Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Επικίνδυνες λέξεις

Επικίνδυνες λέξεις

Επικίνδυνες λέξεις

Επικίνδυνες λέξεις

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 19:00

Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Εκδήλωση στα πλαίσια του θεσμού: «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018»

Επικίνδυνες λέξεις

30 Βιβλιοπωλεία
30 Αναγνώστες
30 Κείμενα

Μια ταυτόχρονη εκδήλωση σε Αθήνα, Πειραιά, Αττική
Μια νύχτα αφιερωμένη στην ελευθερία της έκφρασης.

Λέξεις ενοχλητικές. Λέξεις που κυνηγήθηκαν, λέξεις που σφαγιάστηκαν από το ψαλίδι της πολιτικής, θρησκευτικής, κομματικής λογοκρισίας. Λέξεις που δεν έφυγαν ποτέ από το έρκος των οδόντων για λόγους «ηθικούς», πολιτικούς, ψυχολογικούς, υπαρξιακούς, συμφεροντολογικούς. Λέξεις που αποσιωπήθηκαν για λόγους προσωπικής προστασίας, υποψιών, μισαλλοδοξίας, οικονομικών συμφερόντων. Λέξεις καρφιά, λέξεις στιλέτα, λέξεις που πλήγωσαν και πληγώσανε. Αλλά και λέξεις που δεν άντεξε να τις εκφέρει ο ίδιος ο δημιουργός τους, και μείνανε για χρόνια στο συρτάρι. Λέξεις, φράσεις, σπαράγματα, κείμενα που μας αποκαλύφθηκαν μετά από χρόνια. όταν οι εποχές άλλαξαν ή μετά τον θάνατο του δημιουργού τους. Και άλλα που καταργήθηκαν, αποσιωπήθηκαν, κυνηγήθηκαν, ακρωτηριάστηκαν.

Μια Νύχτα Παρέμβασης, που επιμελούνται οι: Μαρία Κουλούρη, Νίκος Κουρμουλής, Χρήστος Χρυσόπουλος και Γιάννης Μπασκόζος. Μια συνεργασία τoυ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με την «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».
Γιατί δεν υπάρχουν Επικίνδυνες Λέξεις!

Στον Ευριπίδη στην Κηφισιά ο συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης θα διαβάσει απαγορευμένα κείμενα του Τζέημς Τζόυς.

Στον Ευριπίδη στη Στοά η συγγραφέας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά θα διαβάσει αποσπάσματα του έργου «Φιλοσοφία στο μπουντουάρ» του Μαρκήσιου Ντε Σαντ.

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση