον της ανθρωπότητας" του Δημήτρη Δημητριάδη και Γιάννη Σκορδά

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024 19:00

Ευριπίδης στη Στοά

Παρουσίαση βιβλίου

06.03.2024

Τετάρτη 19.00

2049-Οδηγίες χρήσης για το μέλλον της ανθρωπότητας

Δημήτρης Δημητριάδης και Γιάννης Σκορδάς

 

Το 2049 αναλύει το πώς τα μεγάλα δεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη, το blockchain και η εκθετική ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών διαμορφώνουν τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο, και εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζεις σήμερα ώστε να είσαι προετοιμασμένος για το αύριο.

Οι Δημήτρης Δημητριάδης και Γιάννης Σκορδάς μάς προτρέπουν να αγκαλιάσουμε την αβεβαιότητα ως απαραίτητη συνθήκη προόδου, και με σκέψη στραμμένη στο μέλλον να προετοιμαστούμε καλύτερα για την περίπτωση που τα πράγματα ανατραπούν.

 

Ο Δημήτρης Δημητριάδης και ο Γιάννης Σκορδάς θα μας παρουσιάσουν το νέο τους βιβλίο «2049-Οδηγίες χρήσης για το μέλλον της ανθρωπότητας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.

H Key Books σε συνεργασία με τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σας προσκαλούν στην ομιλία:

«Συζητώντας με ένα διαλογικό μοντέλο Τεχνητής Νοημοσύνης για το μέλλον της εργασίας»
Οι συγγραφείς Δημήτρης Δημητριάδης, futurist και ο Γιάννης Σκορδάς, οικονομολόγος θα μιλήσουν για το νέο τους βιβλίο «2049» μαζί με τη Νάνσυ Μαλλέρου, ιδρύτρια και CEO του Life Clinic Group.
Την συζήτηση θα συντονίσει το Custom GPT.
 

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στη Στοά

 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι αφοσιωμένος στην «εξερεύνηση» του μέλλοντος. Είναι ειδικός στον σχεδιασμό των εταιρειών «του αύριο» και ερευνητής στην Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Έχει δώσει ομιλίες σε διεθνείς φορείς όπως το U.S. Department of State, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το TEDxAUEB κ.ά. Η έρευνά του έχει παρουσιαστεί σε έντυπα όπως η Herald Tribune, το Fortune, η Lifo, η Athens Voice κ.ά. Εδώ και πολλά χρόνια εκπαιδεύει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για να δίνει συμβουλές στην ανιψιά του όταν εκείνος δεν θα είναι εκεί.

O Γιάννης Σκορδάς σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Rotterdam School of Management. Είναι οικονομολόγος με ειδίκευση στον σχεδιασμό αειφόρων και ψηφιακών επιχειρηματικών μοντέλων. Έχει συνεργαστεί με startups και πολυεθνικές εταιρείες. Το ερευνητικό του αντικείμενο αφορά τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στην καινοτομία και τη σύγχρονη οικονομική ζωή.

 

 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση