Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Blog / Nέο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για αρχάριους στον Ευριπίδη

Nέο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για αρχάριους στον Ευριπίδη
Μ
ε χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Ευριπίδης οργανώνει και φέτος εργαστήρια δημιουργικής γραφής, τα οποία θα λάβουν χώρα διαδικτυακά.

Εισηγήτρια παραμένει η βραβευμένη συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 22/10 στις 18:00 και η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας θα είναι δωρεάν.

Οι συναντήσεις θα είναι δίωρες (με δυνατότητα χρονικής επιμήκυνσης ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων), θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί  στις 14 Ιανουαρίου. Στη διάρκεια του πρώτου κύκλου θα εξετασθούν όλα τα είδη της μικρής φόρμας (διήγημα, μικροδιήγημα, μπονζάι, αφορισμός) και θα διδαχθούν οι βασικές αρχές της αφηγηματολογίας (είδη αφηγητή, βαθμός εστίασης, χειρισμός του αφηγηματικού χρόνου κλπ).

Για όσους επιθυμούν στη συνέχεια να εμβαθύνουν στην τέχνη της γραφής θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος όπου θα μιλήσουμε για το ημερολόγιο και την επιστολή, τον εσωτερικό μονόλογο και την αυτόματη γραφή, θα αναφερθούμε συνοπτικά σε λογοτεχνικά ρεύματα, θα αναλύσουμε το ύφος σημαντικών λογοτεχνών, θα μιλήσουμε για το χιούμορ και τον ερωτισμό στη λογοτεχνία. Και στους δύο κύκλους θα διαβάζουμε αποσπάσματα από έλληνες και ξένους λογοτέχνες, συναφή με το περιεχόμενο κάθε συνεδρίας και θα γράφουμε κείμενα είτε κατά τη διάρκεια είτε στη συνέχεια του μαθήματος, τα οποία θα σχολιάζονται από κοινού ώστε να ασκηθούν οι συμμετέχοντες και στην τέχνη της κριτικής.

Μοναδικό προαπαιτούμενο η αγάπη σας για τη λογοτεχνία.

 

Διάρκεια κύκλου: 10 δίωρες συναντήσεις

 

Ημέρες και ώρες συναντήσεων

Α. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

22/10

29/10

5/11

12/11

19/11

26/11

3/12

10/12

17/12

14/1/2021

 

Κόστος συμμετοχής: 250 ευρώ.

Για αιτήσεις στο email 
pr@evripidis.gr