Εκτεταμένη αναζήτηση

Blog

 • Επάνοδος των συναντήσεων της Λέσχης Ανάγνωσης!

  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τις βιβλιοφιλικές συναντήσεις μας!

  Λέσχη Ανάγνωσης στον Ευριπίδη στη Στοά

   

  Αγαπητά μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Ευριπίδη στη Στοά,

  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως επανέρχονται οι βιβλιοφιλικές μας συναντήσεις, τηρώντας βέβαια τους κανόνες που επιβάλλει η επάνοδος στην κανονικότητα.

  Έτσι, η λέσχη θα χωριστεί σε δύο ομάδες, η πρώτη εκ των οποίων θα προσέρχεται στον προβλεπόμενο χώρο του βιβλιοπωλείου στις 6μμ και θα αποχωρεί στις 7μμ ενώ η επόμενη θα συναντιέται 7.15-8.15μμ. Στο ενδιάμεσο τέταρτο της ώρας ο χώρος θα καθαρίζεται και θα απολυμαίνεται. Η πρώτη μας συνάντηση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 12 Ιουνίου όπου θα συζητήσουμε το βιβλίο του Κων/νου Τζαμιώτη με τίτλο "Σε ποιον ανήκει η κόλαση" (εκδ. Μεταίχμιο). Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το πρόσφατα εκδοθέν μυθιστόρημα της συντονίστριάς μας, Έλενας Μαρούτσου, με τίτλο "Θηριόμορφοι" (εκδ. Πόλις).

  Υπολείπεται μια συνάντηση για να συμπληρωθεί ο αριθμός που είχαμε εξαγγείλει και αυτή θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

   

  Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε απαντώντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (pr@evripidis.gr) και ΟΧΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ σε ποια από τις δύο ομάδες μπορείτε να συμμετάσχετε.

  Ευχαριστούμε πολύ Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στη Στοά

   

   

  Λέσχη ανάγνωσης στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

   

  Αγαπητά μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Ευριπίδη στην Κηφισιά,

  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τις βιβλιοφιλικές συναντήσεις μας, τηρώντας βέβαια τους κανόνες που υπαγορεύει η επάνοδος στην κανονικότητα.

  Έτσι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η λέσχη θα χωρισθεί σε δύο ομάδες, η πρώτη εκ των οποίων θα συγκεντρωθεί στον προβλεπόμενο χώρο του βιβλιοπωλείου στις 6-7μμ και η επόμενη στις 7.15-8.15. Στο ενδιάμεσο τέταρτο της ώρας ο χώρος θα καθαρίζεται και θα απολυμαίνεται. Η πρώτη μας συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, όπου θα συζητήσουμε το βιβλίο της Ροζίτας Σπινάσα με τίτλο "Σπόροι για φύτεμα" (εκδ. Κέδρος). Η επόμενη συνάντηση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 29 Ιουνίου όπου θα συζητήσουμε το πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο της συντονίστριας της λέσχης μας, Έλενας Μαρούτσου, με τίτλο "Θηριόμορφοι (εκδ. Πόλις).

  Η υπολειπόμενη συνάντηση (ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός που είχαμε εξαγγείλει) θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο.

   

  Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε απαντώντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (pr@evripidis.gr) και ΟΧΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ, σε ποια από τις δύο ομάδες μπορείτε να συμμετάσχετε.

  Ευχαριστούμε πολύ, Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά

 • Παράταση εγγραφών στο σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής αρχαρίων

  Παράταση εγγραφών στο σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής αρχαρίων

  Δημιουργική Γραφή: Και πάλι μαζί

  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

   

  'Ανοιξη 2020


  Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση στο χειμερινό σεμινάριο δημιουργικής γραφής, με πολλή χαρά σας ανακοινώνουμε πως ξεκινάει νέος κύκλος για αρχάριους. Την ομάδα συντονίζει η βραβευμένη συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου. Ο ι αρχάριοι θα παρακολουθήσουν δέκα συναντήσεις διάρκειας 2,5 ωρών η καθεμία, όπου θα έρθουν σε επαφή με εμβληματικά κείμενα της ξένης κι ελληνικής λογοτεχνίας και θα πειραματιστούν δημιουργικά με διάφορα πεζογραφικά είδη με έμφαση στη μικρή φόρμα (διήγημα, μικροδιήγημα, μπονζάι).

  Θα εξοικειωθείτε με τις βασικές αρχές της αφηγηματολογίας, όπως τα διαφορετικά είδη αφηγητή, την οπτική γωνία/εστίαση ενώ θα εξεταστούν  και τεχνικές που αφορούν στο χρόνο της αφήγησης, (αναδρομή, παρέκβαση, πρόληψη, εγκιβωτισμός κ ά.).

   

  Στη διάρκεια των συναντήσεων,  τα μέλη θα καλούνται ενίοτε να γράφουν σύντομες ασκήσεις, ενώ θα έχουν και κάποια εργασία για το σπίτι, την οποία θα παρουσιάζουν στην επόμενη συνάντηση.  Συζητώντας για τα κείμενα της ομάδας αλλά και με τη συνδρομή κειμένων συναφών με την εκάστοτε θεματική ενότητα, θα ασκηθεί η κρίση των μελών και θα οξυνθεί το αισθητικό τους κριτήριο. Στόχος μας είναι με το τέλος και των δύο κύκλων, οι συμμετέχοντες να έχουν ήδη στα χέρια τους τα βασικά εκφραστικά εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την προσωπική τους πορεία στο χώρο της ανάγνωσης και της γραφής και, όσοι το επιθυμούν, να κάνουν το πρώτο τους βήμα στην παραγωγή λογοτεχνικού έργου. 

  Μοναδικό προαπαιτούμενο η αγάπη σας για τη λογοτεχνία...

   

  Διάρκεια κύκλου: 10 συναντήσεις, δυόμιση ωρών η καθεμία

   

  Ημέρες και ώρες συναντήσεων

  Α. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

  Πέμπτη 18:00-20:30  ( 12 ΜΑΡΙΟΥ - 2, 9 & 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 7, 14, 21 & 28 ΜΑΙΟΥ - 4 &11 ΙΟΥΝΙΟΥ ) 

   

   

  Κόστος συμμετοχής: 275€ 

   

  Τρόποι πληρωμής

  • Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με επιπλέον έκπτωση 5% πριν από την έναρξη των μαθημάτων (Τράπεζα Πειραιώς αριθμ. λογ/μού: 5054030983387, IBANGR48 0172 0540 0050 5403 0983 387. Στα στοιχεία της κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και η λέξη ΕΝΗΛΙΚΕΣ)

  • Σε δύο ισόποσες δόσεις στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (1η δόση πριν από την έναρξη των μαθημάτων, 2η δόση στο έκτο μάθημα)

  • Με πιστωτική κάρτα έως και 6 άτοκες δόσεις στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά (εξαιρούνται οι κάρτες American Express και Εθνική).

   

  Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στο culture@evripidis.gr

    

  Λίγα λόγια για την Έλενα Μαρούτσου

   

  Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες στο University of Reading στην Αγγλία. Έκτοτε εργάζεται ως εκπαιδευτικός, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Λογοτεχνία στη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδη», συντονίζει τις λέσχες ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στο Χαλάνδρι» και «Ευριπίδης στην Κηφισιά». Έχει πολύχρονη εμπειρία στη διεξαγωγή εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, τόσο για ενηλίκους όσο και για παιδιά. Ως κριτικός λογοτεχνίας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Ελευθεροτυπία, με την Bookpress καθώς και με το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr.  Επί του παρόντος βιβλιοκρισίες της δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών. Κυκλοφορούν τα εξής λογοτεχνικά της έργα: Του ύψους και του βάθους, μικρές ιστορίες (αφηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Οι προδοσίες των ονομάτων (διηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Μεταξύ συρμού και αποβάθρας (μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτης – απέσπασε το βραβείο μυθιστορήματος Athens Prize forLiterature από το περ. Δε-κατα), Το Νόημα (νουβέλα, εκδ. Κέδρος) και Οι χυδαίες ορχιδέες(διηγήματα, εκδ. Κίχλη- υποψήφιο για το βραβείο του Αναγνώστη και το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών), Δύο (μυθιστόρημα εκδ. Κίχλη)

1 2 3 4

8 άρθρα