Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου: "Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα" του Αρη Ραδιόπουλου

Παρουσίαση βιβλίου: "Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα" του Αρη Ραδιόπουλου

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου: "Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα" του Αρη Ραδιόπουλου

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019 19:00

Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Παρουσίαση βιβλίου

Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα

Αρης Ραδιόπουλος

Η πορεία της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών από το 1945 μέχρι σήμερα. 

Ντοκουμέντα που αφορούν τη μηχανορραφία του Κατοχικού Δανείου, ενός προμελετημένου, συνειδητού εγκλήματος σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων.  Από 100.000 σελίδες αρχειακού υλικού επελέγησαν 450 ιδιαίτερα σημαντικές, οι περισσότερες από τις οποίες δίνονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.  Η έρευνα αυτή μπορεί να συμβάλει στην ουσιαστική βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων, στον βαθμό που θα βοηθήσει και τη γερμανική πλευρά να κατανοήσει το μέγεθος της αδικίας που προκάλεσε ο συνδυασμός των εγκλημάτων της γερμανικής Κατοχής με την άρνηση της μεταπολεμικής Γερμανίας να αντιμετωπίσει ουσιαστικά την ευθύνη της για την οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή που επέφερε στην Ελλάδα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και οι Στέλιος Περράκης, Ομοτ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Πληρεξούσιος της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο στην υπόθεση Γερμανία/Ιταλίας, Ελλάδα παρεμβαίνουσα και Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Ηλείας, πρώην υπουργός Πολιτισμού.

Θα συντονίσει τη συζήτηση η Δέσποινα Κονταράκη, Αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

 

 

Εκδόσεις Νεφέλη

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση