Εκτεταμένη αναζήτηση

Booker Prize 2021

 

Booker Prize 2021

 

Ο νοτιοαφρικανός Ντάμον Γκαλγκούτ με το βιβλίο του The promise (Η υπόσχεση) είναι ο νικητής του φετινού βραβείου Booker.

Το Booker Prize είναι ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία που απονέμεται κάθε χρόνο από το 1969 σε συγγραφείς αγγλόφωνης λογοτεχνίας.

Ο μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Ντάμον Γκαλγκούτ ήταν υποψήφιος το 2003 και το 2010 ωστόσο, φέτος κέρδισε το βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών με το ένατο μυθιστόρημά του.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που ακολουθεί την ιστορία μίας οικογένειας λευκών της Νότιας Αφρικής από την εποχή του απαρτχάιντ έως σήμερα. Ο τίτλος είναι η υπόσχεση που έχει δώσει, αλλά για χρόνια αποτυγχάνει να τηρήσει, η οικογένεια για να παραχωρήσει ένα σπίτι και γη στη μαύρη γυναίκα που δούλευε για εκείνους όλη τους τη ζωή.

Θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά με το τίτλο Η υπόσχεση από τις εκδόσεις Διόπτρα σε μετάφραση της Κλαίρης Παπαμιχαήλ.

Κατά την διάρκεια της απονομής ο Ντάμον Γκαλγκούτ δήλωσε: «Χρειάστηκε πολύς καιρός για να φτάσω εδώ και τώρα που έχω φτάσει, νιώθω κάπως ότι δεν έπρεπε να είμαι εδώ. Αυτή ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την αφρικανική γραφή και θα ήθελα να αποδεχτώ το βραβείο εξ ονόματος όλων των ιστοριών που ειπώθηκαν και δεν ειπώθηκαν, για τους συγγραφείς που ακούστηκαν και δεν ακούστηκαν από την αξιοσημείωτη ήπειρο στην οποία ανήκω. Συνεχίστε να μας ακούτε, έρχονται πολλά ακόμα».

 

 

 

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση