Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση παιδικού βιβλίου: "Εγώ το ξωτικό" της Μαριβίτα Γραμματικάκη

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου: "Εγώ το ξωτικό" της Μαριβίτα Γραμματικάκη

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου:

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου: "Εγώ το ξωτικό" της Μαριβίτα Γραμματικάκη

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019 12:00

Ευριπίδης στην Κηφισιά (Κηφισίας 310)

Εκδήλωση για παιδιά από 3 ετών


Εγώ το ξωτικό

Μαριβίτα Γραμματικάκη

 

Πώς είναι, άραγε, η ζωή ενός ξωτικού; Είναι πράγματι υπέροχη, γεμάτη αστερόσκονη, παιχνίδια, καραμέλες και σοκολατένια κέικ, ταξίδια με έλκηθρα πάνω στους πάγους και χιλιάδες ζαχαρωτά; Αν θέλετε να μάθετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την ιστορία του Ντελφ, ενός μοναδικού ξωτικού που θα το λατρέψετε!

Ο Ντελφ αφηγείται την ιστορία του από το δάσος των Χριστουγέννων, εκεί όπου έρχεται κάθε χρόνο ο σάκος με τα γράμματα των παιδιών και μπαίνουν μπρος οι μηχανές σαν ένα τεράστιο εργοστάσιο παιχνιδιών. Όμως την τελευταία νύχτα που όλα πρέπει να είναι έτοιμα, ένα γκρινιάρικο ξωτικό θα σταματήσει τις μηχανές… Τι δώρα θα μοιράσει ο Αϊ-Βασίλης;

 

Ελάτε να απολαύσουμε μία όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία από την συγγραφέα Μαριβίτα Γραμματικάκη για όλους εκείνους που πιστεύουν στην αγάπη των Χριστουγέννων!

 

 

Εκδόσεις Καλέντη

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: 

 

Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε βιόλα στο Ωδείο Αθηνών και από το 1993 έγινε μόνιμη μουσικός στην Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής.
Παράλληλα με τη μουσική της πορεία, ασχολήθηκε από το 1983 μέχρι το 1990 με τη συγγραφή κειμένων παιδικών εκπομπών για την Ελληνική Τηλεόραση δίπλα στη Φραγκίσκη Καρόρη και έκανε την παρουσίαση της εκπομπής "Ο κόσμος της Μουσικής". Το 2010 δημιούργησε το βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού "Κόκκινη κλωστή τραγουδά ένα βιολί" και διδάσκει σε μαθητές δημοτικού αλλά και σε εκπαιδευτικούς την τέχνη του παραμυθιού και της μουσικής ως μέσο επικοινωνίας και δημιουργίας. Το 2015 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το θεατρικό της έργο για εφήβους "The game", ενώ το έργο της "Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα" ανέβηκε στo θέατρο OLVIO (2016-2017).
Το βιβλίο της "Το μαγικό βιολί" παρουσιάστηκε ως θεατρικό-μουσικό έργο για παιδιά τον Μάιο του 2011, στη Λυρική Σκηνή και συνάντησε μεγάλη επιτυχία.
Η χριστουγεννιάτικη ιστορία με τίτλο "Εγώ το ξωτικό" παρουσιάστηκε αρχικά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, τον Δεκέμβριο του 2018, ως διήγημα για αφηγητή και ορχήστρα, σε μουσική του Κωστή Κριτσωτάκη.

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση