Εκτεταμένη αναζήτηση

Blog

 • Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης δίπλα στις ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Χαλανδρίου

  Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης δίπλα στις ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Χαλανδρίου

   Όπως κάθε χρόνο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έτσι και φέτος τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης με χαρά στηρίζουν τις ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Χαλανδρίου, προσφέροντας 50 δωροεπιταγές των 20€ η καθεμία για την αγορά σχολικών ειδών.

   
  Οι 50 δικαιούχοι επιλέγονται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Μετά την απόκτηση των δωροεπιταγών μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά: ελληνικά και ξενόγλωσσα εκπαιδευτικά βιβλία, τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη. Οι δωροεπιταγές μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στα δύο καταστήματα Ευριπίδης στο Χαλάνδρι. 
   
  Όλοι εμείς, οι άνθρωποι των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης ευχόμαστε στους μαθητές και στους γονείς τους να έχουν μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη παιδικά χαμόγελα και υγεία!
   
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια απόκτησης των δωροεπιταγών, επικοινωνήστε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα
  213-2023800, 210-6899929.
 • Παράταση εγγραφών στο σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής αρχαρίων

  Παράταση εγγραφών στο σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής αρχαρίων

  Δημιουργική Γραφή: Και πάλι μαζί

  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

   

  'Ανοιξη 2020


  Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση στο χειμερινό σεμινάριο δημιουργικής γραφής, με πολλή χαρά σας ανακοινώνουμε πως ξεκινάει νέος κύκλος για αρχάριους. Την ομάδα συντονίζει η βραβευμένη συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου. Ο ι αρχάριοι θα παρακολουθήσουν δέκα συναντήσεις διάρκειας 2,5 ωρών η καθεμία, όπου θα έρθουν σε επαφή με εμβληματικά κείμενα της ξένης κι ελληνικής λογοτεχνίας και θα πειραματιστούν δημιουργικά με διάφορα πεζογραφικά είδη με έμφαση στη μικρή φόρμα (διήγημα, μικροδιήγημα, μπονζάι).

  Θα εξοικειωθείτε με τις βασικές αρχές της αφηγηματολογίας, όπως τα διαφορετικά είδη αφηγητή, την οπτική γωνία/εστίαση ενώ θα εξεταστούν  και τεχνικές που αφορούν στο χρόνο της αφήγησης, (αναδρομή, παρέκβαση, πρόληψη, εγκιβωτισμός κ ά.).

   

  Στη διάρκεια των συναντήσεων,  τα μέλη θα καλούνται ενίοτε να γράφουν σύντομες ασκήσεις, ενώ θα έχουν και κάποια εργασία για το σπίτι, την οποία θα παρουσιάζουν στην επόμενη συνάντηση.  Συζητώντας για τα κείμενα της ομάδας αλλά και με τη συνδρομή κειμένων συναφών με την εκάστοτε θεματική ενότητα, θα ασκηθεί η κρίση των μελών και θα οξυνθεί το αισθητικό τους κριτήριο. Στόχος μας είναι με το τέλος και των δύο κύκλων, οι συμμετέχοντες να έχουν ήδη στα χέρια τους τα βασικά εκφραστικά εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την προσωπική τους πορεία στο χώρο της ανάγνωσης και της γραφής και, όσοι το επιθυμούν, να κάνουν το πρώτο τους βήμα στην παραγωγή λογοτεχνικού έργου. 

  Μοναδικό προαπαιτούμενο η αγάπη σας για τη λογοτεχνία...

   

  Διάρκεια κύκλου: 10 συναντήσεις, δυόμιση ωρών η καθεμία

   

  Ημέρες και ώρες συναντήσεων

  Α. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

  Πέμπτη 18:00-20:30  ( 12 ΜΑΡΙΟΥ - 2, 9 & 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 7, 14, 21 & 28 ΜΑΙΟΥ - 4 &11 ΙΟΥΝΙΟΥ ) 

   

   

  Κόστος συμμετοχής: 275€ 

   

  Τρόποι πληρωμής

  • Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με επιπλέον έκπτωση 5% πριν από την έναρξη των μαθημάτων (Τράπεζα Πειραιώς αριθμ. λογ/μού: 5054030983387, IBANGR48 0172 0540 0050 5403 0983 387. Στα στοιχεία της κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και η λέξη ΕΝΗΛΙΚΕΣ)

  • Σε δύο ισόποσες δόσεις στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (1η δόση πριν από την έναρξη των μαθημάτων, 2η δόση στο έκτο μάθημα)

  • Με πιστωτική κάρτα έως και 6 άτοκες δόσεις στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά (εξαιρούνται οι κάρτες American Express και Εθνική).

   

  Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στο culture@evripidis.gr

    

  Λίγα λόγια για την Έλενα Μαρούτσου

   

  Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες στο University of Reading στην Αγγλία. Έκτοτε εργάζεται ως εκπαιδευτικός, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Λογοτεχνία στη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδη», συντονίζει τις λέσχες ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στο Χαλάνδρι» και «Ευριπίδης στην Κηφισιά». Έχει πολύχρονη εμπειρία στη διεξαγωγή εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, τόσο για ενηλίκους όσο και για παιδιά. Ως κριτικός λογοτεχνίας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Ελευθεροτυπία, με την Bookpress καθώς και με το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr.  Επί του παρόντος βιβλιοκρισίες της δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών. Κυκλοφορούν τα εξής λογοτεχνικά της έργα: Του ύψους και του βάθους, μικρές ιστορίες (αφηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Οι προδοσίες των ονομάτων (διηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Μεταξύ συρμού και αποβάθρας (μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτης – απέσπασε το βραβείο μυθιστορήματος Athens Prize forLiterature από το περ. Δε-κατα), Το Νόημα (νουβέλα, εκδ. Κέδρος) και Οι χυδαίες ορχιδέες(διηγήματα, εκδ. Κίχλη- υποψήφιο για το βραβείο του Αναγνώστη και το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών), Δύο (μυθιστόρημα εκδ. Κίχλη)

1 2 3

5 άρθρα