Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου: "Πίνοντας καφέ με τον Σωκράτη" του Θανάση Λάλα και Σταμάτη Κωνσταντινίδη

Παρουσίαση βιβλίου: "Πίνοντας καφέ με τον Σωκράτη" του Θανάση Λάλα και Σταμάτη Κωνσταντινίδη

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου: "Πίνοντας καφέ με τον Σωκράτη" του Θανάση Λάλα και Σταμάτη Κωνσταντινίδη

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 19:00

Ευριπίδης στην Κηφισιά

Παρουσίαση βιβλίου

20.03.2024

Τετάρτη 19.00

Πίνοντας καφέ με τον Σωκράτη

Θανάσης Λάλας και Σταμάτης Κωνσταντινίδης

Πίνοντας καφέ με τον Σωκράτη. Τον άνθρωπο που «κατέβασε» την φιλοσοφία από τον ουρανό στην γη.
Αν η αξία της ζωής είναι η εύρεση και αποθέωση του νοήματός της, το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν προβολέα, που ρίχνει άπλετο φως στις εσωτερικές μας σκιές και τα συλλογικά μας σκοτάδια και φωτίζει με τρόπο απλό, κατανοητό και διασκεδαστικό αθέατες όψεις της ατομικής μας ύπαρξης και του εθνικού μας βίου, υποχρεώνοντάς μας να ξανασκεφτούμε από την αρχή τα πάντα: ποιοι είμαστε, γιατί αξίζει να ζούμε, ποιος δρόμος οδηγεί στην εσωτερική αρμονία, τι σημαίνει υπεύθυνος και δίκαιος πολίτης.

Αν φτάνοντας στο τέλος του νιώσετε ότι κάτι μέσα σας άλλαξε και ότι αρχίζετε να σκέφτεστε διαφορετικά, το βιβλίο θα έχει επιτύχει πλήρως τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να μας κάνει να γνωρίσουμε τον θησαυρό της αρχαίας κλασικής γραμματείας και να συνειδητοποιήσουμε ότι η σκέψη των κλασικών δεν είναι ακαδημαϊκό απολίθωμα αλλά κάτι εξαιρετικά ζωντανό και γόνιμο, καθώς υπερβαίνει την ζωή ως απλό βιολογικό γεγονός και την εξυψώνει στο βαθύτερο νόημά της, η ανακάλυψη του οποίου οδηγεί στο εὖ ζῆν.

Ο Θανάσης Λάλας και ο Σταμάτης Κωνσταντινίδης θα μας παρουσιάσουν το βιβλίο τους «Πίνοντας καφέ με τον Σωκράτη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ?ρμος.

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

Ο Θανάσης Λάλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έπαιξε ποδόσφαιρο, συναντήθηκε νωρίς με την τύχη του. Σε πολύ νεαρή ηλικία είχε την ευκαιρία να ζήσει δίπλα στον Στρατή Τσίρκα, έναν σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα, και να τον καθοδηγήσει στο χώρο της ποίησης ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Νίκος Καρούζος και ο Μίλτος Σαχτούρης. Στην ηλικία των 23 γνώρισε τυχαία τον ?ντι Γουόρχολ και αυτή η συνάντηση άλλαξε την πορεία της ζωής του. Ξεκίνησε να παίρνει συνεντεύξεις και να επιδιώκει συναντήσεις με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες και λόγιους, άρχισε να κάνει καθημερινότητά του αυτές τις συναντήσεις. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 3500 συνεντεύξεις με μοναδικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος σε μεγάλα Ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες και έχει διακριθεί ως δημιουργός νέων περιοδικών, έχει δημιουργήσει 33 καινούργια concept για περιοδικά. Σήμερα δραστηριοποιείται δημιουργικά στη ζωγραφική, την γλυπτική και συνεχίζει επιλεκτικά στην δημοσιογραφία.

 

Ο Σταμάτης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και πρόλαβε να ζήσει ως παιδί την ελευθερία του παιχνιδιού στους δρόμους. Το πρώτο του σχολείο υπήρξε η μικρασιάτισσα γιαγιά του, που με σοφία τον δίδαξε πως, ό,τι καταστρέφει και ρημάζει η ζωή, το ανασταίνει η δύναμη της ψυχής. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ωστόσο, καθοριστικό ορόσημο στάθηκε για αυτόν η γνωριμία στα εικοσιένα του χρόνια με τον Στέλιο Ράμφο, τον Δάσκαλο της ζωής του, ο οποίος με περισσή γενναιοδωρία νοηματοδότησε την ύπαρξή του μαθαίνοντάς τον να διαβάζει, να μελετά και να βλέπει το καθετί με άλλη ματιά. Τα δύο χρόνια στο φιλοσοφικό σπουδαστήριο του ?λσους Γραμμάτων και Τεχνών υπήρξαν αποκαλυπτικά για τον ίδιο, καθώς ήρθε σε ουσιαστική επαφή με τα γράμματα, και αποτέλεσαν το έναυσμα για να αφοσιωθεί έκτοτε στην προσωπική μελέτη της φιλοσοφίας και φιλολογίας. Τα τελευταία τριάντα, περίπου, χρόνια «παριστάνει», όπως του αρέσει να αστειεύεται, με μεγάλη υποκριτική ικανότητα τον εκπαιδευτικό στην ιδιωτική εκπαίδευση, θεωρώντας την σχολική τάξη σαν το «οξυγόνο» του. Έχει εκδώσει στον ΑΡΜΟ το βιβλίο Ή ταν ή επί πταν, μια μελέτη για την συνύπαρξη στον στρατό της αρχαίας γλώσσας και της αργκό. Αγαπά φανατικά την συμποσιακή συζήτηση και ακόμη περισσότερο την εσωτερική κατάδυση στην σιωπή.

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση