Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Blog / Οι Λέσχες Ανάγνωσης επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο στον Ευριπίδη!

Οι Λέσχες Ανάγνωσης επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο στον Ευριπίδη!

ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ


Διαβάζουμε βιβλία, μιλάμε για βιβλία... Λέσχη Ανάγνωσης ονομάζεται μια ομάδα αναγνωστών που συναντιέται συστηματικά, για να συζητήσει βιβλία που διάβασαν τα μέλη της, ύστερα από κοινή τους συμφωνία.
Στόχος είναι η επιστροφή στα βιβλία. Η ενασχόληση μ’ ένα βιβλίο δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι μοναχικό. Το βιβλίο γίνεται θέμα συζήτησης μιας παρέας, μιας ομάδας. Το συναίσθημα που δημιουργεί η ανάγνωση ενός βιβλίου εξωτερικεύεται και από υπόθεση ενός γίνεται υπόθεση της ομάδας.
Όλοι όσοι αγαπούν το διάβασμα και θέλουν να μοιραστούν το ταξίδι της ανάγνωσης μπορούν να συμμετέχουν σε μια Λέσχη Ανάγνωσης.
 
 

Οι λέσχες ανάγνωσης των βιβλιοπωλείων Ευριπίδη θα λειτουργήσουν και πάλι από Σεπτέμβρη καλώντας τα παλαιά εκλεκτά μέλη αλλά και νέα να συμμετάσχουν στις μηνιαίες μας συναντήσεις.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, θα διαβάσουμε σύγχρονους έλληνες και ξένους πεζογράφους, καλώντας όποτε αυτό είναι εφικτό τον συγγραφέα στη συζήτηση. Έμφαση θα δοθεί στη θεματική «Χρόνος και λογοτεχνία» όπου θα δούμε πώς διάφοροι συγγραφείς έχουν εντάξει το μείζον θέμα του χρόνου στο έργο τους ενώ τη γκάμα των επιλογών μας θα πλουτίσουν και άλλα θέματα του ενδιαφέροντος των μελών.

Τη συζήτηση θα συντονίζει –όπως πάντα- η Έλενα Μαρούτσου, βραβευμένη συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και εκλεκτή συνεργάτιδα των βιβλιοπωλείων μας.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο culture@evripidis.gr


Λέσχη Ανάγνωσης στον Ευριπίδη στη Στοά

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται η πολύ επιτυχημένη λέσχη ανάγνωσης στον Ευριπίδη στη Στοά με συντονίστρια την  Έλενα Μαρούτσου. Τα μέλη της αναγνωστικής παρέας, κατά τη διάρκεια των δέκα συναντήσεων από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2020, θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, να συζητήσουν και να “ταξιδέψουν” μέσα από ξεχωριστά βιβλία με θέμα «Λογοτεχνία και χρόνος».

 

ΣυντονίστριαΈλενα Μαρούτσου, συγγραφέας
Θεματική: «Λογοτεχνία και χρόνος»

Ημέρα και ώρα συναντήσεων: Παρασκευή, 18:30-20:30

Οι ημερομηνίες συναντήσεων:


Συνάντηση γνωριμίας για παλιά και νέα μέλη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στις 18:30

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου: "Εκεί που ζούμε" Χρίστος Κυθρεώτης, εκδόσεις Πατάκη

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου: "Ο έτερος εχθρός", Ελισάβετ Χρονοπούλου, εκδόσεις Πόλις

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου: «Πλην», Greer Andrew-Sean, Εκδόσεις Δώμα

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου: «Δύο», Έλενα Μαρούτσου, Κίχλη

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου

Παρασκευή 13 Μαρτίου

Παρασκευή 10 Απριλίου

Παρασκευή 8 Μαΐου

Παρασκευή 12 Ιουνίου


Λέσχη ανάγνωσης στον Ευριπίδη στην Κηφισιά


Και στον Ευριπίδη στην Κηφισιά το αναγνωστικό ταξίδι συνεχίζεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά με την Έλενα Μαρούτσου. Με θέμα τη Σύγχρονη Ελληνική πεζογραφία, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν και να συζητήσουν ξεχωριστά βιβλία σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων.

 

Συντονίστρια: Έλενα Μαρούτσου, συγγραφέας

Θεματική: «Σύγχρονη Ελληνική πεζογραφία»

Ημέρα και ώρα συναντήσεων: Δευτέρα 18:00-20:00

Ημερομηνίες συναντήσεων:

 

Συνάντηση γνωριμίας για παλιά και νέα μέλη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, στις 18:00

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου: "Ιστορίες του Χαλ" Γιώργος Μητάς, εκδόσεις Κίχλη

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου: "Το ελάχιστο ίχνος" Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, εκδόσεις Το Ροδακιό

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου: «Αστείο» και «Το παιδί», Γιάννης Παλαβός, εκδόσεις Νεφέλη

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου: «Μοναδική οικογένεια», Λευτέρης Καλοσπύρου, Πόλις

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

Δευτέρα 9 Μαρτίου

Δευτέρα 13 Απριλίου

Δευτέρα 11 Μαΐου

Δευτέρα 15 Ιουνίου

 

 

Κόστος συμμετοχής: 60 € τη σεζόν
Καταβολή συνδρομής έως τη συνάντηση Νοεμβρίου 
Όλα τα ενεργά μέλη έχουν έκπτωση 20% στις αγορές των βιβλίων που έχουν επιλεχθεί από τη λέσχη και θα συζητηθούν στο πλαίσιό της.
Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά  στο culture@evripidis.gr
 
   

Λίγα λόγια για την Έλενα Μαρούτσου

 

 

Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες στο University of Reading στην Αγγλία. Έκτοτε εργάζεται ως εκπαιδευτικός, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Λογοτεχνία στη Δραματική Σχολή Αθηνών «Γ. Θεοδοσιάδη», συντονίζει τις λέσχες ανάγνωσης στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στο Χαλάνδρι» και «Ευριπίδης στην Κηφισιά». Έχει πολύχρονη εμπειρία στη διεξαγωγή εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, τόσο για ενηλίκους όσο και για παιδιά. Ως κριτικός λογοτεχνίας έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Ελευθεροτυπία, με την Bookpress καθώς και με το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό Literature.gr.  Επί του παρόντος βιβλιοκρισίες της δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών. Κυκλοφορούν τα εξής λογοτεχνικά της έργα: Του ύψους και του βάθους, μικρές ιστορίες (αφηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Οι προδοσίες των ονομάτων (διηγήματα, εκδ. Αλεξάνδρεια), Μεταξύ συρμού και αποβάθρας (μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτης – απέσπασε το βραβείο μυθιστορήματος Athens Prize for Literature από το περ. Δε-κατα), Το Νόημα (νουβέλα, εκδ. Κέδρος) και Οι χυδαίες ορχιδέες (διηγήματα, εκδ. Κίχλη- υποψήφιο για το βραβείο του Αναγνώστη και το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών). Υπό έκδοση βρίσκεται το τελευταίο της μυθιστόρημα Δύο.