Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου: "Δεν ήταν μέθη" της Μαρίνας Πετσάλη

Παρουσίαση βιβλίου: "Δεν ήταν μέθη" της Μαρίνας Πετσάλη

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου: "Δεν ήταν μέθη" της Μαρίνας Πετσάλη

Τρίτη, 2 Απριλίου 2024 19:00

Ευριπίδης στην Κηφισιά

Παρουσίαση βιβλίου

02.04.2024

Τρίτη 19.00

Δεν ήταν μέθη

Μαρίνα Πετσάλη

Ακροβατώντας μεταξύ μαρτυρίας και μυθοπλασίας το «Δεν ήταν μέθη» είναι μια ανατομία του πόθου που μεταλλάσσεται και συνάμα η αποτύπωση της ωρίμανσης ενός Έλληνα και Ευρωπαίου πολιτικού.

«Μου επιτρέπετε να σας συνοδεύσω μέχρι την πόρτα σας;» τραύλισα.

Δεν πρόλαβα να το πω κι αμέσως αντιλήφθηκα το παράδοξο της θέσης μου. Ήθελα και δεν ήθελα να δεχτεί την πρόσκλησή μου… Εφόσον έβγαινε μαζί μου ασυνόδευτη κατατασσόταν αυτομάτως στις «γλυκείες υπάρξεις», όπως τις έλεγαν, ευχάριστες για να περάσει κανείς τυχόν ελεύθερο χρόνο, αλλά τίποτε παραπάνω. Κάτι μέσα μου δυσανασχετούσε με αυτή τη σκέψη, αλλά συγχρόνως ήξερα ότι μόνο ως «γλυκεία ύπαρξη» θα μπορούσα να τη γνωρίσω καλύτερα.

Βερολίνο, 1895.

Ένας Έλληνας φοιτητής μαγεύεται από μια νεαρή ηθοποιό. Παρασύρονται σε μια σχέση πάθους με εντελώς απρόσμενη κατάληξη. Διανύοντας μια δραματική περίοδο της ευρωπαϊκής ιστορίας θα ζήσουν ριζικά διαφορετικές ζωές. Σε πείσμα της κοινωνίας, της γεωγραφίας και του χρόνου η σχέση τους θα κρατήσει μια ζωή.


Η συγγραφέας Μαρίνα Πετσάλη θα μας παρουσιάσει το βιβλίο της «Δεν ήταν μέθη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εστία.  Με την συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο ποιητής Ορφέας Απέργης, ο ιστορικός Θάνος Βερέμης και η συγγραφέας Εύα Μ. Μαθιουδάκη. Την συζήτηση θα συντονίσει ο ποιητής Θοδωρής Χιώτης.

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση