Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Ο θάνατος του συλλέκτη

Ο θάνατος του συλλέκτη

Ο θάνατος του συλλέκτη

Ο θάνατος του συλλέκτη

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 19:00

Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Ο θάνατος του συλλέκτη

Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος

 

Δύο σημαδιακές -ίδιες- ημερομηνίες, δύο παράλληλες ιστορίες, ένας ντετέκτιβ που δεν έχει μούσκουλα, δεν είναι αλκοολικός ούτε καταραμένος ούτε υπόδειγμα λάιφ στάιλ... Αλλά ταυτόχρονα δεν είναι ένας συνηθισμένος καθημερινός τύπος της διπλανής πόρτας, ένας λογιστάκος των συναισθημάτων, αφού το κατσαβίδι το έχει για να βιδώνει στο μυαλό του τα απλά γεγονότα της ζωής ως παρακαταθήκες για φιλοσοφικές αναζητήσεις, που ενίοτε βοηθούν την αστυνομική ίντριγκα και συχνότερα την αποκρυπτογράφηση του αμφίδρομου παζλ της ζωής.

Οι ήρωες -έκαστος εφ’ ω ετάχθη- μιλούν απλά αλλά και σύνθετα και πολύπλοκα, ξεδιπλώνοντας αριστοτεχνικά και με σαφήνεια τις αλλεπάλληλες επιστρώσεις και τη σοφή λογική ακολουθία ενός σύνθετου zeitgeist, το οποίο έως την πλήρη κορύφωσή του θα έχει πολλά ακόμα επεισόδια-βινιέτες ζωής να μας δώσει.

 

Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Γία Σακαρέλλου και τον Κανέλλο Τερζή. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός και ποιητής Γιώργος Ζιόβας.

 

Εκδόσεις Βακχικόν

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα, το 1964. Τυγχάνει δικηγόρος στην Αθήνα. Το "Μνημόσυνο" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, αν και θα ’πρεπε να είναι το τρίτο -τουλάχιστον.

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση