Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου: "1909: Η μετάβαση της Ελλάδας στον 20ό αιώνα" του Σωτήρη Ριζά (Ακυρώθηκε)

Παρουσίαση βιβλίου: "1909: Η μετάβαση της Ελλάδας στον 20ό αιώνα" του Σωτήρη Ριζά (Ακυρώθηκε)

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου: "1909: Η μετάβαση της Ελλάδας στον 20ό αιώνα" του Σωτήρη Ριζά (Ακυρώθηκε)

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019 19:00

Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310)

Ακυρώθηκε!

 

Παρουσίαση βιβλίου

1909: Η μετάβαση της Ελλάδας στον 20ό αιώνα

Σωτήρης Ριζάς

Το 1909 σηματοδότησε την είσοδο της Ελλάδας στον 20ό αιώνα.

Το στρατιωτικό κίνημα που πραγματοποιήθηκε στο Γουδί ήταν συνέπεια του άγχους ότι η χώρα, απροετοίμαστη και αδύναμη, έχανε τις εξελίξεις, υστερούσε έναντι των ανταγωνιστών της, των Μεγάλων Δυνάμεων και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη διέξοδο πρότεινε ο Ελευθέριος Βενιζέλος ο οποίος κλήθηκε να δώσει συγκεκριμένο περιεχόμενο στην Ανόρθωση.

Οι μεταρρυθμίσεις του Βενιζέλου σηματοδότησαν μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας και παρά την έλευση του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εθνικού Διχασμού η Ελλάδα ήταν πια μέρος του ευρωπαϊκού 20ού αιώνα.

Ο Σωτήρης Ριζάς θα μας παρουσιάσει το νέο του βιβλίο σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό.

Εκδόσεις Μεταίχμιο


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Σωτήρης Ριζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου το 1992. Είναι Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών και έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Μεταξύ άλλων, έχει εκδώσει τα: Παρατάξεις και κόμματα στη μεταπολεμική Ελλάδα (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2016), Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας: Ο Βενιζέλος, ο αντιβενιζελισμός και η Μικρά Ασία (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2015), Απ' την απελευθέρωση στον Εμφύλιο (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2011), Μεγάλοι Έλληνες: Κωνσταντίνος Καραμανλής (Σκάι, 2009), Η ελληνική πολιτική μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο: κοινοβουλευτισμός και δικτατορία (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2008

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση