Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Εκλογική συμπεριφορά

Εκλογική συμπεριφορά

Εκλογική συμπεριφορά

Εκλογική συμπεριφορά

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 19:00

Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310)

Εκλογική συμπεριφορά

Βασιλική Γεωργιάδου - Αναστασία Καφέ

 

Τι διαμορφώνει τις επιλογές των ψηφοφόρων; Πότε συμμετέχουν στις εκλογές και γιατί «αρέσει» ένας πολιτικός και κομματικός σχηματισμός περισσότερο; Ποιος υποψήφιος έχει τα προσόντα για να προσελκύσει τον πολίτη; Η μελέτη της εκλογικής συμπεριφοράς δίνει απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα που επανέρχονται συχνά στις συζητήσεις μας. Καταγράφει όλους τους παράγοντες σταθερότητας και εξηγεί τις μεταβολές, ιδιαίτερα μάλιστα τις απότομες αλλαγές. Ένα «καθιερωμένο» κόμμα μπορεί να χάσει την επιρροή του όταν παράπονα, προσδοκίες και διαμαρτυρίες μετατρέπονται από τον ψηφοφόρο σε διάθεση τιμωρίας ή και εκδίκησης. Με τον ίδιο, σχεδόν, τρόπο που επηρεάζουν τα θέματα των ανισοτήτων, της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Οι συγγραφείς του βιβλίου θα συζητήσουν με τον δημοσιογράφο και διευθυντή της σειράς Μικρές Εισαγωγές Μπάμπη Παπαδημητρίου για το επίκαιρο θέμα των εκλογών.


Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Βασιλική Γεωργιάδου

Η Βασιλική Γεωργιάδου διδάσκει πολιτική επιστήμη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στη Γερμανία και ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στο Βεστφαλιανό Γουλιέλμειο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ. Είναι διευθύντρια του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών και μέλος της συντακτικής επιτροπής της επιθεώρησης Επιστήμη και Κοινωνία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη της ?κρας Δεξιάς, του ριζοσπαστισμού και του πολιτικού εξτρεμισμού. Υπήρξε επικεφαλής στο πρόγραμμα "Ερευνώντας την ξενοφοβία στην Ελλάδα. Μια υπολογιστική προσέγγιση". Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο της "Η ?κρα Δεξιά και οι συνέπειες της συναίνεσης" (2008). ?ρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

 

Αναστασία Καφέ

Η Αναστασία Καφέ διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και Επιστημονικός Συνεργάτις του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών. Έχει διδάξει Πολιτική Θεωρία και Πολιτική Ανάλυση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση αρκετών ερευνητικών προγραμμάτων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν σε ζητήματα μελέτης της πολιτικής συμπεριφοράς, του ακροδεξιού φαινομένου και του πολιτικού ριζοσπαστισμού ενώ έχει δημοσιεύσει αντίστοιχα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και συλλογικούς τόμους.

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση