Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Τα νέα μας

Τα νέα μας

 • Τι θα διαβάσουμε φέτος τον χειμώνα;

  Ανακαλύψτε τα βιβλία που πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος το χειμώνα και επιλέξτε τα δικά σας εφόδια!

   

  Τα βιβλία είναι τα καλύτερα εφόδια που μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος στο ταξίδι της ζωής

  - Stefan Zweig -

   

  Ανακαλύψτε τα βιβλία που πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος το χειμώνα και επιλέξτε τα δικά σας εφόδια!

   

  Ελληνική λογοτεχνία 

  Από τις εκδόσεις Πατάκη έχουμε την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ισίδωρου Ζουργού με τις Ρετσίνες του βασιλιά. Ένα μυθιστόρημα νόμισμα όπου ο αφηγητής το στρίβει στον αέρα και φανερώνει οικογενειακές ιστορίες και εικόνες μιας χώρας αμήχανης, βουτηγμένης στην ανεργία και στη νέα μετανάστευση.

  Η Σώτη Τριανταφύλλου μετά το Εργοστάσιο μολυβιών και τις Σπάνιες γαίες επιστρέφει με το τρίτο βιβλίο της τριλογίας με τίτλο Το λούνα παρκ στο ιερό βουνό, πάντα από τις εκδόσεις Πατάκη.

  Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης διερωτάται Σε ποιον ανήκει η κόλαση και μας παρουσιάζει την ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων διακοσίων χρόνων μέσα από σύντομες ιστορίες που μπορούν να διαβαστούν άλλοτε σαν παραβολές και άλλοτε σαν ανέκδοτα, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

  Από τις εκδόσεις Πόλις έχουμε την πολύ ενδιαφέρουσα επιστροφή του Τεύκρου Μιχαηλίδη με το Φονικό στη μεγάλη εκκλησία, ένα μυθιστόρημα στο οποίο ιστορικά πρόσωπα και μυθοπλαστικοί ήρωες συναντιούνται και αλληλεπιδρούν για να ζωντανέψουν το κλίμα της μετάβασης από την Ύστερη Αρχαιότητα στον πρώτο βυζαντινό χρυσό αιώνα.

  Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση έρχεται από τις εκδόσεις Καστανιώτη με Τα διηγήματα (1931-1977) της Έλλης Αλεξίου, όπου για πρώτη φορά συγκεντρώνονται σε έναν τόμο όλα τα διηγήματα της σπουδαίας συγγραφέως. Από τις ίδιες εκδόσεις σημαντικό εκδοτικό γεγονός αποτελεί η έκδοση της άγνωστης έως σήμερα νουβέλας Καπνός ήταν της Έλλης Λαμπρίδη, που αφηγείται τη γνωριμία της με τον Νίκο Καζαντζάκη το 1918 στη Ζυρίχη, την αρχή και την εξέλιξη του αισθηματικού τους δεσμού και τις περιηγήσεις τους στην Ελβετία μέχρι τον αποχωρισμό τους.

  Επίσης, μια νέα συλλογή διηγημάτων της Διδώς Σωτηρίου αναμένεται από τις εκδόσεις Κέδρος με τίτλο Ήρωες και Αντιήρωες. Πρόκειται για το έκτο βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου που εκδίδεται μετά το θάνατό της με υλικό που προέρχεται από το τεράστιο αρχείο της.

  Τέλος, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Έλληνα Γιατρού, η Καρολίνα Μέρμηγκα επιστρέφει με το νέο της ιστορικό μυθιστόρημα Κάτι κρυφό μυστήριο από τις εκδόσεις Μελάνι και το περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον!

   

  Μεταφρασμένη λογοτεχνία

  Πολύ καλά νέα έχουμε για τους λάτρεις της Camilla Lackberg! Το νέο, πολυαναμενόμενο βιβλίο της έρχεται τον Δεκέμβριο με τίτλο Γυναίκες χωρίς έλεος από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η βασίλισσα των μπεστ σέλερ παραμένει στο κλίμα της νέας της ηρωίδας, της δυναμικής Φέι, που γνωρίσαμε στο Χρυσό κλουβί, και μας παρουσιάζει την καθημερινότητα γυναικών αγγίζοντας ένα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

  Από τις εκδόσεις Πατάκη έχουμε την επιστροφή του αγαπημένου Ian MacEwan με το Μηχανές σαν κι εμένα. Ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα που θέτει το ερώτημα αν μια μηχανή μπορεί να κατανοήσει την ανθρώπινη καρδιά ή αν, τελικά, εκείνοι από τους οποίους λείπει η κατανόηση και η ενσυναίσθηση είναι οι άνθρωποι. Επίσης από τις ίδιες εκδόσεις έρχεται η τελευταία περιπέτεια του Μονταλμπάνο με τίτλο Δίχτυ ασφαλείας του αξεπέραστου Αντρέα Καμιλέρι.

  Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος αναμένουμε το μυθιστόρημα της Toni Morrison με τίτλο Αγαπημένη. Πρόκειται για το έργο που της χάρισε το Βραβείο Πούλιτζερ Λογοτεχνίας το 1988 και θεωρείται σύμφωνα με τους New York Times το καλύτερο αμερικανικό μυθιστόρημα από το 1981 έως το 2006.

  Για τους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας ο Antony Horowitz επιστρέφει με τον Θάνατο του 007 από τις εκδόσεις Διόπτρα, ενώ από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος αναμένουμε το νέο μυθιστόρημα του James Ellroy με τίτλο Θύελλα.

  Από τις εκδόσεις Ψυχογιός τον Δεκέμβριο αναμένουμε με ενδιαφέρον το ιδιαίτερο μυθιστόρημα του David Grossman Ένα άλογο μπαίνει σ’ ένα μπαρ, το οποίο βραβεύτηκε με το Man Booker Prize το 2017.

  Επίσης, μια νέα συλλογή διηγημάτων του David Sedaris έρχεται από τις εκδόσεις Μελάνι με τίτλο Καλυψώ. Κατά πολλούς θεωρείται το πιο ώριμο βιβλίο του κι εμείς το αναμένουμε με ενδιαφέρον.

  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε και το μυθιστόρημα του James Baldwin από τις εκδόσεις Πόλις Το κουαρτέτο του Χάρλεμ. Πρόκειται για το τελευταίο βιβλίο του Baldwin στο οποίο χρησιμοποιεί ως φόντο το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, που συντάραξε τις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’60, για να αφηγηθεί ένα επικό άσμα αγάπης και οργής για τον αέναο αγώνα του ανθρώπου να παραμείνει άνθρωπος. 

  Οι εκδόσεις Ίκαρος μας συστήνουν τον βραβευμένο με βραβείο Goncourt πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα 2018, Mahir Guver με το πολλά υποσχόμενο μυθιστόρημά του ο Μεγάλος Αδερφός στο οποίο μας αφηγείται την οδυνηρή ιστορία μιας γαλλοσυριακής οικογένειας που προσπαθεί να χωρέσει σε μια κοινωνία όπου δεν της προσφέρονται παρά μόνο οι ελάχιστες ευκαιρίες.

  Μια συγκινητική ιστορία έρχεται από τις εκδόσεις Utopia με τίτλο Ο κόσμος του Σαμ του Stuart Keith. O Σαμ είναι ένας αξιαγάπητος, λίγο μοναχικός, λίγο δυσλειτουργικός. Μαζί με τον πατέρα του θα βρεθεί στο Λονδίνο όπου πατέρας και γιος θα αναπτύξουν μια βαθιά σχέση έχοντας επουλώσει τα τραύματά τους. Από τις ίδιες εκδόσεις έρχεται επίσης ένα μυθιστόρημα που φέρνει κοντά δύο από τους πιο σημαντικούς στοχαστές του 19ου αιώνα με τίτλο ο Μαρξ στον κήπο του Δαρβίνου της Ilona Jerger.

  Ιδιαίτερα ενδιαφέρον φαίνεται το νέο βιβλίο του David Foster Wallace που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κριτική με τίτλο Σύντομες συνεντεύξεις με απαίσιους άντρες. Πρόκειται για 23 σύντομες ιστορίες διαποτισμένες από την ειρωνεία και το μαύρο χιούμορ που χαρακτηρίζουν τον τρόπο γραφής του Wallace.

  Από τις εκδόσεις Καστανιώτη έρχεται το μυθιστόρημα της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Γκράτσια Νταλέντα, Η μητέρα. Ένα βιβλίο που περιγράφει αριστοτεχνικά τα ανθρώπινα πάθη σε μια κοινωνία με δυνατές παραδόσεις και αυστηρές ηθικές αρχές.

  Τέλος, από τις εκδόσεις Κίχλη αναμένουμε τον Δεκέμβριο το μυθιστόρημα του σπουδαίου Ισαάκ Μπάσεβιτς Σίνγκερ Σώσα πρώτη φορά μεταφρασμένο στα ελληνικά. Ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα στο οποίο ο Σίνγκερ θέτει μια σειρά από θεμελιώδη ερωτήματα υπαρξιακής φύσεως.

   

  Δοκίμια

  Ο Νίκος Βατόπουλος επιστρέφει τον Νοέμβριο με το νέο του περιηγητικό βιβλίο με τίτλο Όπου και να ταξιδέψω… Περπατώντας σε 23 πόλεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Αφήνει για λίγο την αγαπημένη του Αθήνα και ταξιδεύει σε άλλες 23 πόλεις αποκαλύπτοντας μικρά μυστικά και εικόνες.

  Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η επιστροφή του Γιώργου Μαυρογορδάτου με το βιβλίο Αναμνήσεις ενός μολυβένιου στρατιώτη από τις εκδόσεις Πατάκη. Πρόκειται για μια αυτοβιογραφία που περιγράφει την φοιτητική αλλά και την ακαδημαϊκή του πορεία, καθώς και εμπειρίες και προτάσεις για τη διδασκαλία στην οποία αφιερώθηκε.

  Μετά την τεράστια επιτυχία του α΄ τόμου, τον Νοέμβριο έρχεται ο πολυαναμενόμενος β’ τόμος της πολιτικής βιογραφίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Παπαχελά Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια 1974-2006 από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

  Από τις εκδόσεις Ψυχογιός έρχεται μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκδοση για γονείς από τον π. Ανδρέα Κονάνο με τίτλο Ζακέτα να πάρεις! Ένας οδηγός που στόχο έχει να βοηθήσει τους γονείς να ανακαλύψουν την παιδική ψυχή που μεγαλώνει, ψάχνεται και προβληματίζεται για όλα!

  Από τις εκδόσεις Αρμός ξεχωρίζουν δύο πολύ ενδιαφέροντα βιβλία, το πρώτο του Θεοφάνη Τάση με τίτλο «Ψηφιακός ανθρωπισμός: Εικονιστικό υποκείμενο και τεχνητή νοημοσύνη». Ένα βιβλίο που συζητά ποικίλα θέματα όπως την τεχνητή νοημοσύνη, την κρίση της φιλελεύθερης δημοκρατίας, αλλά επίσης την ελληνική ταυτότητα, την ισλαμιστική τρομοκρατία, το ζήτημα της βίας και το μέλλον της Ευρώπης. Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει η «Αντιληπτική Νοημοσύνη» του Brian Boxer Wachler. Ένα βιβλίο που ορίζει την έννοια της αντιληπτικής νοημοσύνης και στόχο έχει να μας βοηθήσει να ερμηνεύουμε και περιστασιακά χειριζόμαστε τα βιώματα μας για να ξεχωρίσουμε την φαντασία από την πραγματικότητα.

  Η απριλιανή χούντα του ’67, μια μελέτη των Στάθη Καλύβα, Δημήτρη Σωτηρόπουλου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου ξεχωρίζει από τις προσεχείς εκδόσεις του Μεταιχμίου. Ένα βιβλίο που επικεντρώνεται στην απριλιανή δικτατορία στην Ελλάδα του 1967 και καλύπτει τα αίτιά της στη διάρκεια της δεκαετίας του ’60, καθώς και την κληρονομιά της στη μεταπολιτευτική περίοδο.

  Από τις εκδόσεις Καστανιώτη ξεχωρίζει επίσης το Μια ριζοσπαστική ιστορία του κόσμου, όπου ο Νιλ Φόκνερ εξετάζει μια διαφορετική προσέγγιση της Ιστορίας και μας δείχνει ότι οι πολλοί έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο.

  Επίσης, μετά τους δύο πρώτους τόμους της σειράς Πιάνω γραφή να γράψω... Δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι του Παντελή Μπουκάλα, αναμένουμε τον τρίτο τόμο με τίτλο Κόκκιν’ αχείλι φίλησα – Το ταξίδι του φιλιού και ο έρωτας σαν υπερβολή από τις εκδόσεις Αγρα.

  Τέλος, μια ακόμα ενδιαφέρουσα μελέτη αναμένεται από το Βιβλιοπωλείο της Εστίας με τίτλο Οι Έλληνες στον κάτω κόσμο. Από τον Όμηρο στον Επίκουρο. Ένα έργο που παρουσιάζει την πρόσληψη του κάτω κόσμου από τους αρχαίους Έλληνες μέσα από τα κείμενα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων.

   

  Βιβλία για παιδιά

  Το εκδοτικό πρόγραμμα για τους μικρούς αναγνώστες αναμένεται επίσης πολύ πλούσιο και ενδιαφέρον!

  Η αειθαλής και πολυγραφότατη Αλκη Ζέη επιστρέφει τον Νοέμβριο με το νέο της μυθιστόρημα Ένα παιδί από το πουθενά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Μια ιστορία για τα παιδιά και τα προβλήματά τους σήμερα που διαβάζεται τόσο από μικρούς όσο και από μεγάλους.

  Η σειρά Οι περιπέτειες του μικρού Κοπέρνικου των Αγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη που έχουν ήδη αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες επιστρέφει με το νέο βιβλίο Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πύργος με τα μυστικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Αυτή τη φορά παρακολουθούμε τους αγαπημένους μας ήρωες που προσπαθούν να μάθουν τι κρύβει ένας πύργος.

  Νέο βιβλίο έρχεται και από την αγαπημένη σειρά Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα με τίτλο Κακός χαμός από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Όταν η οικογένεια του Γκρεγκ αποφασίζει να ανακαινίσει το σπίτι ένα σωρό προβλήματα σκάνε μύτη και στο σπίτι γίνεται ένας κακός χαμός!

  Επίσης, η αγαπημένη συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη επιστρέφει με μια νέα σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τις Μέλισσες από τις εκδόσεις Δίοπτρα! Στο πρώτο βιβλίο Δώσε λύση στο μελίσσι, οι μέλισσες καλούνται να εκλέξουν τον νέο τους αρχηγό και η περιπέτεια ξεκινά!

  Από τις εκδόσεις Μάρτης έχουμε την επιστροφή της αγαπημένης Isol με το Αλφαβητάρι στο χέρι, ένα υπέροχο βιβλίο όπου τα γράμματα και οι εικόνες συνομιλούν δημιουργικά και από τη Μικρή Σελήνη έρχεται νέο βιβλίο με τίτλο Αχ! Φαντάσματα… της Σοφιάννας Θεοφάνους.

  Από τις εκδόσεις Καστανιώτη η Τασούλα Επτακοίλη θα μας παρουσιάσει την Τσαγέρα που ανθίζει, μια πολύχρωμη ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, που όλα τα κάνει να ζωντανεύουν και τα μισά τα κάνει ολόκληρα.

  Το Φουρφούρι μας ετοιμάζει ένα πολύ… νόστιμο βιβλίο! Η Οδός νοστιμιάς της Felicita Sala θα μας μάθει, μέσα από πολύχρωμα πιάτα και εύκολες συνταγές από όλο τον κόσμο, τη σημασία του να αποδέχεσαι και να μοιράζεσαι.

  Και για να μπούμε σιγά σιγά στο κλίμα των Χριστουγέννων… Αναμένουμε με ενθουσιασμό την επιστροφή της Helen Stephens με το Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι τα Χριστούγεννα από τις εκδόσεις Ίκαρος. Το αξιαγάπητο λιοντάρι της Έλλης επιστρέφει και μοιράζεται χριστουγεννιάτικες περιπέτειες σε τρένα, σπίτια και χιονισμένα τοπία.

  Τέλος, η αγαπημένη πλέον των παιδιών Emily Gravett μας ταξιδεύει με τα Χριστούγεννα στην έρημο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Στην έρημο Καλαχάρι τίποτα δε θυμίζει τα Χριστούγεννα των περιοδικών! Ούτε χιόνι, ούτε έλατα, ούτε χριστουγεννιάτικο γεύμα! Έτσι ο Σάνι ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι αναζητώντας τα τέλεια Χριστούγεννα!

 • Απονεμήθηκε το Man Booker Prize 2019!

  Η Μάργκαρετ Ατγουντ και η Μπερναρντίν Εβαρίστο μοιράστηκαν το βραβείο αγγλόφωνης λογοτεχνίας

   

  Το Man Booker Prize απονεμήθηκε χθες το βράδυ στην καναδή Μάργκαρετ Ατγουντ και στην αγγλονιγηριανή Μπερναρντίν Εβαρίστο για τα έργα τους "The testaments" και "Girl, woman, other" αντίστοιχα.

  Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού των βραβείων αγγλόφωνης λογοτεχνίας που το βραβείο δίνεται σε δύο βιβλία, είχε δοθεί ξανά το 1974 και το 1997.

  Το βραβείο Man Booker συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 λιρών, που θα μοιραστούν οι Ατγουντ και Εβαρίστο.

  Η Μάργκαρετ Ατγουντ γεννήθηκε στην Οτάβα του Καναδά το 1939 και μεγάλωσε στο βόρειο Οντάριο, το Κεμπέκ και το Τορόντο. Έχει γράψει περισσότερα από 40 μυθιστορήματα, ποιήματα, παιδικά βιβλία και δοκίμια. Κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας έχει βρεθεί υποψήφια ή έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία στον Καναδά και στο εξωτερικό, όπως το βραβείο Premio Mondello (1997), το Commonwealth (1987, 1994) και το Orange (2001, 2004). Έχει ήδη τιμηθεί και με το Man Booker Prize το 2000 για το βιβλίο της "The blind Assassin". Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες πεζογράφους και κριτικούς του Καναδά.

  Η Μπερναντίν Εβαρίστο γεννήθηκε το 1959 στο Λονδίνο από Αγγλίδα μητέρα και Νιγηριανό πατέρα. Έχει γράψει συνολικά 8 βιβλία στα οποία αναφέρεται στην Αφρικανική διασπορά. Το βιβλίο για το οποίο τιμήθηκε είναι μια μυθιστορηματική καταγραφή της ζωής μαύρων οικογενειών στη Βρετανία. Όπως δήλωσε και η ίδια στην απονομή «Είμαι η πρώτη μαύρη γυναίκα στην οποία απονέμεται αυτό το βραβείο».

 • Ανακοινώθηκαν τα Νόμπελ Λογοτεχνίας του 2018 και 2019!

  Τα δύο Νόμπελ Λογοτεχνίας απονεμήθηκαν από τη Σουηδική Ακαδημία στους συγγραφείς Πέτερ Χάντκε και Όλγα Τοκάρτσουκ

  Η Όλγα Τοκάρτσουκ αναδείχτηκε νικήτρια του 2018 και ο Πέτερ Χάντκε νικητής του 2019!

  Όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2018 απονεμήθηκε στην Πολωνή συγγραφέα Όλγα Τοκάρτσουκ «για μια αφηγηματική φαντασία η οποία με βαθύ πάθος συμβολίζει την υπέρβαση των ορίων ως μορφή ζωής» και στον Αυστριακό συγγραφέα Πέτερ Χάντκε «για μια επιδραστική εργασία η οποία με γλωσσική επινοητικότητα διερεύνησε την περίμετρο και την ιδιαιτερότητα της ανθρώπινης εμπειρίας».

  Φέτος απονεμήθηκαν δύο Νόμπελ καθώς το 2018 δεν ανακοινώθηκε Νόμπελ Λογοτεχνίας, για πρώτη φορά μετά από 63 χρόνια, εξαιτίας ενός σκανδάλου που προκάλεσε σειρά παραιτήσεων των μελών της Σουηδικής Ακαδημίας.

  Ο Πέτερ Χάντκε γεννήθηκε το 1942 στην Καρινθία της Αυστρίας. Σπούδασε νομικά στο Γκρατς, αλλά διέκοψε τις σπουδές του το 1966, όταν δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Σφήκες". Χαλκέντερος συγγραφέας, ο Χάντκε δημοσίευσε έκτοτε δεκάδες μυθιστορήματα, νουβέλες και θεατρικά έργα και θεωρείται πια ένας από τους κλασικούς μοντέρνους του 20ού αιώνα. Μετέφρασε επίσης ξένους συγγραφείς στα γερμανικά, μεταξύ άλλων τραγωδίες του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη. Η φιλοδοξία του ήταν να δημιουργήσει μια σύγχρονη επική γραφή που θα απελευθερώνει την πραγματικότητα από τα τετριμμένα σχήματα πρόσληψης. Έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία. Για το έργο του τιμήθηκε με τα βραβεία Μπύχνερ (1973) και Κάφκα (1979). Έχει προταθεί πολλές φορές για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

  Η Όλγα Τοκάρτσουκ γεννήθηκε το 1962 στο Sulechów της Πολωνίας. Σπούδασε ψυχολογία και εργάστηκε ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια προτού εκδώσει το πρώτο της μυθιστόρημα το 1993. Από τότε έχει γράψει μια σειρά από στέρεα και ποικίλα έργα και το μυθιστόρημά της «Flights» τής χάρισε πέρυσι το βραβείο Man Booker International Prize. Ήταν η πρώτη συγγραφέας από την Πολωνία που κέρδισε το βραβείο αυτό. Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο κριτικές και εμπορικά επιτυχημένες συγγραφείς της γενιάς της.

 • Γνωριμία με την Ευρωπαϊκή λογοτεχνία: Νέος κύκλος συζητήσεων στον Ευριπίδη στη Στοά!

  Γνωρίζουμε τους Ευρωπαίους Λογοτέχνες μέσα από τη ματιά των μεταφραστών τους

   

  Τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης διοργανώνουν έναν νέο κύκλο συζητήσεων με τίτλο "Γνωριμία με την Ευρωπαϊκή λογοτεχνία"

   

  Ντοστογιέφσκι, Τζόυς, Προυστ και Πεσσόα

  Ελάτε να γνωρίσουμε τους μεγάλους Ευρωπαίους λογοτέχνες μέσα από τη ματιά και το έργο των μεταφραστών τους.

  Τις συζητήσεις θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

  Ο κύκλος περιλαμβάνει 4 συναντήσεις και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

   

  1η συνάντηση

  Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, 19.30

  Φιοντόρ Μ. Ντοστογιέφσκι: παρουσιάζει ο μεταφραστής και εκδότης του περιοδικού «Στέπα», Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης

   

  2η συνάντηση

  Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, 19.30

  Τζέημς Τζόυς: παρουσιάζει ο μεταφραστής του και θεωρητικός της λογοτεχνίας και συγγραφέας, Αρης Μαραγκόπουλος

   

  3η συνάντηση

  Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, 19.30

  Μαρσέλ Προυστ: παρουσιάζει ο μεταφραστής του, καθηγητής Φιλοσοφίας και Αισθητικής στην Α.Σ.Κ.Τ., Παναγιώτης Πούλος


  4η συνάντηση

  Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, 19.30

  Φερνάντο Πεσσόα: παρουσιάζει η μεταφράστρια του, καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Μαρία Παπαδήμα

   

  Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

  Είσοδος ελεύθερη, δεν απαιτείται η κράτηση θέσης.

 • Ο Ευριπίδης συμμετέχει και φέτος στον Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου!

  Δήλωσε συμμετοχή τώρα και γίνε κι εσύ μέλος της ομάδας μας!

   

  Δήλωσε συμμετοχή και γίνε κι εσύ μέλος της ομάδας μας! 

  Ο δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει τον 8ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου και φυσικά ο Ευριπίδης δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη διοργάνωση!

  Όπως κάθε χρόνο ο αγώνας γίνεται προς τιμήν της διάσημης Χαλανδραίας πιανίστριας Τζίνας Μπαχάουερ και η διοργάνωση έχει αφιλοκερδή και φιλαθλητικό χαρακτήρα.

  Η ομάδα του Ευριπίδη θα τρέξει και φέτος και καλούμε όλους εσάς να μπείτε στην ομάδα μας!

   

  Κάθε μέλος θα λάβει δωρεάν μία δρομική μπλούζα με το λογότυπο του Ευριπίδη (διαθέσιμα μεγέθη S, M, L), ενώ πριν την έναρξη του αγώνα στο καφέ του Ευριπίδη στη Στοά θα απολαύσει δροσερούς χυμούς και δυναμωτικά σνακς! Ο χώρος του καφέ θα είναι ανοιχτός από τις 8.00 το πρωί μέχρι και τη λήξη του αγώνα και στο σημείο αυτό θα υπάρχει και η δυνατότητα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. 

   

  Ο 8ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου περιλαμβάνει τις παρακάτω διαδρομές:

  • Διαδρομή 10 χλμ με εκκίνηση στις 9.00. Στον αγώνα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι όσοι έχουν γεννηθεί έως το 2004.

  • Διαδρομή 5χλμ με εκκίνηση στις 10.30. Στον αγώνα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι όσοι έχουν γεννηθεί έως το 2007.

  • Διαδρομή 1 χλμ (παιδικός αγώνας) με εκκίνηση στις 11.20. Στον αγώνα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσα παιδιά είναι γεννημένα από το 2008 έως και το 2011. 

  Όλοι οι αγώνες έχουν εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου (Ελευθερωτών).

  Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει αντίτιμο για τη συμμετοχή στους αγώνες δρόμου και ότι κάθε δρομέας έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή μόνο σε μία διαδρομή. 


  Διαδικασία συμμετοχής με την ομάδα του Ευριπίδη:

  Στείλτε μας στο culture@evripidis.gr το ονοματεπώνυμό σας, τον κωδικό εγγραφής καθώς και το μέγεθος της μπλούζας σας

   

  Η παραλαβή της μπλούζας θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 11:00-18:00 από το ταμείο του 2ου ορόφου στον Ευριπίδη στη Στοά δίνοντας το ονοματεπώνυμό σας.

  Η συμμετοχή με την ομάδα του Ευριπίδη αφορά στις διαδρομές των 5χλμ και 10χλμ. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος (μέχρι 50 άτομα).

  Καλή επιτυχία σε όλους!

 • Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη 2019

  Το περιοδικό "Ο Αναγνώστης" απένειμε τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη για το 2019

    

  Σε μία όμορφη τελετή απονεμήθηκαν το βράδυ της 10ης Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη τα Λογοτεχνικά Βραβεία 2019 του ηλεκτρονικού περιοδικού "Ο Αναγνώστης".

  Οι τρείς πρώτοι νικητές ανά κατηγορία είναι οι εξής:

   

  ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

  1. Γιώργος Συμπάρδης, Αδέλφια, Μεταίχμιο
  2. Αλέξης Πανσέληνος, Ελαφρά ελληνικά τραγούδια, Μεταίχμιο και Βασιλική Πέτσα,Το δέντρο της υπακοής, Πόλις (ισοψηφία)
  3. Μαρία Γαβαλά, Κόκκινος σταυρός, Πόλις και Μιχάλης Μοδινός, Το πλέγμα,  Καστανιώτης (ισοψηφία)

   

   ΔΙΗΓΗΜΑ – ΝΟΥΒΕΛΑ

  1. Δήμητρα ΚολλιάκουΑλφαβητάρι εντόμων, Πατάκης
  2. Αχιλλέας ΚυριακίδηςΤο μουσείο των τύψεων, Πατάκης
  3. Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Λεωφορείο 19 στάσεις, Πατάκης

   

  ΠΟΙΗΣΗ

  1. Χάρης ΒλαβιανόςΑυτοπροσωπογραφία του λευκού, Πατάκης
  2. Κώστας ΚαναβούρηςΑποθήκη καταλοίπων ηδονής, Μελάνι
  3. Όλγα Παπακώστα, Μεταμορφώ(θ)εις, Πατάκης και Μαρία Τοπάλη, Μαζί τ΄ακούγαμε, Πατάκης (ισοψηφία)

   

  ΔΟΚΙΜΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ  

  1. Θόδωρος Χατζηπανταζής«Ρωμαίικος Συβολισμός», Διασταύρωση εγχώριας λαϊκής παράδοσης και ευρωπαϊκής πρωτοπορίας στο νεοελληνικό θέατρο ή Θέατρο και εθνική ταυτότητα στην Ελλάδα, ΠΕΚ 
  2. Αλεξάνδρα Σαμουήλ, “Πάντα αριθμώ διέταξας”: Αναλογία, αριθμολογία και ποίηση, Μελάνι 
  3. Νικήτας ΣινιόσογλουΜαύρες διαθήκες: Δοκίμιο για τα όρια της ημερολογιακής γραφής, Κίχλη

   

  ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

  1. Ακης Παραφέλας, Παρασημαντική, Θράκα
  2. Εύη Μαυρομμάτη, Όχι τα λόγια, Ροές
  3. Νάντια Δουλαβέρα, Μεσοτοιχία, Μελάνι

   

  ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΙ

  1. Νατάσα ΣίδερηΚυρίαρχοι πονηροί λογισμοί, Μωβ Σκίουρος
  2. Μαριαλένα Σεμιτέκολου, Οι Κυριακές, το καλοκαίρι, Ίκαρος
  3. Αλίκη ΣτελλάτουΓάτα στον κήπο, Κίχλη

   

  ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

  1. Αγαθή Δημητρούκα, Αν, εικονογράφηση Tassies, Καλειδοσκόπιο
  2. Πέρσα Ζαχαριά, Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους, Καλειδοσκόπιο
  3. Σοφία Πανίδου, Ζαχρά και Νικόλας: οι ιστορίες τους, εικονογράφηση Mariona Cabassa, Παπαδόπουλος

   

  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 

  1. Κυριάκος Χαραλαμπίδης,  Σαλιγκάρι και φεγγάρι, εικονογράφηση Μαριλένα Μελισσηνού, Καλειδοσκόπιο
  2. Φώτης Δούσος, Παβ, ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια, εκονογράφηση Αγγελική Μπόζου, Μικρή Σελήνη
  3. Αντρη Αντωνίου, Πού πήγε το γέλιο σου Ορσαλία; Πατάκης


  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

  1. Βασίλης ΠαπαθεοδώρουΤη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια, Καστανιώτης
  2.  Θοδωρής ΚούκιαςΟ πυροβάτης των αστεριών, Κέδρος
  3. Μαρούλα ΚλιάφαΗ ιστορία ενός νεαρού gamer, Πατάκης

   

  ΒΙΒΛΙΟ ΓΝΩΣΕΩΝ

  1.  Ελένη Γερουλάνου, Ένας αρκούδος μια φορά, εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή, Πατάκης
  2. Κατερίνα Λαγού, Χαρίλαος; Τι όνομα είναι αυτό; Εικονογράφηση Πετρούλα Κρίγκου, Ψυχογιός   και Αντώνης Παπαθεοδούλου, Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου, εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή, Παπαδόπουλος (ισοψηφία)
  3. Ροδούλα Παππά, Όταν μεγαλώσω, εικονογράφηση Φίκος, Νεφέλη

   

  ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
  Γιάννης Κόκκωνας, Έγρεο, φίλα μάτερ, Προσωποποιήσεις της Ελλάδας στα χρόνια της τουρκοκρατίας, ΜΙΕΤ

  ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  Δημήτρης Νόλλας, για το σύνολο του έργου του

   ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΘΕΜΕΛΗ
  Τηλέμαχος ΚώτσιαςΣινική μελάνη, Πατάκης

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Ο Ευριπίδης σας πηγαίνει και φέτος θερινό σινεμά!

  Παρακολουθήστε τις αγαπημένες σας ταινίες σε ειδικές τιμές χρησιμοποιώντας την κάρτα μέλους Ευριπίδη!

  Summercinemas.gr


  Δείτε τις καλύτερες ταινίες του καλοκαιριού, στα αγαπημένα σας θερινά σινεμά, με ειδική τιμή μόνο για τα μέλη του Ευριπίδη!

  Η διαδικασία είναι απλή:

  • Μπείτε στο www.summercinemas.gr
  • Επιλέξτε ανάμεσα σε 10 συνεργαζόμενα σινεμά
  • Αποκτήστε το ειδικό voucher βάζοντας τον κωδικό της κάρτας μέλους Ευριπίδη https://summercinemas.gr/voucher/
  • Αγοράστε από το ταμείο του σινεμά με την επίδειξη του ειδικού voucher και της κάρτας μέλους Ευριπίδη το εισιτήριό σας στην τιμή των 5,00€

   

  Συνεργαζόμενα σινεμά:  

  Αλεξάνδρα

  Ηρώων Πολυτεχνείου 27 (μετρό Χολαργός), Κάτω Χαλάνδρι
  210 6777708

  Αμίκο

  Επιδαύρου & Ανδρούτσου 20, Πολύδροσο Χαλάνδρι
  210 6815532, 210 6826372

  Ανοιξις

  Ευριπίδου 19 και Αττικής, Νέο Ηράκλειο
  210 2814071

  Βοξ

  Θεμιστοκλέους 82
  210 3810727

  Εκράν

  Ζωναρά & Αγαθίου, Νεάπολη Εξαρχείων
  210 6461895

   Ηλέκτρα

  Πατησίων 292 (Αγ. Λουκάς)

   Κήπος

  Θερμοπυλών 49 και Κνωσού, Πλ. Μεταμορφώσεως, Μοσχάτο
  210 4810790

  Μαριλένα

  Αιγύπτου 123 (?νω Γλυφάδα - Τερψιθέα)
  21 0963 2260, 210 9612229

  Νέα Μασκώτ

  Λ. Κωνσταντινουπόλεως 2 (Π. Τσαλδάρη), Πάρκο Ηρώων, Ταύρος

  210 3459531

  Ριβιέρα

  Βαλτετσίου 46
  210 3844827

   

  www.summercinemas.gr

   


  Cine Μαργαρίτα

  Από Δευτέρα έως και Πέμπτη με την επίδειξη της κάρτας μέλους Ευριπίδη στο ταμείο του σινεμά,

  παρακολουθήστε τις αγαπημένες σας ταινίες στο Σινέ Μαργαρίτα με 6,00 € το άτομο. 

   

  Σινέ Μαργαρίτα:

  Δουκίσσης Πλακεντίας 87, Χαλάνδρι

  Tηλέφωνο: 210 6014284

   

  www.cinemargarita.gr

 • Ο 14ος Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης ολοκληρώνεται!

  14 χρόνια Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» 14 χρόνια Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου!

   

   

  Το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης ολοκληρώνεται έχοντας συντροφέψει την φετινή σχολική χρονιά 920 παιδιά και αγκαλιαστεί από  πολλά  σχολεία. Ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου Χαλανδρίου, την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος και τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης».

   

  Πώς «έτρεξαν» φέτος οι μαθητές στον 14ο Μαραθώνιο:

   

  ·         Οι μαθητές της Α’, Β’, Γ’, Δ’  επέλεξαν να διαβάσουν τουλάχιστον 10 βιβλία που αναφέρονται στην τάξη τους.

  ·         Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ διάβασαν τουλάχιστον 6 βιβλία, που αναφέρονται στην τάξη τους.

  ·         Τα έντυπα με τα βιβλία τα βρήκαν στο σχολείο τους, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος, στα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, καθώς και σε βιβλιοπωλεία της περιοχής του Χαλανδρίου.

  ·         Συμπλήρωσαν το  δελτίο συμμετοχής που υπάρχει στο πίσω μέρος του εντύπου και το έδωσαν στο δάσκαλό τους ή στην Παιδική Βιβλιοθήκη.

  ·         Απόλαυσαν το διάβασμα των βιβλίων σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και τώρα είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις!

   

   

   

  Με 10 σωστές ερωτήσεις, αν είναι στην Β΄, Γ’ και Δ’ τάξη και 6 σωστές  ερωτήσεις αν είναι στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη μπαίνουν οι μαθητές στην κλήρωση για τα όμορφα δώρα!

   

  Οι μαθητές της Α’ δημοτικού δεν απαντούν σε ερωτήσεις. Εμπνέονται από τα βιβλία που διάβασαν και ζωγραφίζουν τους αγαπημένους τους ήρωες.

  Όλες οι ζωγραφιές θα στολίσουν την Παιδική Βιβλιοθήκη στη γιορτή λήξης του 14ου Μαραθωνίου το καλοκαίρι.

   

  Το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 12.00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή λήξης του Μαραθωνίου! Όλοι μαζί θα γιορτάσουμε την ολοκλήρωσή του και οι νικητές της κλήρωσης θα κερδίζουν πολλά δώρα!

   

  Πληροφορίες

  Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου

  Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18, 152 32 Χαλάνδρι

  Τ 210 6820464 Ε vivliothiki@halandri.gr

   

  Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»

  Παλαιολόγου, Αβέρωφ & Σόλωνος, 152 32 Χαλάνδρι

  Τ / F 210 6801654 E mvaslib@otenet.gr

  και ηλεκτρονικά στο www.halandri.gr και 

  www.evripidis.gr

   

  Ωράριο Λειτουργίας Παιδικής Βιβλιοθήκης «Μίμης Βασιλόπουλος»

  Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 10:00 – 19:00

  Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 15:00

   

   

  Ξεφυλλίστε το φυλλάδιο των ερωτήσεων εδώ!

   

 • Μικρές λίστες των Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη

  Το περιοδικό "ο αναγνώστης" ανακοίνωσε τις μικρές λίστες των Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη 2019

   

  Οι κριτικές επιτροπές των Βραβείων  ανακοίνωσαν τις μικρές λίστες των υποψηφίων βιβλίων για βράβευση στα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη 2019.

   

  ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

  -          Γάλα μαγνησίας, Κώστας Ακρίβος,  Μεταίχμιο

  -          Κόκκινος σταυρός, Μαρία Γαβαλά, Πόλις

  -          Σελάνα, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Μεταίχμιο

  -          Στο στήθος μέσα χάλκινη καρδιά, Κώστας Κατσουλάρης,  Μεταίχμιο

  -          Μπαρόκ, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Καστανιώτης

  -          Το πλέγμα,  Μιχάλης Μοδινός, Καστανιώτης

  -          Ελαφρά ελληνικά τραγούδια, Αλέξης Πανσέληνος, Μεταίχμιο

  -          Ο άνδρας  που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, Γιάννης Παπαγιάννης, Διάπλαση

  -          Το δέντρο της υπακοής, Βασιλική Πέτσα, Πόλις

  -          Αδέλφια, Γιώργος Συμπαρδης,  Μεταίχμιο

   

  ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΘΕΜΕΛΗ

   

   

  -          Σινική μελάνη, Τηλέμαχος Κώτσιας, Πατάκης

   

  ΔΙΗΓΗΜΑ – ΝΟΥΒΕΛΑ

  -          Γιατί πρόδωσα την πατρίδα μου, Θεόδωρος Γρηγοριάδης, Πατάκης

  -          Στ’ αμπέλια, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πόλις

  -          Αλφαβητάρι εντόμων, Δήμητρα Κολλιάκου, Πατάκης

  -          Ο θάνατος του Αστρίτη και άλλες ιστορίες, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Κίχλη

  -          Μελανά σαν τα μαύρα, Αρετή Καράμπελα, Θράκα

  -          Το μουσείο των τύψεων, Αχιλλέας Κυριακίδης, Πατάκης

  -          Λεωφορείο 19 στάσεις, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Πατάκης

  -          Χαμηλή βλάστηση Θάμνοι, πόες και μπονζάι, Μαρία Στασινοπούλου, Κίχλη

  -          Φιλελλήνων, Βίκυ Τσελεπίδου, Νεφέλη

  -          Το γυμναστήριο, Αντώνης Νικολής, Ποταμός

   

  ΠΟΙΗΣΗ

  -          Μονά παπούτσια περιπάτου, Κατερίνα Αυγέρη, Γκοβόστης

  -          Λευκή Ελλάδα, Γιώργος Βέλτσος, Περισπωμένη

  -          Αυτοπροσωπογραφία του λευκού, Χάρης Βλαβιανός, Πατάκης

  -          Σαν άλλος Οιδίποδας, Ηλίας Γκρης, Γκοβόστης

  -          Μετά τα αφύσικα, Ιωάννης Ιωαννίδης, Κέδρος

  -          Αποθήκη καταλοίπων ηδονής, Κώστας Καναβούρης, Μελάνι

  -          Θέριστρον, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Κέδρος

  -          Μεταμορφώ(θ)εις, Όλγα Παπακώστα, Πατάκης

  -          Πεζή οχούμενη, Αγγελική Πεχλιβάνη, Κίχλη

  -         Μαζί τ΄ακούγαμε, Μαρία Τοπάλη, Πατάκης

   

  ΔΟΚΙΜΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ 

   

   

  -          Το πικαρικό μυθιστόρημα και η παρουσία του στον ελληνικό 19ο αιώνα: Από τον “Ερμήλο” (1817) ώς την “Πάπισσα Ιωάννα” (1866), Πέρσα Αποστολή, ?ρτεμις

  -          Ο μοντερνιστής κριτικός Νικόλας Κάλας, Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Αρμός

  -          Η νεοελληνική ωδή έως το 1880: Ιστορική διαμόρφωση και θεωρία του είδους, Θάλεια Ιερωνυμάκη, Σμίλη

  -          Έγρεο, Φίλα Μάτερ, Προσωποποιήσεις της Ελλάδας στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, Γιάννης Κοκκωνάς, ΜΙΕΤ

  -          Ανεβαίνοντας τον Ελικώνα, Για την ποίηση του γένους την εποχή του νεοελληνικού διαφωτισμού, Γιάννης Ξούριας, Gutenberg

  -          Ο Κόμπος και το νήμα: Στα δίχτυα της ιστορικής αναζήτησης: Μελέτες για το θέατρο και τη λογοτεχνία, Βάλτερ Πούχνερ, Ηρόδοτος

  -         “Πάντα αριθμώ διέταξας”: Αναλογία, αριθμολογία και ποίηση, Αλεξάνδρα Σαμουήλ, Μελάνι

  -          Μαύρες διαθήκες: Δοκίμιο για τα όρια της ημερολογιακής γραφής, Νικήτας Σινιόσογλου, Κίχλη

  -          “Βωβόν ξύλον”, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Κατάθεση ερευνητικής ανάγνωσης, Πόλυ Χατζημανωλάκη, Εύμαρος

  -          «Ρωμαίικος Συβολισμός»,Διασταύρωση εγχώριας λαϊκής παράδοσης και ευρωπαϊκής πρωτοπορίας στο νεοελληνικό θέατρο ή Θέατρο και εθνική ταυτότητα στην Ελλάδα, Θόδωρος Χατζηπανταζής, ΠΕΚ

   

  ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

   

   

  -          Μικρές καταιγίδες, Βικτωρία Γεροντάσιου, Θράκα

  -          Μεσοτοιχία, Νάντια Δουλαβέρα, Μελάνι

  -          Το ξένο φως, Χρήστος Μαρτίνης, Υποκείμενο

  -          Όχι τα λόγια, Εύη Μαυρομμάτη, Ροές

  -          Κήπος οριστικά, Έλια Οικονομίδου, Περισπωμένη

  -          Παρασημαντική, ?κης Παραφέλας , Θράκα

  -          Η πρώτη φορά, Χρήστος Σιορίκης, Αντίποδες

   

  ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΙ

  -          Η ζωή αύριο, η ζωή χθες, Σοφία Αλεξανιάν, Κέδρος

  -          Κύριος Πηνελόπη, Ελένη Γιαννάτου, Κίχλη

  -          Ρήγματα, Έλενα Γκιβίση, Κέδρος

  -          Καληνύχτα καλούδια μου, Νικήτας Παπακώστας, Δώμα

  -          Οι Κυριακές, το καλοκαίρι, Μαριαλένα Σεμιτέκολου, Ίκαρος

  -          Αντανάκλαση, Κώστας Σιαφάκας, Σμίλη

  -          Κυρίαρχοι πονηροί λογισμοί, Νατάσα Σίδερη, Μωβ Σκίουρος

  -          Μια χαρά είναι, Ηρώ Σκάρου, Γκοβόστης

  -          Γάτα στον κήπο, Αλίκη Στελλάτου,  Κίχλη

  -          Το κόκκινο και το άσπρο, Ελένη Στελλάτου, Πόλις

   

  ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

   

   

  -          Αν, Αγαθή Δημητρούκα, εικονογράφηση Tassies, Καλειδοσκόπιο

  -          Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους, Πέρσα Ζαχαριά, Καλειδοσκόπιο

  -          Αγγελίνα, εικονογράφηση Daniel Egneus, Ξένια Καλογεροπούλου, Μάρτης

  -          Ζαχρά και Νικόλας: οι ιστορίες τους, Σοφία Πανίδου, εικονογράφηση Mariona Cabassa, Παπαδόπουλος

  -          Στα κύματα της Έλλης, Αντώνης Παπαθεοδούλου, εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή, Παπαδόπουλος

   

  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

   

   

  -          Πού πήγε το γέλιο σου Ορσαλία;, ?ντρη Αντωνίου, Πατάκης

  -          Οι ψηλοκάραβοι, Γεωργία Γαλανοπούλου, εικονογράφηση Κατερίνα Χαδουλού, Πατάκης

  -          Παβ, ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια, Φώτης Δούσος,  εικονογράφηση Αγγελική Μπόζου, Μικρή Σελήνη

  -          Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής, Γιώργος Χατζόπουλος, Πατάκης

  -          Σαλιγκάρι και φεγγάρι, εικονογράφηση Μαριλένα Μελισσηνού, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Καλειδοσκόπιο

   

  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

  -          Η ιστορία ενός νεαρού gamer, Μαρούλα Κλιάφα, Πατάκης

  -          Ο πυροβάτης των αστεριών, Θοδωρής Κούκιας, Κέδρος

  -         Λέσχη αλλόκοτων πλασμάτων, Η δοκιμασία, Γιώργος Παναγιωτάκης, Πατάκης

  -          Τη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Καστανιώτης

  -          Τ’ άλλο μισό του κόσμου, Τούλα Τίγκα, Πατάκης

   

   

  ΒΙΒΛΙΟ ΓΝΩΣΕΩΝ

   

   

  -          Ένας αρκούδος μια φορά, Ελένη Γερουλάνου, εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή, Πατάκης

  -          Χαρίλαος; Τι όνομα είναι αυτό;, Κατερίνα Λαγού, εικονογράφηση Πετρούλα Κρίγκου, Ψυχογιός

  -          Όταν μεγαλώσω, Ροδούλα Παππά, εικονογράφηση Φίκος, Νεφέλη

  -         Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου, Αντώνης Παπαθεοδούλου, εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή, Παπαδόπουλος

   

  Πώς δουλεύουν οι Επιτροπές των Βραβείων

   

   

  Οι Κριτικές Επιτροπές των Βραβείων του Αναγνώστη δουλεύουν ως εξής: παίρνουν υπόψη τους τις λίστες της Βιβλιονετ, τους καταλόγους των εκδοτών και μεμονωμένες εκδόσεις που έρχονται στα γραφεία του Αναγνώστη και αρχίζουν το «ψιλοκοσκίνισμα». Αφαιρούνται στην αρχή οι επανεκδόσεις, οι συλλογικές εκδόσεις, τα ελληνικά βιβλία που έχουν γραφτεί στο εξωτερικό από έλληνες αλλά εκδόθηκαν στην χώρα μας μεταφρασμένα. Κατόπιν οι επιτροπές σε διαδοχικές συνεδριάσεις «μικραίνουν» τις λίστες μέχρι να καταλήξουν στις τελικές (συνήθως) δεκάδες. Σε κάποιες κατηγορίες προηγείται εργασία ανά ομάδες 2-3 μελών της επιτροπής  για να διευκολυνθεί η λειτουργία της επιτροπής.

  Μετά τη δημοσίευση των μικρών λιστών οι επιτροπές δεν ξανασυναντιούνται. Δύο μέρες πριν την τελετή αρχίζει η ψηφοφορία , η οποία γίνεται μυστικά. Τα μέλη των επιτροπών αποστέλλουν την δική τους αξιολόγηση στην δικηγόρο Αθανασία Τριανταφυλλοπούλου, η οποία και το πρωί της τελετής ανοίγει τους φακέλους και δίνει τα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στη διάρκεια της τελετής.

  Η μυστική ψηφοφορία επιλέχτηκε για να προστατευθούν τα μέλη των δύο επιτροπών και να μην πιέζονται από εξωτερικούς παράγοντες. Επίσης η μυστική ψηφοφορία αφαιρεί τη δυνατότητα συμψηφισμών και συναλλαγών που δημιουργούνται αναπόφευκτα όταν οι επιτροπές πρέπει να καταλήξουν δια ζώσης στο τελικό αποτέλεσμα.

   

  Οι φετινές Κριτικές Επιτροπές

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Ελισάβετ Κοτζιά, κριτικός λογοτεχνίας, Χρίστος Κυθρεώτης, συγγραφέας,Κώστας Γ.Παπαγεωργίου, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας,Ευριπίδης Γαραντούδης, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ,Αριστοτέλης Σαΐνης, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας,Κατερίνα Σχινά, κριτικός λογοτεχνίας, μεταφράστρια,Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΙΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: Διαμάντη Αναγνωστοπούλου, Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου,Αργυρώ Πιπίνη, συγγραφέας,Ζωή Κοσκινίδου, δημοσιογράφος,Κατερίνα Φρουζάκη, Υπεύθυνη στην Παιδική Βιβλιοθήκη Search, Κηφισιάς,Δημήτρης Χαλκιόπουλος, γραφίστας, σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: Δημήτρης Αρβανίτης, γραφίστας , Μιχάλης Αρφαράς, καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και διευθυντής του Τομέα Χαρακτικής και Γιώργος Δ. Ματθιόπουλος, Καθηγητής εφαρμογών (Τμήμα Γραφιστικής, Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών – ΤΕΙ Αθήνας), Τυπογραφικός σχεδιαστής (Εταιρεία Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων)

   

  Τα Λογοτεχνικά Βραβεία Αναγνώστη φέτος θα ανακοινωθούν σε τελετή που θα γίνει στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στις 8μμ.

 • Ο 14ος Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης ξεκίνησε!

  14 χρόνια Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» 14 χρόνια Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου!

  Για 14η χρονιά συνεχίζεται το ετήσιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης», που «τρέχει» στον Δήμο Χαλανδρίου και διοργανώνεται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» σε συνεργασία με τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης. Έχει ως στόχο την καλλιέργεια της σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία. Η χαρά και η διασκέδαση της ανάγνωσης βρίσκονται στο επίκεντρό του.

  Ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης είναι πάνω από όλα ένα απολαυστικό παιχνίδι που σκοπό έχει να προσφέρει κίνητρα ανάγνωσης και να δημιουργήσει νέους αναγνώστες. Γι’ αυτό και η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική.

   

  Ποιος μπορεί να πάρει μέρος;

  Όλοι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων όχι μόνο του Χαλανδρίου, αλλά και των άλλων δήμων.

   

  Πώς θα «τρέξουν» φέτος οι μαθητές στον 14ο Μαραθώνιο;

  • Οι μαθητές της Α’, Β’, Γ’, Δ’ επιλέγουν να διαβάσουν τουλάχιστον 10 βιβλία που αναφέρονται στην τάξη τους.

  • Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ διαβάζουν τουλάχιστον 6 βιβλία, που αναφέρονται στην τάξη τους.

  • Τα έντυπα με τα βιβλία τα βρίσκουν στο σχολείο τους, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος, στα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, καθώς και σε βιβλιοπωλεία της περιοχής του Χαλανδρίου.

  • Συμπληρώνουν το δελτίο συμμετοχής που υπάρχει στο πίσω μέρος του εντύπου και το δίνουν στο δάσκαλό τους ή στην Παιδική Βιβλιοθήκη.

  • Απολαμβάνουν το διάβασμα των βιβλίων σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

  • Επισκέπτονται την παιδική βιβλιοθήκη για να δανειστούν τα βιβλία, να συμμετέχουν στις δραστηριότητες και να γνωρίσουν τους συγγραφείς που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο… και τον Μάιο είναι έτοιμοι για τον βιβλιοδιαγωνισμό…

  • που περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ενός εντύπου με ερωτήσεις που αναφέρονται στα βιβλία που διάβασαν.

  • Με 10 σωστές ερωτήσεις, αν είναι στην Β΄, Γ’ και Δ’ τάξη και 6 σωστές ερωτήσεις αν είναι στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη μπαίνουν οι μαθητές στην κλήρωση για τα όμορφα δώρα!

  • Οι μαθητές της Α’ δημοτικού δεν απαντούν σε ερωτήσεις. Εμπνέονται από τα βιβλία που διάβασαν και ζωγραφίζουν τους αγαπημένους τους ήρωες.

  • Όλες οι ζωγραφιές θα στολίσουν την Παιδική Βιβλιοθήκη στη γιορτή λήξης του 14ου Μαραθωνίου το καλοκαίρι.

   

  Πώς γίνεται η επιλογή των βιβλίων;

  Ο κατάλογος των προτεινόμενων βιβλίων διαμορφώνεται από τους/τις βιβλιοθηκονόμους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαλανδρίου και της Παιδικής Βιβλιοθήκης «Μίμης Βασιλόπουλος»:

  • βάσει της πολύχρονης τους εμπειρίας,

  • έπειτα από έρευνα,

  • λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις απαιτήσεις των νεαρών τους αναγνωστών

  • έχοντας ως κριτήριο την ποιότητα των κειμένων, τη σωστή χρήση της γλώσσας και την υψηλή ποιότητα εικονογράφησης από βραβευμένους Έλληνες και ξένους εικονογράφους

  • σύμφωνα με την προσέγγιση ποικίλων θεμάτων που αξιοποιούν πολύπλευρα το κείμενο, χωρίς διδακτικό χαρακτήρα.

   

  Λίγες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο Παιδικής Ανάγνωσης

   Παίρνουν μέρος δημοτικά σχολεία δημόσια και ιδιωτικά από διάφορους δήμους

  • Συμμετέχουν 1.000 μαθητές περίπου κάθε χρόνο

  • Εγγράφονται πολλά παιδιά νέα μέλη στην παιδική βιβλιοθήκη

  • Αυξάνεται ο αριθμός των βιβλίων της βιβλιοθήκης μέσα από το πρόγραμμα με αγορές και δωρεές εκδοτών

  • Συγγραφείς και εικονογράφοι επισκέπτονται τα σχολεία και την παιδική βιβλιοθήκη

   

  Πληροφορίες

  Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου

  Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18, 152 32 Χαλάνδρι

  Τ 210 6820464 Ε vivliothiki@halandri.gr

   

  Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»

  Παλαιολόγου, Αβέρωφ & Σόλωνος, 152 32 Χαλάνδρι

  Τ / F 210 6801654 E mvaslib@otenet.gr

  και ηλεκτρονικά στο www.halandri.gr και www.evripidis.gr

  Ωράριο Λειτουργίας Παιδικής Βιβλιοθήκης «Μίμης Βασιλόπουλος»

  Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 10:00 – 19:00

  Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 15:00

   

  Ξεφυλλίστε το ενημερωτικό φυλλάδιο εδώ!

 • Χριστουγεννιάτικος Κατάλογος Ευριπίδη 2018

  Ο Χριστουγεννιάτικος μας κατάλογος είναι εδώ!

   

   Ξεφυλλίστε τον νέο μας κατάλογο και επιλέξτε τα καλύτερα βιβλία, παιχνίδια και αξεσουάρ που θα σας συντροφέψουν αυτά τα Χριστούγεννα!

 • Ο Ευριπίδης σας πηγαίνει θέατρο!

  Γιατί τα μέλη μας πάντα κερδίζουν! Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη έχετε έκπτωση στις αγαπημένες σας παραστάσεις!


  Με την επίδειξη της κάρτας μέλους Ευριπίδη αγοράζετε το εισιτήριό σας για την παράσταση του θεάτρου Βρετάνια «Γκέμμα» στην τιμή των 10€

  Η "Γκέμμα" του Δημήτρη Λιαντίνη στο θέατρο Βρετάνια

  Το  σύγχρονο πολυσυζητημένο φιλοσοφικό έργο σε μία θεατρική προσαρμογή που  αιφνιδίασε και συγκλόνισε το  θεατρικό κοινό, συνεχίζει το υπέροχο αληθινό στοχαστικό ταξίδι της σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου.

   

  Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

  Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο: 21.00

  Τετάρτη & Κυριακή:  19.00  

  Θέατρο Βρετάνια: Πανεπιστημίου 7, τηλ. 210 3221579

     

   

  *Η προσφορά ισχύει μόνο για κάθε Πέμπτη και Παρασκευή του Μαΐου για αγορά εισιτηρίων από το ταμείο του θεάτρου με την επίδειξη της κάρτας μέλους.

   

   

   

  Έκπτωση 20% μόνο για τα μέλη του Ευριπίδη στο Θέατρο Παλλάς!

  "Ζητείται ψεύτης" του Δημήτρη Ψαθά στο θέατρο Παλλάς

  Η κορυφαία πολιτική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά, που αναφέρεται στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους  με πρωταγωνιστή έναν επαγγελματία ψεύτη και έχει μεταφραστεί και παιχτεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου, έρχεται στο θέατρο Παλλάς σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

   

  Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

   

  Πέμπτη-Παρασκευή: 21.00

  Σάββατο: 18.00 & 21.00

  Κυριακή: 19.00

  Παράταση παραστάσεων μέχρι τις 19/5

   

  *Η έκπτωση υλοποιείται με τη χρήση του ειδικού κωδικού theatevr μέσα από το σύστημα αγοράς εισιτηρίων viva.gr και αφορά στην αγορά εισιτηρίων κάθε κατηγορίας τιμής

  *Η έκπτωση ισχύει και για αγορά εισιτηρίων από τα ταμεία του θεάτρου Παλλάς αποκλειστικά με την επίδειξη της κάρτας μέλους Ευριπίδη

  * Κάθε μέλος μπορεί να αγοράσει μέχρι 4 εισιτήρια

   

   

 • Ο Ευριπίδης στηρίζει το φιλανθρωπικό σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού»

  Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης προσφέρουν 2.500 ευρώ στο σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού»

  Σε εορταστικό κλίμα και στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι ιδιοκτήτες των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος και κ. Κυριακή Βασιλοπούλου, συνάντησαν το προεδρείο του σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού» και με ιδιαίτερη χαρά παρέδωσαν το ποσό των 2.500€ για τη στήριξη των δράσεων τους.

  Τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης συνεχίζουν να στηρίζουν το πολύτιμο έργο των Φίλων του Παιδιού που φροντίζουν τα παιδιά οικογενειών με κοινωνικο-οικονομικά ή ενδοοικογενειακά προβλήματα μέχρι και την ενηλικίωσή τους.

  Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο τους και καλές γιορτές, με υγεία και πολλά παιδικά χαμόγελα!

 • Ο Ευριπίδης στηρίζει και φέτος τις ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Χαλανδρίου

  Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης προσφέρουν και φέτος 50 δωροεπιταγές για τις αγορές των σχολικών ειδών

  Όπως κάθε χρόνο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έτσι και φέτος τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης με χαρά στηρίζουν τις ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Χαλανδρίου προσφέροντας 50 δωροεπιταγές των 20€ η καθεμία για την αγορά σχολικών ειδών.

  Οι 50 δικαιούχοι επιλέγονται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Μετά την απόκτηση των δωροεπιταγών μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά: ελληνικά και ξενόγλωσσα εκπαιδευτικά βιβλία, τσάντες, κασετινές, γραφική ύλη. Οι δωροεπιταγές μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 στα δύο καταστήματα Ευριπίδης στο Χαλάνδρι. 

  Όλοι εμείς, οι άνθρωποι των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης ευχόμαστε στους μαθητές και στους γονείς τους να έχουν μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη παιδικά χαμόγελα!

   

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια απόκτησης των δωροεπιταγών, επικοινωνήστε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα 213-2023800, 210-6899929.

 • Συνεργασία των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης με τον σύλλογο «Οι Φίλοι του Παιδιού»

  Φέτος με κάθε αγορά σχολικών ειδών μας βοηθάτε να ενισχύσουμε το έργο του μη κερδοσκοπικού συλλόγου «Οι Φίλοι του Παιδιού».

   Οι φίλοι του Ευριπίδη γίνονται φίλοι του παιδιού!

  Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, φέτος με κάθε αγορά σχολικών ειδών ενισχύουμε το σημαντικό έργο του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Παιδιού».

  Ένα φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό τη φροντίδα του παιδιού άπορων οικογενειών με κοινωνικο-οικονομικά ή ενδοοικογενειακά προβλήματα μέχρι την ενηλικίωσή τους. «Οι Φίλοι του Παιδιού» αναλαμβάνουν να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες τους με δωρεάν μηνιαίες παροχές, όπως φαρμακευτικό υλικό, ιατρικές εξετάσεις, τρόφιμα, λογαριασμοί, ενοίκια, δίδακτρα, ψυχαγωγία δίνοντας προτεραιότητα στα ανασφάλιστα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας.

  Παράλληλα, εντός των Βιβλιοπωλείων θα βρείτε τοποθετημένους κουμπαράδες του Συλλόγου, όπου μπορείτε να κάνετε και τη δική σας προσφορά καθώς και ενημερωτικό υλικό για το έργο του Συλλόγου και τους τρόπους που θα μπορούσατε και εσείς να γίνετε φίλοι του παιδιού!

  Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Φίλων του Παιδιού: www.filoitoupediou.gr

 • Ο Ευριπίδης σας πηγαίνει στο «Ψωμί & Αλάτι»

  Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη έχετε έκπτωση 15% στο εστιατόριο "Ψωμί & Αλάτι" του διακεκριμένου Chef Γιάννη Λουκάκου!

  Ο Ευριπίδης σας πηγαίνει στο «Ψωμί & Αλάτι»

  Με την κάρτα μέλους Ευριπίδη έχετε έκπτωση 15% στο εστιατόριο "Ψωμί & Αλάτι" του διακεκριμένου Chef Γιάννη Λουκάκου!

  Η προσφορά ισχύει από Δευτέρα έως και Πέμπτη για όλη την ημέρα και την Κυριακή από τις 19:00.

  Ψωμί & Αλάτι: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι

  Τηλ. 210-6848178 www.yiannislucacos.gr/restaurant

 • Ο Ευριπίδης σας πηγαίνει θερινό σινεμά

  Από Δευτέρα έως και Πέμπτη χρησιμοποιώντας την κάρτα μέλους Ευριπίδη παρακολουθήστε τις αγαπημένες σας ταινίες από 6,00? το άτομο.

  Σινέ Μαργαρίτα

  Από Δευτέρα έως και Πέμπτη χρησιμοποιώντας την κάρτα μέλους Ευριπίδη, μπορείτε να παρακολουθήστε τις αγαπημένες σας  ταινίες στο Σινέ Μαργαρίτα, με 6,00 € το άτομο.

  Σινέ Μαργαρίτα: Δουκίσσης Πλακεντίας 87, Χαλάνδρι
  Tηλέφωνο: 210 6014284

   

   

  Σινέ Χλόη


  Κάθε Δευτέρα και Τρίτη χρησιμοποιώντας την κάρτα μέλους Ευριπίδη απολαύστε τις ταινίες του καλοκαιριού στο Σινέ Χλόη, με γενική είσοδο 6,50 €.
  Σινέ Χλόη: Κασσαβέτη 17, Κηφισιά 
  Τηλέφωνο: 210 8011500
  www.chloe-cinema.biz

   

 • Εισιτήρια θεαμάτων στον Ευριπίδη!

  Θέατρο, κινηματογράφος, συναυλίες! Στα βιβλιοπωλεία μας μπορείτε να βρείτε εισιτήρια για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα!

  Στα βιβλιοπωλεία μας μπορείτε να βρείτε εισιτήρια για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα μέσω της πλατφόρμας www.viva.gr!

 • Ο Ευριπίδης στη λίστα με τα ωραιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου!

  Ο εκδοτικός οίκος Pan Macmillan επέλεξε τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου και ο Ευριπίδης στη Στοά είναι ανάμεσα σε αυτά!

  Μια είδηση που μας έκανε χαρούμενους αλλά και πολύ υπερήφανους!

  Τον Ιανουάριο του 2018, ο Αγγλικός εκδοτικός οίκος Pan Macmillan δημοσίευσε μία λίστα με τα ομορφότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου και ο Ευριπίδης στη Στοά ήταν ανάμεσά τους! Βιβλιοπωλεία από όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν για την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση, την ποικιλία των βιβλίων και το φιλόξενο περιβάλλον τους συγκεντρωμένα σε μία εξαιρετική λίστα για βιβλιόφιλους και όχι μόνο!

  Δείτε αναλυτικά το άρθρο εδώ!

 • Καλοκαιρινός Κατάλογος Ευριπίδη

  Ο καλοκαιρινός μας κατάλογος είναι εδώ!

  Ξεφυλλίστε τον νέο μας κατάλογο και επιλέξτε τα καλύτερα βιβλία, παιχνίδια και αξεσουάρ που θα σας συντροφέψουν στις καλοκαιρινές σας διακοπές!

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση