Εκτεταμένη αναζήτηση

Blog

 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ CITYLAB

  Νέος κύκλος εργαστηρίων Μηχανικής για παιδιά 5-7 ετών στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

   

   

   

  Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη ενός νέου κύκλου εργαστηρίων Μηχανικής με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής CityLab στον Ευριπίδη στην Κηφισιά! 
  Ελάτε να αναλύσουμε, να χτίσουμε και να βελτιώσουμε πραγματικές μηχανές από την καθημερινότητά μας συνδυάζοντας έμπρακτα  Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά και φυσικά πολλή διασκέδαση!

  Οι μικροί μας μηχανικοί σε κάθε εργαστήριο και με τη συνεχή καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων θα:

  ·        σχεδιάζουν, κατασκευάζουν, πειραματίζονται και βελτιώνουν  πραγματικούς μηχανισμούς

  ·        κάνουν το πρώτο τους βήμα για ανακάλυψη της επιστήμης

  ·        μετατρέπονται από χρήστες σε δημιουργούς

  ·        παρουσιάζουν το έργο τους σε  τρίτους

  ·        διασκεδάζουν εξερευνώντας καθένα  από τα πεδία του STEM

  ·        ανακαλύπτουν γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες που δεν ήξεραν ότι

  ·        προετοιμάζονται σωστά για  την Ρομποτική (άνω  των 7 ετών)

   

   

  Έναρξη εργαστηρίου: Σάββατο 13 Οκτωβρίου, 12:15

  Ημέρες και ώρες συναντήσεων: Σάββατο 12:15-13:45 (13/10, 20/10, 3/11, 10/11, 17/11, 24/11, 1/12, 8/12, 15/12, 12/1, 19/1, 26/1, 2/2, 9/2)

  Κόστος συμμετοχής: 150 € (10% έκπτωση για αδέρφια)

  Τρόποι πληρωμής:

  ·        Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με επιπλέον έκπτωση 5% πριν από την έναρξη των μαθημάτων (Τράπεζα Πειραιώς αριθμ. λογ/μού: 5054030983387, IBAN: GR48 0172 0540 0050 5403 0983 387. Στα στοιχεία της κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και η λέξη ΜΗΧΑΝΙΚΗ)

  ·        Με πιστωτική κάρτα έως και 6 άτοκες δόσεις στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά (εξαιρούνται οι κάρτες American Express και Εθνική).

   

  Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310, 3ος όροφος αίθουσα σεμιναρίων)

  Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στο culture@evripidis.gr

 • ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΙΜΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

  Η Παιδική Βιβλιοθήκη άνοιξε τον Απρίλιο του 2005 και είναι παράρτημα της βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Στεγάζεται στον παλιό σταθμό του τρένου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας 'Aννας.

  Η Παιδική Βιβλιοθήκη άνοιξε τον Απρίλιο του 2005 και είναι παράρτημα της βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Στεγάζεται στον παλιό σταθμό του τρένου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Aννας.

  Η ανακαίνιση και η άρτια διαμόρφωση του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου είναι αποκλειστική δωρεά των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης, που εξακολουθούν να τη στηρίζουν ηθικά και οικονομικά.

  Η Παιδική Βιβλιοθήκη διοργανώνει εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη και διάδοση της αναγνωσιμότητας, στα παιδιά και τους νέους, όπως: ξεναγήσεις και γνωριμία με το υλικό και τις υπηρεσίες της μέσα από διαδραστικά προγράμματα, επισκέψεις συγγραφέων/εικονογράφων στα σχολεία και στην παιδική βιβλιοθήκη, Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης (από το 2005), ώρες παραμυθιού με αφήγηση και δραματοποίηση για πολύ μικρά παιδιά (2-5 ετών) και για μεγαλύτερα (από 6 ετών), ομάδες ανάγνωσης λογοτεχνικών κειμένων για εφήβους, παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικά εργαστήρια, και καλοκαιρινές δράσεις στην παιδική βιβλιοθήκη και στη Ρεματιά Χαλανδρίου.

  Στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης με βιβλία συμβάλλουν και οι εκδοτικοί οίκοι, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς. Σ’ αυτή στεγάζεται πλέον όλο το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου και σήμερα φιλοξενεί περισσότερους από 8.000 τίτλους βιβλίων στη συλλογή της. Η Παιδική Βιβλιοθήκη είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίμη Βασιλόπουλου (Σόλωνος, Αβέρωφ και Παλαιολόγου, Χαλάνδρι, 210 6801654)

 • ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

  Η ιδέα του Μαραθωνίου Παιδικής Ανάγνωσης γεννήθηκε το 2005, στα πλαίσια μιας διαρκούς προσπάθειας των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης να φέρουν τους μικρούς αναγνώστες πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου.

  Λίγα λόγια για την Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος... 

  Η Παιδική Βιβλιοθήκη άνοιξε τον Απρίλιο του 2005 και είναι παράρτημα της βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Στεγάζεται στον παλιό σταθμό του τρένου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας 'Aννας. Η ανακαίνιση και η άρτια διαμόρφωση του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου είναι αποκλειστική δωρεά των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης, που εξακολουθούν να τη στηρίζουν οικονομικά και ηθικά. Η Παιδική Βιβλιοθήκη είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίμη Βασιλόπουλου.

  Τι είναι ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης

  Η ιδέα του Μαραθωνίου Παιδικής Ανάγνωσης γεννήθηκε το 2005, στα πλαίσια μιας διαρκούς προσπάθειας των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης να φέρουν τους μικρούς αναγνώστες πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου. Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε ένθερμους οπαδούς το Δήμο Χαλανδρίου, το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο και την Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος (Βραβείο 2013 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ, και 2 φορές υποψήφια για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren). Με την υποστήριξή τους ο πρώτος Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης διεξήχθη τη σχολική χρονιά 2005-2006.

  Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού, που διαβάζουν προτεινόμενα βιβλία (από τις βιβλιοθηκονόμους και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Χαλανδρίου) και βραβεύονται στη συνέχεια για τη συμμετοχή τους.

  Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η προώθηση της ανάγνωσης στα παιδιά του δημοτικού, καθώς και η ενίσχυση της δημιουργικότητας με αφετηρία το καλό βιβλίο. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με δημιουργικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως παρουσιάσεις των προτεινόμενων βιβλίων στην παιδική βιβλιοθήκη και στα σχολεία, διαδραστικά παιχνίδια με τα βιβλία της βιβλιοθήκης και άλλες δράσεις που βοηθούν στη διαμόρφωση της αναγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών.

  Το πρόγραμμα υποστηρίζουν με τις προσφορές τους κάθε χρόνο oι εκδότες προσφέροντας βιβλία, συγγραφείς και εικονογράφους για εκδηλώσεις και τα μεγάλα δώρα στο τέλος.

   

   

  13 χρόνια Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»

  13 χρόνια Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης

  Για 13η χρονιά συνεχίστηκε το ετήσιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «που πραγματοποιείται στον Δήμο Χαλανδρίου και διοργανώνεται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος», σε συνεργασία με τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης από το 2005. Ο Μαραθώνιος έχει ως στόχο την καλλιέργεια της σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και στο επίκεντρό του βρίσκονται η χαρά και η απόλαυση της ανάγνωσης.

  Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το έντυπο με τα βιβλία που επιλέχθησαν από τις βιβλιοθηκονόμους της Παιδικής Βιβλιοθήκης Μίμης Βασιλόπουλος και που πρέπει να διαβάσουν οι μαθητές που θα συμμετάσχουν - ά φάση διαγωνισμού.

  Η γιορτή έναρξης του 13ου Μαραθωνίου θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 12.00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος.

  Πληροφορίες:

  Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου

  Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18, 152 32 Χαλάνδρι

  Τ 210 6820464 Ε vivliothiki@halandri.gr

  Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»

  Παλαιολόγου, Αβέρωφ & Σόλωνος, 152 32 Χαλάνδρι

  Τ | F 210 6801654 E mvaslib@otenet.gr paidiki.vivliothiki@halandri.gr

 • ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

  Λέσχες ανάγνωσης με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Έλενα Μαρούτσου στο Χαλάνδρι και στην Κηφισιά

   

  ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
  Διαβάζουμε βιβλία, μιλάμε για βιβλία...

     

  Λέσχη Ανάγνωσης ονομάζεται μια ομάδα αναγνωστών που συναντιέται συστηματικά, για να συζητήσει βιβλία που διάβασαν τα μέλη της, ύστερα από κοινή τους συμφωνία.
  Στόχος είναι η επιστροφή στα βιβλία. Η ενασχόληση μ’ ένα βιβλίο δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι μοναχικό. Το βιβλίο γίνεται θέμα συζήτησης μιας παρέας, μιας ομάδας. Το συναίσθημα που δημιουργεί η ανάγνωση ενός βιβλίου εξωτερικεύεται και από υπόθεση ενός γίνεται υπόθεση της ομάδας.
  Όλοι όσοι αγαπούν το διάβασμα και θέλουν να μοιραστούν το ταξίδι της ανάγνωσης μπορούν να συμμετέχουν σε μια Λέσχη Ανάγνωσης.
   
   


  Λέσχη Ανάγνωσης στον Ευριπίδη στη Στοά
   
       
  Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται η πολύ επιτυχημένη λέσχη ανάγνωσης στον Ευριπίδη στη Στοά με συντονίστρια τη βραβευμένη συγγραφέα, Έλενα Μαρούτσου. Τα μέλη της αναγνωστικής παρέας, κατά τη διάρκεια των δέκα συναντήσεων από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Ιούνιο του 2019, θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, να συζητήσουν και να “ταξιδέψουν” μέσα από ξεχωριστά βιβλία της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας.
   
  Συντονίστρια: Έλενα Μαρούτσου, συγγραφέας
  Θεματική: «Ελληνική και ξένη πεζογραφία: βιβλία που ξεχωρίζουν»
  Ημέρα και ώρα συναντήσεων: Παρασκευή, 18:30-20:30
  Οι ημερομηνίες συναντήσεων:
   
  Συνάντηση γνωριμίας για παλιά και νέα μέλη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:30
   
  • Παρασκευή 12 Οκτωβρίου - "Όμορφοι έρωτες", Ιάκωβος Ανυφαντάκης, εκδόσεις Πατάκη
  • Παρασκευή 09 Νοεμβρίου - "Γάτα στον κήπο", Αλίκη Στελλάτου, εκδόσεις Κίχλη
  • Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου - "Καρυδότσουφλο", Ίαν Μακγιούαν, εκδόσεις Πατάκη και "Αμλετ", Σαίξπηρ, εκδόσεις Gutenberg
  • Παρασκευή 11 Ιανουαρίου
  • Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου
  • Παρασκευή 15 Μαρτίου 
  • Παρασκευή 12 Απριλίου
  • Παρασκευή 10 Μαΐου
  • Παρασκευή 07 Ιουνίου
   
  Κόστος συμμετοχής: 60 € τη σεζόν
  Καταβολή συνδρομής έως τη συνάντηση της Παρασκευής 9/11.
  Όλα τα ενεργά μέλη έχουν έκπτωση 20% στις αγορές των βιβλίων που έχουν επιλεχθεί από τη λέσχη και θα συζητηθούν στο πλαίσιό της.
  Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στο culture@evripidis.gr

  (Ευριπίδης στη Στοά, Α. Παπανδρέου 11)

   

   


  Λέσχης Ανάγνωσης στον Ευριπίδη στην Κηφισιά
   
  Και στον Ευριπίδη στην Κηφισιά το αναγνωστικό ταξίδι συνεχίζεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά με την Έλενα Μαρούτσου. Έχοντας την ίδια θεματική και διάρκεια, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, να συζητήσουν και να “ταξιδέψουν” μέσα από ξεχωριστά βιβλία της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας.
   
  Συντονίστρια: Έλενα Μαρούτσου, συγγραφέας
  Θεματική: «Ελληνική και ξένη πεζογραφία: βιβλία που ξεχωρίζουν»
  Ημέρα και ώρα συναντήσεων: Δευτέρα 18:00-20:00
  Ημερομηνίες συναντήσεων:
   
   Συνάντηση γνωριμίας για παλιά και νέα μέλη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:00
   
   
  • Δευτέρα 08 Οκτωβρίου - "Το σπίτι", Γιώργος Μητάς, εκδόσεις Κίχλη
  • Δευτέρα 12 Νοεμβρίου - "Το πέρασμα", Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, εκδόσεις Μεταίχμιο
  • Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου - "Στο στήθος μέσα χάλκινη καρδιά", Κώστας Κατσουλάρης, εκδόσεις Μεταίχμιο
  • Δευτέρα 14 Ιανουαρίου
  • Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου
  • Δευτέρα 18 Μαρτίου
  • Δευτέρα 08 Απριλίου
  • Δευτέρα 13 Μαΐου
  • Δευτέρα 10 Ιουνίου

   

  Κόστος συμμετοχής: 60 € τη σεζόν
  Καταβολή συνδρομής έως τη συνάντηση Νοεμβρίου 12/11.
  Όλα τα ενεργά μέλη έχουν έκπτωση 20% στις αγορές των βιβλίων που έχουν επιλεχθεί από τη λέσχη και θα συζητηθούν στο πλαίσιό της.
  Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά  στο culture@evripidis.gr
   
  (Ευριπίδης στην Κηφισιά, Λεωφ. Κηφισίας 310, 1ος όροφος)
   
   
   
  Λίγα λόγια για την Έλενα Μαρούτσου
   

  Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες στο University of Reading στην Αγγλία. Έκτοτε εργάζεται ως εκπαιδευτικός, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Λογοτεχνία στη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδη», συντονίζει τις λέσχες ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στο Χαλάνδρι» και «Ευριπίδης στην Κηφισιά». Έχει πολύχρονη εμπειρία στη διεξαγωγή εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, τόσο για ενηλίκους όσο και για παιδιά. Ως κριτικός λογοτεχνίας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Ελευθεροτυπία, με την Bookpress καθώς και με το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr.  Επί του παρόντος βιβλιοκρισίες της δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών. Κυκλοφορούν τα εξής λογοτεχνικά της έργα: Του ύψους και του βάθους, μικρές ιστορίες (αφηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Οι προδοσίες των ονομάτων (διηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Μεταξύ συρμού και αποβάθρας (μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτης – απέσπασε το βραβείο μυθιστορήματος Athens Prize for Literature από το περ. Δε-κατα), Το Νόημα (νουβέλα, εκδ. Κέδρος) και Οι χυδαίες ορχιδέες (διηγήματα, εκδ. Κίχλη- υποψήφιο για το βραβείο του Αναγνώστη και το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών). Υπό έκδοση βρίσκεται το τελευταίο της μυθιστόρημα Δύο.

 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

  Εργαστήρι δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Έλενα Μαρούτσου στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

  Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

  Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 στον Ευριπίδη στην Κηφισιά. Η μακροχρόνια εμπειρία της Έλενας Μαρούτσου στη διδασκαλία της δημιουργικής γραφής, τα φιλολογικά της εφόδια αλλά και η πολύχρονη συνεργασία της με τα βιβλιοπωλεία μας αποτέλεσαν εγγύηση για το νέο αυτό βήμα που ξεκινήσαμε από κοινού.

   

  Δημιουργική Γραφή: Και πάλι μαζί

  Η ενθουσιώδης ανταπόκριση στα περσινά σεμινάρια δημιουργικής γραφής –η ομάδα του χειμερινού κύκλου συνέχισε ακάθεκτη τις συναντήσεις, ενώ ξεκίνησαν και άλλες δύο κατά την εαρινή περίοδο- μας επιβάλλει την έγκαιρη ενημέρωσή σας για τα σεμινάρια της φετινής χρονιάς. Με πολλή χαρά λοιπόν σας ανακοινώνουμε πως από τον Οκτώβριο ξεκινάνε δύο κύκλοι Δημιουργικής Γραφής, ένας για αρχάριους κι ένας για προχωρημένους. Και τις δύο ομάδες συνεχίζει να συντονίζει η βραβευμένη συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου.

  Περιεχόμενο εργαστηρίου 

  Η ομάδα των αρχαρίων θα παρακολουθήσει δέκα συναντήσεις όπου τα μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εμβληματικά κείμενα της ξένης κι ελληνικής λογοτεχνίας και να πειραματιστούν με διάφορα λογοτεχνικά είδη που κυμαίνονται από τον ποιητικό μέχρι τον καθαρά πεζογραφικό λόγο. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα λαμβάνουν χώρα: ανάγνωση ποικίλων κειμένων, ανάλυση και εφαρμογή διαφόρων αφηγηματικών τεχνικών, σύντομες γραπτές ασκήσεις καθώς και μια πρώτη απόπειρα κριτικής αποτίμησης καθώς τα μέλη της ομάδας θα εξοικειώνονται με βασικές αρχές της θεωρίας της λογοτεχνίας και θα οξύνεται το αισθητικό τους κριτήριο.  

  Στόχος μας είναι με το τέλος αυτού του κύκλου, οι συμμετέχοντες να έχουν ήδη στα χέρια τους τα βασικά εκφραστικά εργαλεία που θα τους επιτρέψουν είτε να συνεχίσουν την προσωπική τους πορεία στο χώρο της ανάγνωσης και της γραφής είτε να προχωρήσουν στον δεύτερο κύκλο, που θα εστιάσει στη μικρή φόρμα, με έμφαση στο διήγημα, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να κάνουν το πρώτο τους βήμα στην παραγωγή λογοτεχνικού έργου.

  Μοναδικό προαπαιτούμενο η αγάπη σας για τη λογοτεχνία...

   

  Διάρκεια κύκλου: 10 συναντήσεις, δυόμιση ωρών η καθεμία

  Ημέρες και ώρες συναντήσεων

  Τμήμα αρχαρίων: Τρίτη 18:00-20:30 (23/10, 30/10, 6/11, 13/11, 20/11, 27/11, 4/12, 11/12, 18/12, 8/1)

  Πρώτη συνάντηση γνωριμίας αρχαρίων: Τρίτη 23 Οκτωβρίου στις 18.00 (Ευριπίδης στην Κηφισιά, Λ. Κηφισίας 310, 3ος όροφος αίθουσα σεμιναρίων)  

  Τμήμα προχωρημένων: Πέμπτη 18:00-20:30 (11/10, 25/10, 8/11, 22/11, 6/12, 20/12, 10/1, 24/1, 7/2, 21/2)

   

  Κόστος συμμετοχής: 275€ 

  Τρόποι πληρωμής

  • Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με επιπλέον έκπτωση 5% πριν από την έναρξη των μαθημάτων (Τράπεζα Πειραιώς αριθμ. λογ/μού: 5054030983387, IBAN: GR48 0172 0540 0050 5403 0983 387. Στα στοιχεία της κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και η λέξη ΕΝΗΛΙΚΕΣ)
  • Σε δύο ισόποσες δόσεις στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (1η δόση πριν από την έναρξη των μαθημάτων, 2η δόση στο έκτο μάθημα)
  • Με πιστωτική κάρτα έως και 6 άτοκες δόσεις στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά (εξαιρούνται οι κάρτες American Express και Εθνική).

   

  Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στο culture@evripidis.gr

   

  Λίγα λόγια για την Έλενα Μαρούτσου

   

  Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες στο University of Reading στην Αγγλία. Έκτοτε εργάζεται ως εκπαιδευτικός, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Λογοτεχνία στη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδη», συντονίζει τις λέσχες ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στο Χαλάνδρι» και «Ευριπίδης στην Κηφισιά». Έχει πολύχρονη εμπειρία στη διεξαγωγή εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, τόσο για ενηλίκους όσο και για παιδιά. Ως κριτικός λογοτεχνίας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Ελευθεροτυπία, με την Bookpress καθώς και με το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr.  Επί του παρόντος βιβλιοκρισίες της δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών. Κυκλοφορούν τα εξής λογοτεχνικά της έργα: Του ύψους και του βάθους, μικρές ιστορίες (αφηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Οι προδοσίες των ονομάτων (διηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Μεταξύ συρμού και αποβάθρας (μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτης – απέσπασε το βραβείο μυθιστορήματος Athens Prize for Literature από το περ. Δε-κατα), Το Νόημα (νουβέλα, εκδ. Κέδρος) και Οι χυδαίες ορχιδέες (διηγήματα, εκδ. Κίχλη- υποψήφιο για το βραβείο του Αναγνώστη και το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών). Υπό έκδοση βρίσκεται το τελευταίο της μυθιστόρημα Δύο.