Εκτεταμένη αναζήτηση

Αρχική / Blog - Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις / Υπογραφή βιβλίου: "Ο ενδοξότερος αγώνας" του Αριστείδη Χατζή

Υπογραφή βιβλίου: "Ο ενδοξότερος αγώνας" του Αριστείδη Χατζή

Υπογραφή βιβλίου:

Υπογραφή βιβλίου: "Ο ενδοξότερος αγώνας" του Αριστείδη Χατζή

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 18:00

Ευριπίδης στη Στοά

Υπογραφή βιβλίου

Ο ενδοξότερος αγώνας

Αριστείδης Χατζής

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, 18.00

Ευριπίδης στη Στοά

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών, Αριστείδης Χατζής θα βρεθεί στον Ευριπίδη στη Στοά για να υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου, Ο ενδοξότερος αγώνας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και θα συνομιλήσει με το κοινό.

Σας περιμένουμε!


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Δουλεύοντας μεθοδικά, σε ομόκεντρους κύκλους, από την Ευρώπη της Αγγλίας, της Ρωσίας, της Αυστρίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προς το κέντρο της δράσης, την Ελλάδα, ο Αριστείδης Χατζής συνθέτει ένα ιστορικό θρίλερ που κόβει την ανάσα.

Ο Ενδοξότερος Αγώνας – Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι η συγκλονιστική ιστορία των ανθρώπων πίσω από την Επανάσταση του 1821, είτε αυτοί είναι Έλληνες διανοούμενοι, προεστοί, ιεράρχες, στρατιωτικοί, είτε ξένοι ρομαντικοί συγγραφείς, δημοσιογράφοι, στρατηγοί ή αυτοκράτορες. Από τις δολοπλοκίες και τα πολιτικά παιχνίδια μέχρι τις θυσίες, τις βιαιότητες, τις υπερβάσεις και τον ηρωισμό, ο Χατζής έχει καταφέρει κάτι πολύ δύσκολο: με μια καταιγιστική αφήγηση, το απολαυστικό αυτό ανάγνωσμα προσφέρει μια πλήρως τεκμηριωμένη επισκόπηση της Επανάστασης μέσα από αρχεία, μαρτυρίες και την τελευταία λέξη της ιστοριογραφίας. Με ολόφρεσκη ματιά, παρουσιάζει την Ελληνική Επανάσταση ως μία από τις μεγάλες φιλελεύθερες επαναστάσεις της εποχής, ως τον επιτυχημένο αγώνα του πρώτου ευρωπαϊκού έθνους που –παρότι ακέφαλο και χωρίς τη στήριξη κάποιας ξένης δύναμης– κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει την ανεξαρτησία του αλλά και να στραφεί προς την Ευρώπη, να θεμελιώσει μια παράδοση δημοκρατική και φιλελεύθερη, μέσα από τον «ευγενέστερο και ενδοξότερο αγώνα που υπάρχει», όπως τον ονόμασε η μεγάλη συγγραφέας Μαίρη Σέλεϊ.

Τα νέα μας

Τo blog μας

Οι εκδηλώσεις μας

Παιδική εκδήλωση