Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου: "Η επερχόμενη αταξία" του Κώστα Στούπα

Παρουσίαση βιβλίου: "Η επερχόμενη αταξία" του Κώστα Στούπα

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου: "Η επερχόμενη αταξία" του Κώστα Στούπα

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 19:00

Ευριπίδης στη Στοά

Παρουσίαση βιβλίου

24.04.2024

Τετάρτη 19.00

Η επερχόμενη αταξία

Κώστας Στούπας

Ποια είναι η σχέση της βροχής με τη δημοκρατία και της βιομηχανικής επανάστασης με την γυναικεία χειραφέτηση και τους γάμους των ομοφυλοφίλων; Γιατί ο Τζέιμς Βατ συνεισέφερε περισσότερο από τον Κάρολο Μαρξ στην κατάργηση της δουλείας και προσεχώς της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο; Τι σχέση έχει η παγίδα του χρέους με την παγίδα του Σκίνερ και η παγίδα του Θουκυδίδη με την παγίδα της βιολογίας και τον ανθρωπισμό;

Είμαστε σε θέση να επανεκκινήσουμε τον καπιταλισμό; Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της επερχόμενης περιόδου αταξίας.

Ο συγγραφέας Κώστας Στούπας θα μας παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Η Επερχόμενη αταξία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕπίκεντροΜε τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γιώργος Ν. Πολίτης, συγγραφέας και αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Σας περιμένουμε στον Ευριπίδη στη Στοά

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κώ­στας Στού­πας γεν­νή­θη­κε στα Γι­άν­νε­να το 1962 και με­γά­λω­σε στη Δυ­τι­κή Γερ­μα­νία. Από τις αρ­χές της δε­κα­ε­τί­ας του ’90 ασχο­λεί­ται με τη δη­μο­σι­ο­γρα­φία και την αρ­θρο­γρα­φία γύ­ρω από θέ­μα­τα που αφο­ρούν τις χρη­μα­τι­στη­ρι­α­κές αγο­ρές, την οικο­νο­μία και τις πο­λι­τι­κές εξε­λί­ξεις. Έχει ερ­γα­στεί με­τα­ξύ άλ­λων στον Επεν­δυ­τή, την Ημε­ρη­σία, το MegaChanel και το StarChannel, τον Planet FM και τον Real FM. Από το 2008 αρ­θρο­γρα­φεί στο Capital.gr και το Κε­φά­λαιο. 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση