Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Παρουσίαση βιβλίου: "Δυο βήματα μπρος, ένα πίσω. 8+1 πολυτάραχες δεκαετίες" του Νίκου Αλιβιζάτου

Παρουσίαση βιβλίου: "Δυο βήματα μπρος, ένα πίσω. 8+1 πολυτάραχες δεκαετίες" του Νίκου Αλιβιζάτου

Παρουσίαση βιβλίου:

Παρουσίαση βιβλίου: "Δυο βήματα μπρος, ένα πίσω. 8+1 πολυτάραχες δεκαετίες" του Νίκου Αλιβιζάτου

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 19:30

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω Facebook & ΥουTube

 

Δυο βήματα μπρος, ένα πίσω. 8+1 πολυτάραχες δεκαετίες
Νίκος Αλιβιζάτος
 

 
   Από τον Γράμμο έως τον covid-19: οκτώ δεκαετίες με πετάγματα και εκτροχιασμούς, όλες ιδωμένες μέσα από ισάριθμες εικόνες που ο συγγραφέας ανακαλεί περισσότερο ως κεντρίσματα, παρά ως μαρτυρίες.
 
   Από την επίσκεψη του Αϊζενχάουερ στην Αθήνα (1959), σε μια συνάντηση στο αεροδρόμιο του Ορλί (1979) και μια δίκη στο Στρασβούργο (1999), στις σελίδες του προσωπικού αυτού αφηγήματος παρελαύνουν, εκτός από πρόσωπα -λιγότερο ή περισσότερο γνωστά- ιδέες και επιχειρήματα που τις συνδέει ένα νήμα: να προχωρήσουμε μπροστά, με μιαν Ελλάδα ευρωπαϊκή και ανοιχτή σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις. Κάτι διόλου αυτονόητο σε μια χώρα που, κάθε 15-20 χρόνια, λες και βάζει στοίχημα με τον εαυτό της να πισωγυρίσει. Εξού και ο τίτλος Δύο βήματα μπρος, ένα πίσω, παράφραση κάποιου άλλου, πολύ γνωστότερου βέβαια, που επιλέχτηκε για να δείξει ότι κάπου, γύρω στο 2035, κάποια άλλη απότομη στροφή μας παραμονεύει.
 
Ο Νίκος Αλιβιζάτος μας παρουσιάζει διαδικτυακά το νέο του βιβλίο σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους δημοσιογράφους Ξένια Κουναλάκη και Μιχάλη Μητσό.
Εκδόσεις Μεταίχμιο  
 
Ο Νίκος Κ. Αλιβιζάτος δίδαξε συνταγματικό δίκαιο στη Νομική Αθηνών για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες. Εξακολουθεί να ασκεί μαχόμενη δικηγορία. Με αυτό το βιβλίο ξεφεύγει λίγο από το αντικείμενο της δουλειάς του. 
 
Βιβλία του: Οι πολιτικοί θεσμοί σε κρίση, 1922-1974. Όψεις της ελληνικής εμπειρίας, γ’ έκδ, Αθήνα, Θεμέλιο, 1996, Η συνταγματική θέση των ενόπλων δυνάμεων, Αθήνα-Κομοτηνή, εκδ. Αντ. Σάκκουλα, τ. Α’ 1987, τ. Β’, 1992, Ο αβέβαιος εκσυγχρονισμός, Αθήνα, εκδ. Πόλις, 2001, Η βασιλική περιουσία στο Στρασβούργο, Αθήνα-Κομοτηνή, εκδ. Αντ. Σάκκουλα, 2003, και Πέρα από το 16. Τα πριν και τα μετά, Αθήνα, Μεταίχμιο, 2007. 
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση:
 
 
Μέσω Facebook στη σελίδα μας Evripidis bookstores
 
Μέσω YouTube στο κανάλι μας Evripidis bookstore  
 
 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση