Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου: "Φλόρενς Μπλαντ" του Ανδρέα Νικολακόπουλου

Παρουσίαση βιβλίου: "Φλόρενς Μπλαντ" του Ανδρέα Νικολακόπουλου

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου: "Φλόρενς Μπλαντ" του Ανδρέα Νικολακόπουλου

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 19:00

Ευριπίδης στη Στοά

Παρουσίαση βιβλίου

27.03.2024

Τετάρτη 19.00

Φλόρενς Μπλαντ

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Φλόρενς Μπλαντ ή αλλιώς Δηλητηριάστρα, Κυρία των Σπασμών, Ματωμένος Καρπός του Σάλφορντ, Πρωινή Κραυγή του Σάουθγκεϊτ. Το όνομά της θα γίνει συνώνυμο του θανάτου και η ζωή της ένα αγωνιώδες κυνηγητό με το αδυσώπητο πεπρωμένο και το αναπόφευκτο σκοτάδι. Στο πλάι της ένας δήμιος, ένας μετανοημένος επαναστάτης, μια μετανάστρια από τη χώρα των πάγων και μια ολόλευκη τίγρης.

Πρόσωπα, χώρες, πόλεις, εποχές, κινήματα, καταστροφές, ουσίες, εγκλήματα με φόντο τα μεγάλα ευρωπαϊκά ποτάμια που παρασέρνουν τους ήρωες άλλοτε στην έκσταση και άλλοτε στον όλεθρο.

Ένα ταξίδι στον τόπο και στον χρόνο μα πάνω απ' όλα στον λαβύρινθο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο συγγραφέας Ανδρέας Νικολακόπουλος θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του «Φλόρενς Μπλαντ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη.

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στη Στοά

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Εργάζεται ως σεφ σε εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου. Η πρώτη του συλλογή διηγημάτων, Μάκινα (Εκδόσεις Ηδύφωνο), εκδόθηκε το 2019. Η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του, Αποδοχή κληρονομιάς, εκδόθηκε το 2020 (Εκδόσεις Ίκαρος) και ήταν στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας / Διηγήματος – Νουβέλας, καθώς και για το Βραβείο Διηγήματος – Νουβέλας του λογοτεχνικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης» και στη μακρά λίστα για το Βραβείο Πεζογραφίας 2021 του περιοδικού Κλεψύδρα. Η τρίτη του συλλογή διηγημάτων, Σάλτος, εκδόθηκε το 2022 (Εκδόσεις Ίκαρος) και ήταν στη βραχεία λίστα για το βραβείο Πεζογραφίας της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης 2022, καθώς και στη μακρά λίστα των βραβείων του Περιοδικού Χάρτης 2022. Όποτε μπορεί, επιστρέφει στα βουνά.

 

 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση