Εκτεταμένη αναζήτηση

Blog

 • Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για εφήβους-Β

  Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Α' κύκλου, το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για εφήβους επιστρέφει στον Ευριπίδη στην Κηφισιά!

  Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για εφήβους επιστρέφει!

   

  «Ε, ναι λοιπόν γράφω!» Β’ κύκλος

  Ο μεγάλος ενθουσιασμός των παιδιών που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής και η χαρά τους για μάθηση και δημιουργία μάς επιβάλλει την έναρξη του β’ κύκλου δημιουργικής γραφής για εφήβους!

   

  Έχεις στα συρτάρια σου ή στον υπολογιστή σου μισοτελειωμένες ιστορίες; Γράφεις στιχάκια, φτιάχνεις κόμικ, σενάρια, θεατρικά έργα ή ονειρεύεσαι να λες τις ιστορίες σου από το δικό σου blog; Θέλεις να εκφραστείς με λέξεις θυμωμένες, ονειροπόλες, φευγάτες, τρελές, βαριεστημένες, βιαστικές, λέξεις μαχαίρια ή λέξεις που σώζουν; Τα πάντα μπορείς να κάνεις με τις λέξεις. Χίλιες ζωές να ζήσεις και άλλους τόσους εαυτούς να ανακαλύψεις.

  Τα αγαπημένα σου διαβάσματα και ακούσματα θα τα φέρουμε στο τραπέζι για να μας εμπνεύσουν. Από κοντά και τα βιβλία, οι ιστορίες, τα ποιήματα και τα τραγούδια των συγγραφέων και ποιητών που αγάπησες.

  Αν είσαι, λοιπόν, έφηβος ή έφηβη από 11 ως 15 ετών και έχεις κέφι να γράψεις, έλα στην ομάδα της δημιουργικής γραφής «Ε, ναι λοιπόν γράφω», στον Ευριπίδη στην Κηφισιά. Μια ομάδα σκέψης, ανάγνωσης, γραφής και ακρόασης, σχεδιασμένη ειδικά για ανήσυχους εφήβους!

   

  Σχεδιασμός εργαστηρίου και συντονισμός:

  • Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας

  • Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου, φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της δημιουργικής γραφής στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα.

   

  Ημέρες και ώρες συνάντησης:

  Σάββατο 10:30-12:00

  9/2, 23/2, 16/3, 6/4, 13/4, 4/5, 18/5

   

  Κόστος συμμετοχής: 100 € (10% έκπτωση για αδέρφια)

  • Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με επιπλέον έκπτωση 5% πριν από την έναρξη των μαθημάτων (Τράπεζα Πειραιώς αριθμ. λογ/μού: 5054030983387, IBAN: GR48 0172 0540 0050 5403 0983 387. Στα στοιχεία της κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και η λέξη ΕΦΗΒΟΙ)

  • Με πιστωτική κάρτα έως και 6 άτοκες δόσεις στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά (εξαιρούνται οι κάρτες American Express και Εθνική).

   

  Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  Διάθεση να γράψεις και να μοιραστείς με την ομάδα βιβλία, κόμικς, ιστορίες, ποιήματα ή τραγούδια που αγάπησες.

  Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στο culture@evripidis.gr

   

  Η Ελένη Σβορώνου είναι συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας. Βιβλία της έχουν αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά ("Ο Ψαροντουφεκάς", "Το πάτημα του Έλληνα", "Η μπαλάντα της Ζηνοβίας"¨) και έχουν συμπεριληφθεί στις μικρές λίστες των λογοτεχνικών βραβείων του "Αναγνώστη", του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων. Συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής για ενήλικες αλλά και για παιδιά και εφήβους. Αρθρογραφεί στο περιοδικό "Αναγνώστης" παρουσιάζοντας παιδικά και εφηβικά βιβλία. Έχοντας σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με ειδίκευση στη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, εργάζεται στο WWF Ελλάς ως υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

   

  Η Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου, με σπουδές στην Ιστορία-Αρχαιολογία στην Αθήνα και στην Ιστορία Τέχνης στη Louvain-la-Neuve στο Βέλγιο, εργάζεται ως Φιλόλογος στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στο Καλλιτεχνικό Σχολείο του Γέρακα οργάνωνε και εμψύχωνε επί δέκα συναπτά έτη (2006-2016) ένα Λογοτεχνικό Εργαστήριο, όπου δίδαξε Δημιουργική Γραφή σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Έχει συγγράψει, με ανάθεση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τον Οδηγό Διδασκαλίας Δημιουργικής Γραφής για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία (2015). Από το 2016 εργάζεται ως Εκπαιδεύτρια Ελληνικού Γραμματισμού σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αθήνα. Παράλληλα, έχει ειδικευτεί στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας και για μια τριετία (2001-2004) δίδαξε ως Λέκτορας την Νέα Ελληνική στο τμήμα της Κλασικής Φιλολογίας του Παν/μίου Complutense της Μαδρίτης.

 • Νέο τμήμα αρχαρίων Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες

  Το Εργαστήρι δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Έλενα Μαρούτσου επιστρέφει τον Οκτώβριο στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

  Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής στον Ευριπίδη στην Κηφισιά

  Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 στον Ευριπίδη στην Κηφισιά. Η μακροχρόνια εμπειρία της Έλενας Μαρούτσου στη διδασκαλία της δημιουργικής γραφής, τα φιλολογικά της εφόδια αλλά και η πολύχρονη συνεργασία της με τα βιβλιοπωλεία μας αποτέλεσαν εγγύηση για το νέο αυτό βήμα που ξεκινήσαμε από κοινού.

   

  Δημιουργική Γραφή: Και πάλι μαζί

  Μετά από δύο εξαιρετικά επιτυχημένες χρονιές, το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με συντονίστρια τη βραβευμένη συγγραφέα Έλενα Μαρούτσου επιστρέφει τον Οκτώβριο με ένα νέο τμήμα αρχαριών.

  Η ομάδα θα παρακολουθήσει δέκα συναντήσεις όπου τα μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εμβληματικά κείμενα της ξένης κι ελληνικής λογοτεχνίας και να πειραματιστούν με διάφορα λογοτεχνικά είδη που κυμαίνονται από τον ποιητικό μέχρι τον καθαρά πεζογραφικό λόγο. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα λαμβάνουν χώρα: ανάγνωση ποικίλων κειμένων, ανάλυση και εφαρμογή διαφόρων αφηγηματικών τεχνικών, σύντομες γραπτές ασκήσεις καθώς και μια πρώτη απόπειρα κριτικής αποτίμησης καθώς τα μέλη της ομάδας θα εξοικειώνονται με βασικές αρχές της θεωρίας της λογοτεχνίας και θα οξύνεται το αισθητικό τους κριτήριο.  

  Στόχος μας είναι με το τέλος αυτού του κύκλου, οι συμμετέχοντες να έχουν ήδη στα χέρια τους τα βασικά εκφραστικά εργαλεία που θα τους επιτρέψουν είτε να συνεχίσουν την προσωπική τους πορεία στο χώρο της ανάγνωσης και της γραφής είτε να προχωρήσουν στον δεύτερο κύκλο, που θα εστιάσει στη μικρή φόρμα, με έμφαση στο διήγημα, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να κάνουν το πρώτο τους βήμα στην παραγωγή λογοτεχνικού έργου.

  Μοναδικό προαπαιτούμενο η αγάπη σας για τη λογοτεχνία...

   

  Διάρκεια κύκλου: 10 συναντήσεις, δυόμιση ωρών η καθεμία

  Ημέρες και ώρες συναντήσεων

  Τρίτη 18:00-20:30 (8/10, 22/10, 5/11, 19/11, 3/12, 17/12, 7/1, 21/1, 4/2, 18/2)

  Πρώτη συνάντηση γνωριμίας: Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 18.00 (Ευριπίδης στην Κηφισιά, Λ. Κηφισίας 310, 3ος όροφος αίθουσα σεμιναρίων)  

   

  Κόστος συμμετοχής: 275€ 

  Τρόποι πληρωμής

  • Καταβολή του ποσού εφάπαξ στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, με επιπλέον έκπτωση 5% πριν από την έναρξη των μαθημάτων (Τράπεζα Πειραιώς αριθμ. λογ/μού: 5054030983387, IBAN: GR48 0172 0540 0050 5403 0983 387. Στα στοιχεία της κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και η λέξη ΕΝΗΛΙΚΕΣ)
  • Σε δύο ισόποσες δόσεις στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (1η δόση πριν από την έναρξη των μαθημάτων, 2η δόση στο έκτο μάθημα)
  • Με πιστωτική κάρτα έως και 6 άτοκες δόσεις στα ταμεία του Ευριπίδη στην Κηφισιά (εξαιρούνται οι κάρτες American Express και Εθνική).

   

  Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στο culture@evripidis.gr

   

  Λίγα λόγια για την Έλενα Μαρούτσου

   

  Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες στο University of Reading στην Αγγλία. Έκτοτε εργάζεται ως εκπαιδευτικός, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Λογοτεχνία στη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδη», συντονίζει τις λέσχες ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στο Χαλάνδρι» και «Ευριπίδης στην Κηφισιά». Έχει πολύχρονη εμπειρία στη διεξαγωγή εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, τόσο για ενηλίκους όσο και για παιδιά. Ως κριτικός λογοτεχνίας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Ελευθεροτυπία, με την Bookpress καθώς και με το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr.  Επί του παρόντος βιβλιοκρισίες της δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών. Κυκλοφορούν τα εξής λογοτεχνικά της έργα: Του ύψους και του βάθους, μικρές ιστορίες (αφηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Οι προδοσίες των ονομάτων (διηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Μεταξύ συρμού και αποβάθρας (μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτης – απέσπασε το βραβείο μυθιστορήματος Athens Prize for Literature από το περ. Δε-κατα), Το Νόημα (νουβέλα, εκδ. Κέδρος) και Οι χυδαίες ορχιδέες (διηγήματα, εκδ. Κίχλη- υποψήφιο για το βραβείο του Αναγνώστη και το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών). Υπό έκδοση βρίσκεται το τελευταίο της μυθιστόρημα Δύο.

   

 • Οι Λέσχες Ανάγνωσης επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο στον Ευριπίδη!

  Λέσχες ανάγνωσης με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Έλενα Μαρούτσου στο Χαλάνδρι και στην Κηφισιά

  ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ


  Διαβάζουμε βιβλία, μιλάμε για βιβλία... Λέσχη Ανάγνωσης ονομάζεται μια ομάδα αναγνωστών που συναντιέται συστηματικά, για να συζητήσει βιβλία που διάβασαν τα μέλη της, ύστερα από κοινή τους συμφωνία.
  Στόχος είναι η επιστροφή στα βιβλία. Η ενασχόληση μ’ ένα βιβλίο δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι μοναχικό. Το βιβλίο γίνεται θέμα συζήτησης μιας παρέας, μιας ομάδας. Το συναίσθημα που δημιουργεί η ανάγνωση ενός βιβλίου εξωτερικεύεται και από υπόθεση ενός γίνεται υπόθεση της ομάδας.
  Όλοι όσοι αγαπούν το διάβασμα και θέλουν να μοιραστούν το ταξίδι της ανάγνωσης μπορούν να συμμετέχουν σε μια Λέσχη Ανάγνωσης.
   
   

  Οι λέσχες ανάγνωσης των βιβλιοπωλείων Ευριπίδη θα λειτουργήσουν και πάλι από Σεπτέμβρη καλώντας τα παλαιά εκλεκτά μέλη αλλά και νέα να συμμετάσχουν στις μηνιαίες μας συναντήσεις.

  Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, θα διαβάσουμε σύγχρονους έλληνες και ξένους πεζογράφους, καλώντας όποτε αυτό είναι εφικτό τον συγγραφέα στη συζήτηση. Έμφαση θα δοθεί στη θεματική «Χρόνος και λογοτεχνία» όπου θα δούμε πώς διάφοροι συγγραφείς έχουν εντάξει το μείζον θέμα του χρόνου στο έργο τους ενώ τη γκάμα των επιλογών μας θα πλουτίσουν και άλλα θέματα του ενδιαφέροντος των μελών.

  Τη συζήτηση θα συντονίζει –όπως πάντα- η Έλενα Μαρούτσου, βραβευμένη συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και εκλεκτή συνεργάτιδα των βιβλιοπωλείων μας.

  Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο culture@evripidis.gr


  Λέσχη Ανάγνωσης στον Ευριπίδη στη Στοά

  Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται η πολύ επιτυχημένη λέσχη ανάγνωσης στον Ευριπίδη στη Στοά με συντονίστρια την  Έλενα Μαρούτσου. Τα μέλη της αναγνωστικής παρέας, κατά τη διάρκεια των δέκα συναντήσεων από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2020, θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, να συζητήσουν και να “ταξιδέψουν” μέσα από ξεχωριστά βιβλία με θέμα «Λογοτεχνία και χρόνος».

   

  ΣυντονίστριαΈλενα Μαρούτσου, συγγραφέας
  Θεματική: «Λογοτεχνία και χρόνος»

  Ημέρα και ώρα συναντήσεων: Παρασκευή, 18:30-20:30

  Οι ημερομηνίες συναντήσεων:


  Συνάντηση γνωριμίας για παλιά και νέα μέλη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στις 18:30

  Παρασκευή 11 Οκτωβρίου: "Εκεί που ζούμε" Χρίστος Κυθρεώτης, εκδόσεις Πατάκη

  Παρασκευή 8 Νοεμβρίου

  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

  Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

  Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου

  Παρασκευή 13 Μαρτίου

  Παρασκευή 17 Απριλίου

  Παρασκευή 8 Μαΐου

  Παρασκευή 12 Ιουνίου


  Λέσχη ανάγνωσης στον Ευριπίδη στην Κηφισιά


  Και στον Ευριπίδη στην Κηφισιά το αναγνωστικό ταξίδι συνεχίζεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά με την Έλενα Μαρούτσου. Με θέμα τη Σύγχρονη Ελληνική πεζογραφία, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν και να συζητήσουν ξεχωριστά βιβλία σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων.

   

  Συντονίστρια: Έλενα Μαρούτσου, συγγραφέας

  Θεματική: «Σύγχρονη Ελληνική πεζογραφία»

  Ημέρα και ώρα συναντήσεων: Δευτέρα 18:00-20:00

  Ημερομηνίες συναντήσεων:

   

  Συνάντηση γνωριμίας για παλιά και νέα μέλη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, στις 18:00

  Δευτέρα 14 Οκτωβρίου: "Ιστορίες του Χαλ" Γιώργος Μητάς, εκδόσεις Κίχλη

  Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 

  Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

  Δευτέρα 13 Ιανουαρίου

  Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

  Δευτέρα 9 Μαρτίου

  Δευτέρα 20 Απριλίου

  Δευτέρα 11 Μαΐου

  Δευτέρα 8 Ιουνίου

   

   

  Κόστος συμμετοχής: 60 € τη σεζόν
  Καταβολή συνδρομής έως τη συνάντηση Νοεμβρίου 
  Όλα τα ενεργά μέλη έχουν έκπτωση 20% στις αγορές των βιβλίων που έχουν επιλεχθεί από τη λέσχη και θα συζητηθούν στο πλαίσιό της.
  Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά  στο culture@evripidis.gr
   
     

  Λίγα λόγια για την Έλενα Μαρούτσου

   

   

  Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες στο University of Reading στην Αγγλία. Έκτοτε εργάζεται ως εκπαιδευτικός, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Λογοτεχνία στη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδη», συντονίζει τις λέσχες ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στο Χαλάνδρι» και «Ευριπίδης στην Κηφισιά». Έχει πολύχρονη εμπειρία στη διεξαγωγή εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, τόσο για ενηλίκους όσο και για παιδιά. Ως κριτικός λογοτεχνίας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Ελευθεροτυπία, με την Bookpress καθώς και με το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr.  Επί του παρόντος βιβλιοκρισίες της δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών. Κυκλοφορούν τα εξής λογοτεχνικά της έργα: Του ύψους και του βάθους, μικρές ιστορίες (αφηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Οι προδοσίες των ονομάτων (διηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Μεταξύ συρμού και αποβάθρας (μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτης – απέσπασε το βραβείο μυθιστορήματος Athens Prize for Literature από το περ. Δε-κατα), Το Νόημα (νουβέλα, εκδ. Κέδρος) και Οι χυδαίες ορχιδέες (διηγήματα, εκδ. Κίχλη- υποψήφιο για το βραβείο του Αναγνώστη και το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών). Υπό έκδοση βρίσκεται το τελευταίο της μυθιστόρημα Δύο.

 • Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης

  Η ιδέα γεννήθηκε το 2005, στα πλαίσια μιας διαρκούς προσπάθειας των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης να φέρουν τους μικρούς αναγνώστες πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου.

  Λίγα λόγια για την Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος... 

  Η Παιδική Βιβλιοθήκη άνοιξε τον Απρίλιο του 2005 και είναι παράρτημα της βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Στεγάζεται στον παλιό σταθμό του τρένου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας 'Aννας. Η ανακαίνιση και η άρτια διαμόρφωση του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου είναι αποκλειστική δωρεά των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης, που εξακολουθούν να τη στηρίζουν οικονομικά και ηθικά. Η Παιδική Βιβλιοθήκη είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίμη Βασιλόπουλου.

  Τι είναι ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης

  Η ιδέα του Μαραθωνίου Παιδικής Ανάγνωσης γεννήθηκε το 2005, στα πλαίσια μιας διαρκούς προσπάθειας των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης να φέρουν τους μικρούς αναγνώστες πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου. Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε ένθερμους οπαδούς το Δήμο Χαλανδρίου, το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο και την Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος (Βραβείο 2013 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ, και 2 φορές υποψήφια για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren). Με την υποστήριξή τους ο πρώτος Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης διεξήχθη τη σχολική χρονιά 2005-2006.

  Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού, που διαβάζουν προτεινόμενα βιβλία (από τις βιβλιοθηκονόμους και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Χαλανδρίου) και βραβεύονται στη συνέχεια για τη συμμετοχή τους.

  Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η προώθηση της ανάγνωσης στα παιδιά του δημοτικού, καθώς και η ενίσχυση της δημιουργικότητας με αφετηρία το καλό βιβλίο. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με δημιουργικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως παρουσιάσεις των προτεινόμενων βιβλίων στην παιδική βιβλιοθήκη και στα σχολεία, διαδραστικά παιχνίδια με τα βιβλία της βιβλιοθήκης και άλλες δράσεις που βοηθούν στη διαμόρφωση της αναγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών.

  Το πρόγραμμα υποστηρίζουν με τις προσφορές τους κάθε χρόνο oι εκδότες προσφέροντας βιβλία, συγγραφείς και εικονογράφους για εκδηλώσεις και τα μεγάλα δώρα στο τέλος.

   

   

  13 χρόνια Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»

  13 χρόνια Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης

  Για 13η χρονιά συνεχίστηκε το ετήσιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «που πραγματοποιείται στον Δήμο Χαλανδρίου και διοργανώνεται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος», σε συνεργασία με τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης από το 2005. Ο Μαραθώνιος έχει ως στόχο την καλλιέργεια της σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και στο επίκεντρό του βρίσκονται η χαρά και η απόλαυση της ανάγνωσης.

  Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το έντυπο με τα βιβλία που επιλέχθησαν από τις βιβλιοθηκονόμους της Παιδικής Βιβλιοθήκης Μίμης Βασιλόπουλος και που πρέπει να διαβάσουν οι μαθητές που θα συμμετάσχουν - ά φάση διαγωνισμού.

  Η γιορτή έναρξης του 13ου Μαραθωνίου θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 12.00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος.

  Πληροφορίες:

  Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου

  Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18, 152 32 Χαλάνδρι

  Τ 210 6820464 Ε vivliothiki@halandri.gr

  Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»

  Παλαιολόγου, Αβέρωφ & Σόλωνος, 152 32 Χαλάνδρι

  Τ | F 210 6801654 E mvaslib@otenet.gr paidiki.vivliothiki@halandri.gr

 • Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος

  Η Παιδική Βιβλιοθήκη άνοιξε τον Απρίλιο του 2005 και είναι παράρτημα της βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου.

  Η Παιδική Βιβλιοθήκη άνοιξε τον Απρίλιο του 2005 και είναι παράρτημα της βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Στεγάζεται στον παλιό σταθμό του τρένου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Aννας.

  Η ανακαίνιση και η άρτια διαμόρφωση του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου είναι αποκλειστική δωρεά των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης, που εξακολουθούν να τη στηρίζουν ηθικά και οικονομικά.

  Η Παιδική Βιβλιοθήκη διοργανώνει εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη και διάδοση της αναγνωσιμότητας, στα παιδιά και τους νέους, όπως: ξεναγήσεις και γνωριμία με το υλικό και τις υπηρεσίες της μέσα από διαδραστικά προγράμματα, επισκέψεις συγγραφέων/εικονογράφων στα σχολεία και στην παιδική βιβλιοθήκη, Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης (από το 2005), ώρες παραμυθιού με αφήγηση και δραματοποίηση για πολύ μικρά παιδιά (2-5 ετών) και για μεγαλύτερα (από 6 ετών), ομάδες ανάγνωσης λογοτεχνικών κειμένων για εφήβους, παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικά εργαστήρια, και καλοκαιρινές δράσεις στην παιδική βιβλιοθήκη και στη Ρεματιά Χαλανδρίου.

  Στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης με βιβλία συμβάλλουν και οι εκδοτικοί οίκοι, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς. Σ’ αυτή στεγάζεται πλέον όλο το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου και σήμερα φιλοξενεί περισσότερους από 8.000 τίτλους βιβλίων στη συλλογή της. Η Παιδική Βιβλιοθήκη είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίμη Βασιλόπουλου (Σόλωνος, Αβέρωφ και Παλαιολόγου, Χαλάνδρι, 210 6801654)