Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου: "Ανταποκρίσεις από τον 21ο Αιώνα" του Ρωμανού Γεροδήμου

Παρουσίαση βιβλίου: "Ανταποκρίσεις από τον 21ο Αιώνα" του Ρωμανού Γεροδήμου

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου: "Ανταποκρίσεις από τον 21ο Αιώνα" του Ρωμανού Γεροδήμου

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 19:00

Ευριπίδης στη Στοά (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Παρουσίαση βιβλίου


Ανταποκρίσεις από τον 21ο Αιώνα

Ρωμανός Γεροδήμος

 

Σήμερα, εμείς, «προϊόντα» του 20ού αιώνα της εκρηκτικής ταχύτητας και των κοσμοϊστορικών αλλαγών, αναζητούμε τη θέση μας στον νέο κόσμο. Οι Ανταποκρίσεις από τον 21ο αιώνα είναι μικρά οδοιπορικά σε αυτή τη νέα εποχή, για την οποία ο Ρωμανός Γεροδήμος αναζητεί απαντήσεις: Γιατί εμπλεκόμαστε συνεχώς σε μάχες ψηφιακών χαρακωμάτων για ταυτότητες και σύμβολα; Ποιους κινδύνους εγκυμονεί η πολιτική ορθότητα; Ποιο εθνικό αφήγημα πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821; Πώς επηρεάζει η παγκοσμιοποίηση άλλες χώρες και γιατί αξίζει να ενδιαφερθούμε γι’ αυτές;

Το βιβλίο αυτό μιλάει για όλους και όλες εμάς που επηρεαζόμαστε από τα μεγάλα κύματα της Ιστορίας και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε αυτά· κυρίως, όμως, παρέχει στον αναγνώστη ένα εγχειρίδιο συνειδητής εμπλοκής με τον κόσμο, με τον 'Αλλον και με τον εαυτό.

Ο Ρωμανός Γεροδήμος θα συνομιλήσει με τη Λένα Διβάνη, τον Στέφανο Καβαλλιεράκη και τον Τάσο Τέλλογλου με αφορμή το νέο του βιβλίο. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τζίνα Μοσχολιού. Απόσπασμα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.


Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Ρωμανός Γεροδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε πολιτική επιστήμη, ευρωπαϊκές και διεθνείς σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο London School of Economics. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth, ενώ διδάσκει και στην Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ για τα ΜΜΕ και την Παγκόσμια Αλλαγή. Η έρευνά του μελετάει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η δημοκρατία και η ασφάλεια σε ένα ασταθές, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Arthur McDougall της Βρετανικής Εταιρείας Πολιτικών Σπουδών. Παράλληλα με το ακαδημαϊκό του έργο, δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, ενώ αρθρογραφεί τακτικά στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση